RCEV ETALON XL

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15872 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma RCEV ETALON XL
Hmotnostní rozdíl cca. 200g. je u takhle malého letadla hodně znát :unsure: . A samozřejmě nejvíc když se létá ve sra...ch.
Etalon má navíc dost štíhlé křídlo s relativně malou plochou (40,2 dm2).
Kdybych ho stavěl znovu už vím jak se dostat pod 800g. letovky, ale lehouš z něj nikdy nebude.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15873 napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma RCEV ETALON XL
Zdravím.

Už jsem to jednou napsal, že k současnému soutěžnímu létání je dobré mít modely dva. Jeden jako lehouš se suptilním provedením a druhý do větrných podmínek, kde jde o přežití viz. soutěž v Lánech 2015, kdy pěkně létající lehouš pana Bulína musel ve větrných podmínkách skončit, aby model nepoškodil - a nebyl sám. Myslím, že tři modely se poškodily. Já s Etalonem a Kubica s polskou provediencí, jsme mohli létat bez ztráty kytičky. Vůbec bych se z lehouše nepokoušel pomocí zatížení udělat nějakých 25 plošného zatížení, protože může dojít k destrukci modelu a co potom? JIVE.

Více
10 roky 6 měsíce nazpět - 10 roky 6 měsíce nazpět #15874 napsal HONZIK22
Odpověď od HONZIK22 na téma RCEV ETALON XL
Děkuji za odpovědi , ta poslední od Jiřího mi je maximálně příjemná neb mi obhájila nákup obou dvou modelů. :unsure: Prakticky se to vyplatí :

1. Nebudu s Tili ,,letěn,, pakliže bude funět a příjdu pak vlastním rozhodnutím jak o éro tak i poslední svůj vlas na hlavě a sebevědoní bude nahrazeno depresí z neschonosti.
2. Etalon XL s dovystuženým křídlem /byť ne lehoušem/ - to bude hra na jistotu bez zbytečného zcela dobrovolného rizika nejen na soutěžích ale i při rehabilitačních letech pro duši.
3. Pakliže se mi povede vybavit je stejnými servy ,motorem,BEC regulátorem ,což by problém být neměl, budou oba zdrojem náhradních dilů .Furt lepší než aby ležely v šuplíku.
Poslední úprava: 10 roky 6 měsíce nazpět

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15875 napsal Rada
Jane, křídlo u Etalona XL není potřeba navíc vystužovat. V originále je pevné a tuhé až dost. Vyzkoušeno na vlastní kůži po neřízeném pádu z cca. 50 metrů.

Více
10 roky 6 měsíce nazpět - 10 roky 6 měsíce nazpět #15876 napsal HONZIK22
Odpověď od HONZIK22 na téma RCEV ETALON XL
50m ? Tož to musela býti pěkná šlupka. :ohmy:
Já vycházel tak krapet z doporučení výrobce ,když tedy už nebudu honit gramy, mohl bych si prubnout s vyztužením křídla i to co p. Svoboda s Vektorem na videu.

CITÁT:
...pevnost křídla je podřízena dosažení co nejnižší hmotnosti.
Pro rekreační létání si můžete i vybrat prostornější trupovou gondolu, jako je u modelu Vektor. Na akrobatické kreace je potřeba přiobjednat zpevnění křídla.

Kromě toho , se mi moc zamlouvá usazení směrovky za výškovkou právě u trupu vektora.
Poslední úprava: 10 roky 6 měsíce nazpět

Více
10 roky 6 měsíce nazpět #15877 napsal Rada
Samozřejmě pokud s tím tedy hodláš akrobatit, tak nějaké vyztužení bude asi potřeba. Je otázkou (kterou si musíš zodpovědět sám) jestli u takovéhoto typu modelu to má patřičný smysl. Mě osobně jsou podobné kreace u termického větroně "proti srsti", ale proti gustu žádný dišputát :silly: .
Myslím že usazení směrovky za VOP je volitelné u všech verzí trupu. Nebo udělat nějaké samo-domo jako mám například já B) .

Vygenerováno za 0.214 sekund