Změna pravidel RCEV

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15746 napsal Petr Dušek
Přestože ještě nedávno zde zaznělo, že před změnou pravidel z předběžných na oficiální není možné dělat větší změny - v tichosti byla přijata "revoluční" změna pravidel RCEV (a také RCEK)

V krátkosti - ruší se "nouzový" restart motoru a je možno používat pouze schválený výškoměr a FAI firmware - chválím :) .
Za druhé - ruší se možnost létat finálové lety, nově budou všechny soutěže bez finále - ??? nechápu proč potom zůstává v pravidlech bonifikace za "finálové" umístění do žebříčku.

Podrobnosti zde (téměř na konci zápisu):
www.svazmodelaru.cz/odbornosti/klem/zpravy/Zapis09.pdf

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15749 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Změna pravidel RCEV
Trošku nešťastná je asi i formulace o) Nesmí využívat při startu možnost vypnutí motoru v závislosti na přednastavené výšce. Tato funkce výškového vypínání [strike]musí být vypnuta[/strike] nesmí být přítomná.. Jsem zvědav, jak ji budeme z Altisů preparovat ven :whistle: :lol: Vhodnější by asi bylo "Firmware výškoměru nesmí umožnit zapnutí této funkce výškového vypínání" nebo tak nějak.... ;)

V zásadě vím, co tím chtěl autor říct, a všichni motající se okolo výškoměrů taky, ale pro někoho, kdo ty pravidla a kategorii uvidí poprvé, může nastat lehký rozpor v tom, že Altis V4 (a nejen on) je schválené zařízení a zároveň obsahuje funkci výškového vypínání, kterou dle pravidel obsahovat nesmí.

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15750 napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Změna pravidel RCEV
Zdravím. Pokud tomu dobře rozumím tak jde o to nepoužívat nastavenou výšku vypínání motoru. Je to jednoduché. Na závodech se zkontroluje zda je na všech výškoměrech nastaven mód F5J. Je to na displeji. Běžná praxe u F5J, tak nevím proč by nemohla fungovat u národní kategorie!

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15751 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Změna pravidel RCEV
Tak já to mám téměř obráceně než Petr :P
Vypuštění finále mi vůbec nevadí, spíše naopak. K čemu bude dobrá ponechaná finálová bonifikace netuším.

Co mne osobně mrzí je striktní omezení v podobě nařízeného firmwaru F5J. Přece jenom RCEV měla být vstupní kategorií pro všechny a všechno (to je tedy alespoň můj názor). Nyní je v podstatě nařízeno: "Kup si ne právě levné chytré zařízení (výškoměr), 90% jeho funkcí nevratně zahoď a pak s námi můžeš létat". To mě neba :unsure: .

Letos jsem si to zkusil, když mi v mojí V3 zůstal F5J FW od Radka N. po soutěži v Suché. Vopruz :sick: . Při každém lítání pokaždé Xkrát na zem a rozpojit napájení. Nebo neustále rvát výškoměr z letadla a zpět, když jsem zrovna chtěl motor více než 30 vteřin. Pakárna :S

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15752 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Změna pravidel RCEV

Petr Koláska napsal: ...může nastat lehký rozpor v tom, že Altis V4 (a nejen on) je schválené zařízení a zároveň obsahuje funkci výškového vypínání, kterou dle pravidel obsahovat nesmí.

Je předepsáno nejen schválené zařízení, ale zároveň se schváleným FW dle FAI, potom tato funkce není k dispozici, nic se nenastavuje, takže stačí na displeji zkontrolovat číslo FW a je po problému.

Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15754 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Změna pravidel RCEV
Zmeny byly projednany a prohlasovany v komisi, všechny prakticky jednohlasne.
"Bonifikace" není za finále ale za umisteni.
Letos se letalo v EK/EV jedno jedine finále a tom ještě omylem, protože si neprecetli pravidla.
Predsednictvo neodsouhlasilo prerazeni RCEV mezi ofiko, protože bylo vice zmen - i když se jednalo hlavne o kosmetiku. Musime respektovat.

Vygenerováno za 0.240 sekund