- Obdržená poděkování: 0
Změna pravidel RCEV
10 roky 7 měsíce nazpět #15782
napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Změna pravidel RCEV
Zdravím.
Je mi líto, ale modely A2 si každý dělal sám. Taktika už začínala na pracovním stole. Takže to vidím s tím A2, jako nevhodné přirovnání. JIVE.
Je mi líto, ale modely A2 si každý dělal sám. Taktika už začínala na pracovním stole. Takže to vidím s tím A2, jako nevhodné přirovnání. JIVE.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 7 měsíce nazpět #15783
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Změna pravidel RCEV
V pořádku, já se ani nesnažím tvrdit, že jde o srovnatelné kategorie... tedy za současného stavu
Příměr "...jako u A2" byl v diskuzi o použit v předchozím příspěvku, tak jsem v této linii pouze pokračoval
Jen jsem se snažil naznačit, že pokusy o zavedení pevné vypínací výšky bych do RCEV opravdu netahal.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15785
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Změna pravidel RCEV
Malá poznámka - já jsem ještě měl možnost nějaké akce s pevnou vypínací výškou absolvovat a ono to zas tak skvěle nefungovalo. Primární problém (který se vlastně nikdy nevyřešil a podle mě ani vyřešit nejde) byl v tom, že to přímo svádělo k různým "fíglům" s tím, jak model "vystřelit", tedy urychlit těsně před tím, než motor vypne a nastoupat více, což přidalo klidně i pár desítek metrů. Elektronicky to moc řešit nejde a ustanovení v pravidlech, že se to prostě nemá dělat (což tam bylo) zase mělo obrovský potenciál pro spory.
Problém se vyřešil právě u F5J tím, že nikoho nezajímá výška vypnutí, ale "nejvyšší výška mezi startem a časem vypnutí plus 10s" - je po problému.
Podstatu problému a důvod odklonu od koncepce "ALES" ke konceptu F5J hledejte právě v tomto. Kdyby tato komplikace neexistovala, tak by možná fixní vypínací výška pro národní akce či "menší kategorii" zas tak špatný nápad být nemusel. Sice by akce přišla o kus "kouzla" té výškové taktiky, nicméně pro nemalou skupinu pilotů by to mohlo být zajímavější. Viz klasické větroně - taky vedle F3J pořád existují RCV2, kde naprosto odpadá taktika s rychlostí vleku za cenu menší výšky a pro leckoho je to příjemnější.
Osobně si dokonce myslím, že by větší oddělení RCEV od F5J bylo spíš kladem, jenže bohužel praktická zkušenost s výškovými spínači opravdu není tak jednoznačná.
Problém se vyřešil právě u F5J tím, že nikoho nezajímá výška vypnutí, ale "nejvyšší výška mezi startem a časem vypnutí plus 10s" - je po problému.
Podstatu problému a důvod odklonu od koncepce "ALES" ke konceptu F5J hledejte právě v tomto. Kdyby tato komplikace neexistovala, tak by možná fixní vypínací výška pro národní akce či "menší kategorii" zas tak špatný nápad být nemusel. Sice by akce přišla o kus "kouzla" té výškové taktiky, nicméně pro nemalou skupinu pilotů by to mohlo být zajímavější. Viz klasické větroně - taky vedle F3J pořád existují RCV2, kde naprosto odpadá taktika s rychlostí vleku za cenu menší výšky a pro leckoho je to příjemnější.
Osobně si dokonce myslím, že by větší oddělení RCEV od F5J bylo spíš kladem, jenže bohužel praktická zkušenost s výškovými spínači opravdu není tak jednoznačná.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15786
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Změna pravidel RCEV
Radime, udelali jsem pro to vsechno, ale definitivni rozhodnuti bylo na predsednictvu.
- Bedřich Koros
- Odborník
-
Méně
Více
10 roky 7 měsíce nazpět #15787
napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Změna pravidel RCEV
Plně souhlasím s Petrem K. že by netahal pevné omezení výšky do RCEV.
Ta výška je přece vzhledem k penalizaci jedna ze zajímavostí které u této kategorie jsou - to je taktické riziko pilota.
Pokud zase začneme vymýšlet různá omezení zvyšujeme nároky na kontrolu a tím i nutíme piloty k uplatňování různých fíglů jak to obejít.
Mám obavu, že to může vést opět k brzkému konci dané kategorie která je nyní oblíbená.
Přeci nechceme nutit piloty do nové a další kategorie což časem může vést až k jejich znechucení a omezení počtu účastníků soutěží a to i vzhledem k finanční náročnosti na pořízení modelů.
Tak to vidím já.
Mějme rozum.
BK-HK
Ta výška je přece vzhledem k penalizaci jedna ze zajímavostí které u této kategorie jsou - to je taktické riziko pilota.
Pokud zase začneme vymýšlet různá omezení zvyšujeme nároky na kontrolu a tím i nutíme piloty k uplatňování různých fíglů jak to obejít.
Mám obavu, že to může vést opět k brzkému konci dané kategorie která je nyní oblíbená.
Přeci nechceme nutit piloty do nové a další kategorie což časem může vést až k jejich znechucení a omezení počtu účastníků soutěží a to i vzhledem k finanční náročnosti na pořízení modelů.
Tak to vidím já.
Mějme rozum.
BK-HK
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15910
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Změna pravidel RCEV
Nechtěl jsem rušit vánoční pohodu, tak se k tématu vracím až dnes. Na stránkách KLeM je zveřejněn
Sportovní řád pro rok 2016
. Doporučil bych tímto autorům (autorovi?) úprav pravidel RCEV, aby si svoje dílko alespoň jednou celé přečetli a do nového roku jim popřeji, aby se jim podobná práce dařila o poznání lépe, než v roce uplynulém
.
...aneb jak praví jeden z Murphyho zákonů:
„Nikdy není dost času na to udělat věc pořádně, ale vždy je dost času na to ji v klidu opravit, v případě potřeby i opakovaně.“
...aneb jak praví jeden z Murphyho zákonů:
„Nikdy není dost času na to udělat věc pořádně, ale vždy je dost času na to ji v klidu opravit, v případě potřeby i opakovaně.“
Vygenerováno za 0.213 sekund