RCEV ETALON XL

Více
10 roky 6 měsíce nazpět - 10 roky 6 měsíce nazpět #15859 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma RCEV ETALON XL
Roman píše:

Motor bude AXI 2808/16, regulátor s BEC RAY 40A JETI, vrtule Camcarbon 10x6. Baterku uvidím podle váhy, mám doma 3s 2200mAh, ale ta bude velká a těžká, takže tam přijde asi menší 3S 1300-1800 mAh.

Tady vidím asi moc vysoké KV motoru při použití tříčlánku, a motor o průměru 35mm je také asi zbytečně moc. Viděl bych to na průměr 28mm a KV kolem 1200-1400, nebo by se musela zmenšit vrtule.
Poslední úprava: 10 roky 6 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15860 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEV ETALON XL
U motoru taky záleží jakou má Roman gondolu. Pokud má velkou "rekreační", původem z typu Vektor, tak tam se AXI 28xx (čili vnější pr. 35mm) vejde. Ale jestli má soutěžní "standard", tak tam ho nedostane ani náhodou.
Serva D60 na klapky budou silou asi dostačovat ale jak píše BK pozor na převody při přistání, na to nejsou stavěné.
Já su čuně a proto na klapky vždy jen a pouze serva s kov. převody (MG).

Jinak já se chystám na leošově Etalonu spáchat svatokrádež :ohmy: , tak se nechte překvapit :pinch:

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15861 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma RCEV ETALON XL
Romane, servo pro směrovku je hodne namahane při pristavani. Rudder ma velkou energii :-)
Mel jsem tam uhlikove tahlo 2 a dvakrát jsem ukroutil hridel. Pak jsem tam tedy dal bovden 0,8 se dvěma trubkami (abych nahradil prumer 2) a je pokoj.
Na vyskovce zustal ten uhlik a nedela problémy.
Asi tam pujdou nejake Nexus MG 11,5 mm ze supliku a pro brzdy Atlas 095.
Na kridelka zkusim MKS 6100 s tim uloźenim IDS (další lozisko mimo servo).

Více
10 roky 6 měsíce nazpět - 10 roky 6 měsíce nazpět #15869 napsal HONZIK22
Odpověď od HONZIK22 na téma RCEV ETALON XL

Petr Šulc napsal: Dobrý den,s hmotností jsem se dostal na 890 gramů.Zatím stále testuji,model se jeví spíše do větrného počasí.Snažím se nastavit letový režim pomalý let tj,klapky dolů 3 mm a křidélka 2 mm dolů.Model značně zpomalí.Stále to srovnávám s TILII 25,
která se lehčí a cca 650 gramů.Leoš Svoboda zatím pracuje na dalším nábytku,jak mi říkáme v Suché,tj.Vektor XXL. Nyní jsem,ale koupil Mandarína na Modelbazaru a chystám se na jeho zálet.Váha je,ale 2000 gramů.

S pozdravem Petr z Modelparku Suché.

Dobrý den , je to sice už vousaté vyjádření , přesto bych se se rád optal :,, Jakpakže dopadlo ono srovnání s TILII 25 ? Jsou to modely vizuáně podobné ,ale konstrukčně odlišné .Je opravdu reakce na termiku u Etalonu výraznější než u vakuovaných křídel?
Mohla by se lišit pronikavost proti větru u Tilie dovážením na letovou hmotnost Etalonu?
Pozn. Samozřejmě , že to není dotaz jenom na Petra. :huh:

Koukám a Tilia je připravována coby model v nabídce AZERA??
www.azero.cz/
Poslední úprava: 10 roky 6 měsíce nazpět

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15870 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma RCEV ETALON XL
Tilia je lehčí, tudíž je i reakce na termiku u ní výraznější, dovážením se bude zvyšovat pronikavost ve větru, ta také závisí na poloze těžiště.

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15871 napsal psulc
Odpověď od psulc na téma RCEV ETALON XL
Dobrý den,zatím jsem se s modely nezúčastnil soutěžního klání,ale Tilie vzhledem k váze se mi jeví lepší do klidného počasí.
Tuto skutečnost jsem minulý týden probíral s konstruktérem Tilie a ten říkal,že se dá seřídit tak,aby létala ve větru do 6m/sec.
Viděl sem u nás na soutěži létat pana Micku a ten ji seřizoval změnou náběhu a létala za větru perfektně.Etalon se mi jeví zase lepší za větru.I za bezvětří se dá zpomalit ohnutím odtokovky.Vzhledem k tomu,že jsem konečně změnil nastavení vysílače dle kolegy z klubu,budu po skončeni zimy modely znovu seřizovat.Jinak jsem přivezl novou Tilii v luxusním provedení v červené barvě.
Ten nový model je provedením o něčem jiném,než model s kterým létám.Též uvažuji,že to nafotím a dám na Stoupák.Je vidět,že spolupráce s firmou Azero funguje.

Zdraví Petr ze Suché.

Vygenerováno za 0.234 sekund