- Obdržená poděkování: 0
Soutěže v roce 2013
F5j Holič
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 10 měsíce nazpět #10243
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: F5j holic
Jo, máš vlastně pravdu, Juraj se sice účastnil i té první srážky, kvůli které byl reflight, ale o opravu nežádal, protože mu to i po ní letělo... Reflight vyvolal S. Leskošek, což bylo pochopitelné. Ale to nic nemění na tom, že ta hláška časoměřičů zábavná byla
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 10 měsíce nazpět #10246
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re: F5j holic
Kluci, já tam nebyl a nakonec je mi to jedno, ale myslím si, že nějaká pravidla společného kroužení v komínu existují (nebo by existovat měla). Srážku ve výšce lze považovat za "blbou náhodu", i když už si jich taky pamatuji dost, ale v 10-15 metrech nad zemí se mi zdá, že srážka bude jistotou. Měkkoň uhne, drsoň přijde o letadlo, já jsem to první
. H.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 10 měsíce nazpět #10247
napsal Tomas Hruby
Osobně pokládám za vhodné dodržovat směr točení, tedy když někdo točí komín a já přiletím za ním, tak se v případě dostatečné výšky zamyslím a točím stejně jako on. Netvrdím, že se člověk občas nezapomene, ale snahu mám a tohle doporučuji všeobecně. Jenže v reálu soutěží není zdaleka vždy jasné, kdo byl první a už vůbec bych si nedělal iluze v nějaké vyhrocené situaci kus nad zemí, pak prostě začnu točit jak to vyjde a když se tam sune někdo další, tak není čas to sledovat.
Ale zase bych to tak nehrotil, v reálu to ani na velkých akcích není tak vyhrocené příliš často a rozhodně není srážka v každém letu, je to jen tu a tam. Navíc zrovna u F5J mi rizikovější přijde dění po startu na motor. Za Bořetice a Holíč byla sice při motorovém letu srážka snad jen jedna (zato vydatná), ale "těsně" a často se štěstím to bylo docela často.
Jan Kubica napsal: Kluci, já tam nebyl a nakonec je mi to jedno, ale myslím si, že nějaká pravidla společného kroužení v komínu existují (nebo by existovat měla). Srážku ve výšce lze považovat za "blbou náhodu", i když už si jich taky pamatuji dost, ale v 10-15 metrech nad zemí se mi zdá, že srážka bude jistotou. Měkkoň uhne, drsoň přijde o letadlo, já jsem to první
. H.
Osobně pokládám za vhodné dodržovat směr točení, tedy když někdo točí komín a já přiletím za ním, tak se v případě dostatečné výšky zamyslím a točím stejně jako on. Netvrdím, že se člověk občas nezapomene, ale snahu mám a tohle doporučuji všeobecně. Jenže v reálu soutěží není zdaleka vždy jasné, kdo byl první a už vůbec bych si nedělal iluze v nějaké vyhrocené situaci kus nad zemí, pak prostě začnu točit jak to vyjde a když se tam sune někdo další, tak není čas to sledovat.
Ale zase bych to tak nehrotil, v reálu to ani na velkých akcích není tak vyhrocené příliš často a rozhodně není srážka v každém letu, je to jen tu a tam. Navíc zrovna u F5J mi rizikovější přijde dění po startu na motor. Za Bořetice a Holíč byla sice při motorovém letu srážka snad jen jedna (zato vydatná), ale "těsně" a často se štěstím to bylo docela často.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 10 měsíce nazpět #10295
napsal Tomas Hruby
Napraven jeden rest - do galérie přidány fotky letiště ze vzdušné perspektivy... Začíná to od
plus.google.com/photos/10996013709340916...09960137093409168690
12 roky 9 měsíce nazpět #10500
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: F5j holic
Vojta Valenta sepsal článek
stoupak.cz/910-soute/vysledky-a-reportae/132-f5j-holic-sk
stoupak.cz/910-soute/vysledky-a-reportae/132-f5j-holic-sk
Vygenerováno za 0.172 sekund