- Obdržená poděkování: 0
Soutěže v roce 2013
Předběžné termíny Stopalcovek
13 roky 1 měsíc nazpět #9566
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Předběžné termíny Stopalcovek
No, prý se chystám pořadateli vynadat.... ne, to je doměnka.... já jsem napsal nechtějte vědět, co řeknu tomu pořadateli, který mi nesmyslně motor zakázal zapnout. O nadávání nebyla řeč..... to zaprvé, když už si tady tak pěkně povídáme. Za druhé - Pořád je nastavení tohoto pravidla na pořadateli soutěže, nepletu-li se. Takže komu za něj mám na dané soutěži děkovat - komisi FAI?? No a za třetí - přiznávám, že se občas rozjedu, ale podstata diskuze je stále stejná: Proč by mělo toto pravidlo u stopalcovek zůstat zachováno? Já předkládám své stanovisko, že je to ustanovení které soutěži více škodí než pomáhá.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 1 měsíc nazpět - 13 roky 1 měsíc nazpět #9567
napsal Petr Kurjan
Pojďme se raději bavit o možnostech praktického soutěžení. Vpomeňte si jak probíhaly přípravy na kategorii RCEK, která se první rok létala společně s RCEJ. Tehdy byl jasný technický posun použitím střídavého pohonu na místě nespolehlivé "plechovky" s drahou převodovkou. V čem je dnes problém? Technicky je to jen nutnost pořídit si schválený typ výškoměru. Při ceně 1200-1500 Kč to sice není málo, ale pokud nebudu muset kupovat každý rok 3 nové baterky (protože ty loňské už prostě nejsou dost tvrdé pro pohon RCEK...), zbude mi dost na výškoměr. Pohon bude zachován, pouze už ho nebudu muset brutálně přetěžovat a vystačím i s normální baterií. V tom vidím potenciální výhodu. Pro někoho je ale právě to ladění pohonu největší výzva a proto zůstane raději u RCEK. Proto si nemyslím, že by nová kategorie byla zbytečná a ohrozila jinak populární RCEK. Může se ale stát, že na RCEK budou časem jezdit jen ti movitější, pro které není problém koupit extrémní pohon a budou se předhánět v maximální stoupavosti modelů. V případě 100" jde o trochu odlišný způsob létání. Už jsem tady navrhoval jednoduše převzít již hotová pravidla F5J-400/Alti a pokusit se o jejich zavedení u nás bez dalších úprav.
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Předběžné termíny Stopalcovek
Pokud to bylo špatně pochopeno, musím se Ti omluvit. Nadzvedla mně Tvá kritika ohledně poznámky P. Kolásky o možnostech podvádění, která byla myšlena právě opačně, ale vypývá to až z dalšího textu. V tom případě uznej, že to je podpásovka a autor se právem cítí dotčený, stejně jako Ty.Petr Dušek napsal: Chlapci, myslím že jste si pořádně nepřečetli co jsem napsal a píšete rychleji než přemýšlíte.
Jen tak na okraj, jakou jedinou pravdu jsem ve svém příspěvku demagogicky obhajoval?? A koho jsem obviňoval z podvádění?? :S
Pojďme se raději bavit o možnostech praktického soutěžení. Vpomeňte si jak probíhaly přípravy na kategorii RCEK, která se první rok létala společně s RCEJ. Tehdy byl jasný technický posun použitím střídavého pohonu na místě nespolehlivé "plechovky" s drahou převodovkou. V čem je dnes problém? Technicky je to jen nutnost pořídit si schválený typ výškoměru. Při ceně 1200-1500 Kč to sice není málo, ale pokud nebudu muset kupovat každý rok 3 nové baterky (protože ty loňské už prostě nejsou dost tvrdé pro pohon RCEK...), zbude mi dost na výškoměr. Pohon bude zachován, pouze už ho nebudu muset brutálně přetěžovat a vystačím i s normální baterií. V tom vidím potenciální výhodu. Pro někoho je ale právě to ladění pohonu největší výzva a proto zůstane raději u RCEK. Proto si nemyslím, že by nová kategorie byla zbytečná a ohrozila jinak populární RCEK. Může se ale stát, že na RCEK budou časem jezdit jen ti movitější, pro které není problém koupit extrémní pohon a budou se předhánět v maximální stoupavosti modelů. V případě 100" jde o trochu odlišný způsob létání. Už jsem tady navrhoval jednoduše převzít již hotová pravidla F5J-400/Alti a pokusit se o jejich zavedení u nás bez dalších úprav.
