Předběžné termíny soutěží v roce 2014

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10859 napsal Tomas Hruby
Petře a Vláďo, ona asi většina lidí plně chápe, že se vám na to nechce přejít plně ze dne na den...
Je ale opravdu až takový problém změnit z RCEK na RCEV aspoň jednu akci, kde byste si to mohli lokálně "osahat" a do jisté míry to i naživo vidět, aniž byste museli někam cestovat?

Mluvím teď o RCEV, soutěž F5J bychom sice v Pace jistě viděli rádi, ale tam důvody k váhání chápu snadno.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10860 napsal Petr Dušek

Petr Semerák napsal: ...ale dokud si někde nevyzkouším létání v nových kategoriích, tak se nezavážu pořádat příští rok soutěže...

Přijeď si to zkusit 28.9. do Hořic ;)

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10862 napsal sgames

Petr Semerák napsal: No já těm povzdechům rozumím, ale dokud si někde nevyzkouším létání v nových kategoriích, tak se nezavážu pořádat příští rok soutěže.... Ale výškoměr jsem si už pořídil a osvětu v klubu se zavazuji šířit..... :)
No a v případě nutnosti a neudržitelnosti situace by asi šlo požádat dodatečně o změnu kategorie pořádané soutěže....

Kluci nam to taky nikdo neukazoval.. udelali jsme si jednu testovaci soutez, a po jenim konci jsme vsichni zahodili RCEK pravidla a jednohlasne se odhlasovalo, ze RCEK uz nikdy, a jen RCEV.

jak tu psal Tomáš, není nic jednoduhšího, než si jednu soutěž udělat na zkoušku a vidělo by se. Ty vaše obavy z velikosti modelů jsou neoprávněne, neboť u vás letájí všichni se stejnými modely a tak by tam nikdo neměl na vrch (chápu, že v tom je ten hlavní problém? tzv. kámen úrazu?)

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10866 napsal Petr Semerák
No, hlavní kámen úrazu bych viděl spíš v nejistotě, jestli jakmile člověk přezbrojí na vybavení pro RCEV, nepřijde zas něco nového. Já sám se tomu nebráním, ale v klubu máme cca 15 lidí co mají Káčkové vybavení a zas něco měnit a investovat do toho se jim nechce. A argument, že s Káčkem lze úspěšně lítat v RCEV, to je hovadina, bez speciálu bude člověk vždycky v nevýhodě....

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #10867 napsal Petr Semerák
Pro Petra D.:
Bych přijel, ale v tomhle termínu už mám bohužel jiný program :(
Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10868 napsal Tomas Hruby

Petr Semerák napsal: A argument, že s Káčkem lze úspěšně lítat v RCEV, to je hovadina, bez speciálu bude člověk vždycky v nevýhodě....

Tohle je hodně přehnané tvrzení... Jasně, pokud někdo létal káčka s Daidalem 180 či dokonce papírová Q10, tak bude v RCEV handicapován víc, než byl v RCEK. Ale už modely jako Daidalos 215, Ambrosie kolem 220cm a i lecjaké domorobo v podstatě moc handicapované nebudou, pokud moc nebude foukat, tak bych dokonce mluvil o jejich výhodě.

Podle mě budou "ortodoxní káčkaři" spíš muset zabojovat se svou hlavou, taktika letu v F5J (a i malých odvozeninách) je prostě někde úplně jinde. Tohle bude hodně sedět lidem jako Luděk Novotný, L. Bednář atd., ale někteří další z toho budou asi dost nešťastní ;)

Vygenerováno za 0.192 sekund