- Obdržená poděkování: 0
MC-20 Hott
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14051
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma MC-20 Hott
Takhle to těžko vyřešíme... buď zkus menší vrtuli (mělo by to vypínat pomaleji, nebo po delší době), nebo připoj měřák a to napětí na baterce změř (samozřejmě za chodu motoru), ať můžeme jednu z příčin buď potvrdit, nebo vyloučit.
2.3V při zátěži je v pohodě (nebo můžeš pro sichr nastavit 2.4), když motor vypne tak napětí stoupne. Při zátěži nad 20C (50A) napětí na 99% klesá pod 2.6V, zvlášť při nízké teplotě. Při opakovaném zapnutí motoru, kdy je baterka už ohřátá to pak může být lepší.
2.3V při zátěži je v pohodě (nebo můžeš pro sichr nastavit 2.4), když motor vypne tak napětí stoupne. Při zátěži nad 20C (50A) napětí na 99% klesá pod 2.6V, zvlášť při nízké teplotě. Při opakovaném zapnutí motoru, kdy je baterka už ohřátá to pak může být lepší.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 6 měsíce nazpět #14060
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma MC-20 Hott
Přeprogramoval jsem regulátor a připravil model k letu. Měřit napětí na baterce bych docela rád, ale neumím si to představit s motorem na plno a vrtulí. Všechny krokodýlky mi to urve i s měřákem. Zkusím tu největší vrtuli na zemi a pokud to po několika vteřinách pojede, tak s tím pudu do vzduchu. Pokud to zase vysadí, tak začnu zmenšovat průměr. Časování mám nastaveno na automaticky, protože nemám tušení co bych tam tak měl dát. Snad to tak stačí.
Vysílač jsem jakž takž naprogramoval a zatím si s tím ani nehraju. Už bych byl docela rád aby se mi to s ním začalo líbit a nejenom být na něj naštvaný.
Časem budu zkoušet další věci.
K čemu jsou dobré spínače zespoda SW16 SW17? A k čemu slouží Ctl5 a Ctl6? Na to jsem zatím nepřišel.
Vysílač jsem jakž takž naprogramoval a zatím si s tím ani nehraju. Už bych byl docela rád aby se mi to s ním začalo líbit a nejenom být na něj naštvaný.
K čemu jsou dobré spínače zespoda SW16 SW17? A k čemu slouží Ctl5 a Ctl6? Na to jsem zatím nepřišel.
11 roky 6 měsíce nazpět #14062
napsal Nacelnik
jednoduchá odpověď - na cokoliv.
Třeba: Budu mít stíhačku a na ní bude zvukový a světelný modul. při zmáčknutí SW16, či SW17 se spustí kulometná palba.
Nebo, budu chtít nastavovat za letu mix brzd ve smyslu - brzdy vs výškovka. Ctl5 či Ctl6 nastavím jako ovládání veliskot výchylky (mixu) výškovky....
Musíš si uvědomit, že většina ovladačů jsou "volně" přiřaditelná. Není tak pevně dané, co který kanál má ovládat a jakým ovládacím prvkem.. Bavíme se stále o vysílači.
Odpověď od Nacelnik na téma MC-20 Hott
Martin Beseda napsal: K čemu jsou dobré spínače zespoda SW16 SW17? A k čemu slouží Ctl5 a Ctl6? Na to jsem zatím nepřišel.
jednoduchá odpověď - na cokoliv.
Třeba: Budu mít stíhačku a na ní bude zvukový a světelný modul. při zmáčknutí SW16, či SW17 se spustí kulometná palba.
Nebo, budu chtít nastavovat za letu mix brzd ve smyslu - brzdy vs výškovka. Ctl5 či Ctl6 nastavím jako ovládání veliskot výchylky (mixu) výškovky....
Musíš si uvědomit, že většina ovladačů jsou "volně" přiřaditelná. Není tak pevně dané, co který kanál má ovládat a jakým ovládacím prvkem.. Bavíme se stále o vysílači.
11 roky 6 měsíce nazpět #14064
napsal Beseda
Byl jsem lítat. Motor fungoval v pořádku, jenom dokud jsem nevypnul spínač-pojistku nechtěného zapnutí, tak nefungovala brzda. Plyn jsem kalibroval a nastavil ho od nějakých -89% do nějakých +89%. Po kalibraci jsem plyn vrátil na původních 100%. Podle návodu se brzda aktivuje až na hranici -110% výchylky.
Jinak s vysílačem (naštěstí) žádný problém nebyl a vše fungovalo jak má.
Jinak s vysílačem (naštěstí) žádný problém nebyl a vše fungovalo jak má.
11 roky 6 měsíce nazpět - 11 roky 6 měsíce nazpět #14067
napsal Beseda
Už jsem to našel a mělo by to být opraveno. Nezkoušel jsem to ale zatím.
Poslední úprava: 11 roky 6 měsíce nazpět
11 roky 5 měsíce nazpět #14177
napsal Beseda
Měl bych dotaz. Jde připojit výškoměr k přijímači GR-12 pro přenos do vysílače? Pokud ano na který kanál? Na pětce je "T". Je to ono? Pokud jo, jak tento výstup zaměním za výsrup č 1 na přijímači. Mám ho v F3K-čku a chtěl bych přidat výškoměr, jenomže kanál č5 je obsazený servem. Volnou mám jenom jedničku.
Vygenerováno za 0.427 sekund