Poslední úprava: 13 roky 1 měsíc nazpět
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 1 měsíc nazpět #9568
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Předběžné termíny Stopalcovek
OK, myslím že je to vysvětleno.
Ale k té otázce na další vývoj... Právě proto jsem tak alergický na různé poznámky o tom, jak když se někomu zachce, tak ten výškoměr stejně ošulí. Bohužel řada lidí o tom neví nic, jen se od někoho z doslechu dozví, že na Stoupáku psali "jak je to nespolehlivé a jak se v tom stejně dá podvádět..." a pak není divu že pro někoho jsou výškoměry tabu.
Na druhou stranu Alešova nervozita myslím není na místě, udělejte pár soutěží a na podzim se uvidí, nejlepší je dobrá zkušenost a třeba se to zlomí. Já koketuji s výškoměry od 2009 a první oficiální soutěž (F5J) byla u nás po třech letech...
Ale k té otázce na další vývoj... Právě proto jsem tak alergický na různé poznámky o tom, jak když se někomu zachce, tak ten výškoměr stejně ošulí. Bohužel řada lidí o tom neví nic, jen se od někoho z doslechu dozví, že na Stoupáku psali "jak je to nespolehlivé a jak se v tom stejně dá podvádět..." a pak není divu že pro někoho jsou výškoměry tabu.
Na druhou stranu Alešova nervozita myslím není na místě, udělejte pár soutěží a na podzim se uvidí, nejlepší je dobrá zkušenost a třeba se to zlomí. Já koketuji s výškoměry od 2009 a první oficiální soutěž (F5J) byla u nás po třech letech...
13 roky 1 měsíc nazpět #9569
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Předběžné termíny Stopalcovek
ja jsem "nervozni" z toho, ze pokud udelam soutez pozde ja, tak o tom bude vedet kulove dalsich 99% soutezicich v CR a nikam se nehneme. jde mi o to udelat souteze po cele CR pro co nejsirsi potencionalni skupinu lidi a basta. kdyz se neujme neujme, ale je treba to zkusit a ne jen vyckavat jak je u nas zvykem.
mam moznost udelat soutez 100'' s tim, ze pujcim VSEM soutezicim altisV4 ale ma to jeden hacek - v karvine. a tom to cele je. prijede 20-30 lidi a zbytek ? ti si mozna prectou clanek pokud ho "aleš blbec" napise.tim to pro ne zhasne a veskera motivaci si poridit vyskomer a vyzkouset stopalce je nulova. o to mi jde.
mam moznost udelat soutez 100'' s tim, ze pujcim VSEM soutezicim altisV4 ale ma to jeden hacek - v karvine. a tom to cele je. prijede 20-30 lidi a zbytek ? ti si mozna prectou clanek pokud ho "aleš blbec" napise.tim to pro ne zhasne a veskera motivaci si poridit vyskomer a vyzkouset stopalce je nulova. o to mi jde.
13 roky 1 měsíc nazpět #9570
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Předběžné termíny Stopalcovek
Podívej, ono opravdu asi půjde hlavně o to to začít vůbec lítat, když si to takhle zkusíme občas na letišti ve trojko, je to něco jiného než celá soutěž. Ale vzhledem k tomu, že z toho zatím máme všichni veskrze pozitivní dojmy, protože to tomu zápolení dává úplně jiný náboj, tak pokud se tenhle pozitivní dojem rozšíří dál, nastane ten rozvoj samovolně. I k nám jezdí lidé ze střední Moravy, kteří pak jezdí zase do středních Čech atd. atd.
Vygenerováno za 0.263 sekund