Klapky a plyn na kniplu

Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16695 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Klapky a plyn na kniplu
Jak je videt, moznosti je spousta tak také prispeji do mlyna.
Futaba.
Na jednom prepinaci mam tri polohy plynu. Ten kratkej vlevo vpředu.
Hned za nim je dlouhej, tim motor zapinam a vypinam, bez ohledu na jeho velikost, danou tim kratkym.
Na nastaveni staci záložky Motor a Krivka plynu ( a prirazeni tech prepinacu).
Troje otáčky jsou napevno definovane a poberu to i ja.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 1 měsíc nazpět - 10 roky 1 měsíc nazpět #16696 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Klapky a plyn na kniplu
Plyn na třípolohový spínač stačí, jen se musí důkladně nakřivkovat, není to 0-50-100, ale podle modelu něco jako 0-20-100, prostě střední poloha je hluboko pod polovinou pro hledání termiky. Víc poloh opravdu potřeba není, argument proti spínači je spíš v tom, aby si člověk omylem motor nevypnul. V tomto směru má varianta, kdy se motor spínačem vlastně jen "aktivuje" a vlastní řízení je na jiném prvku, který úplné vypnutí ani neumožní, skutečně smysl, ale jde spíš o tu bezpečnost než o potřebu plynulosti.

EDIT - Haha, koukám, že Ivan napsal v některých ohledech to samé minutu přede mnou ;)
Poslední úprava: 10 roky 1 měsíc nazpět

Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16698 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Klapky a plyn na kniplu

Petr Koláska napsal: ...Tak nějak si sám sobě prostě nevěřím, že v krizovce si budu pamatovat, že kromě šáhnutí na správné místo musím ještě navíc myslet na správně přepnutý spínač...

Právě proto mám plyn na kniplu, protože krizovka hrozí po startu při zapnutém motoru, mohu řídít a přitom ovládat motor bez lovení přepínače nebo jiného prvku... naopak příprava na přistání krizovka není, to je rutina... když ta ženská hlásí devátá minuta (například) přepnu si v klidu přepínač... ale správně napsáno, každému podle jeho vkusu B) .

Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16699 napsal Tomas Hruby
Kdybyste se vykašlali na pomstu starého pana Graupnera všem evropanům a létali palcovky, tak opravdu problém s šátráním po přepínači mít nebudete, vše po ruce :P :P :P :P :P

Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16706 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Klapky a plyn na kniplu
Na tom tripolohovym prave nesmí byt 0. Spis třeba 30-70-100 - to uz si každý soudruh sam.
Pro vypnuti se musí sahnout jinam a když se to neudela (motor se vypne výškoměrem) tak se to strelhbite pozna, protože zustane potlacena vyskovka.
Nevymyslel jsem, tak nejak se to dela u vrtulniku.

Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16707 napsal Tomas Hruby
No "nesmí být" - víš kolik závodů už mám s tím "blbým" odlétáno? Motor jsem si za dva roky omylem vypnul přesně jednou :-)
Jinak co se týče chování po vypnutí motoru, tak to je u mne malinko jinak, já mám pro start letový režim jiný než pak pro termiku a po vypnutí se cvaká jako první změna režimu.

Jinak ale jedna obecná rada - doporučuji jistou konzervativnost ve změnách... Jeden z důvodů, proč motor ovládám popsaným způsobem (ač jsem výše sám připustil, že to ideální není), je nechuť to předělávat, když mám tento způsob zažitý zcela poslepu. Ze stejného důvodů létám pořád stejně rozložené letové režimy či třeba klapky (tam si navíc myslím, že to mám odladěné téměř optimálně) - nejhorší je změna chvíli před závodem :-(

Vygenerováno za 0.194 sekund