- Obdržená poděkování: 0
Motory RCEV
Připravuji novou 2,5metrovku a úplně tápu v pohonu. Jediné co vím je předpokládaná letová hmotnost cca. 850g.+ a napájení 3článkem.
Můžete trošku nastínit velikost motoru, kv, vrtuli a regl? Ať nekoupím úplný nesmysl.
Díky všem, Ruda
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Vrtule 9,5x5 (nebo 9x5), regulátor optimálně Spin 33 nebo Talon 25 (35), dobře mi fungoval i HobbyKing 30A BlueSeries (Mystery).
Petr Dušek napsal: Dnes jsem osadil "nový" pohon pro RCEV. Ze šuplíku jsem vytáhl dříve nelegální (RCEK) motor Turnigy D2826-6 2200kv a k němu jsem připojil listy Aeronaut 9,5x5. S olétaným dvoučlánkem 1600mAh je stoupavost 660g stopalcovky max. 10,5 m/s při téměř kolmém stoupání a při snaze stoupat hodně dopředu proti větru (foukalo 3-4m/s) jsem se dostal lehce přes 200m za 30 sec. a vypínal jsem odhadem 500m před sebou. (viz připojené grafy).
Jsem spokojen, než mě opustí všechny (dvě) baterky z RCEK, budu létat s touto konfigurací.
Příloha nebyla nalezena.
Můžu se zeptat, jak tenhle motor zvládá tu vrtuli 9.5 x5 ? Koupil jsem ho do 2,5 m Tilie a mám na něj připravenou tu samou vrtuli. Jen mne zarazilo, že doporučená vrtule v datasheetu je 7x4 pro dvoučlánek. Tak jsem trochu znejistěl, abych ho neuvařil...
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Údaje uváděné v katalogu mi přijdou poněkud mimo, ať už rozměry vrtulí nebo naopak maximální hodnoty proudu a příkonu.