- Obdržená poděkování: 0
baterie pro polní nabíjení
8 roky 2 měsíce nazpět #20174
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma baterie pro polní nabíjení
Dorazili za 4 dny od objednání. Jenom pro zajímavost, mají na setinu stejné napětí, úplně všechny.
Ale mám dotaz, jak se k nim chovat? Jak nabíjet, když z toho udělám 6-tičlánek 11,6A?
Ale mám dotaz, jak se k nim chovat? Jak nabíjet, když z toho udělám 6-tičlánek 11,6A?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20182
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma baterie pro polní nabíjení
Nabíjet můžeš jako LiPOL na 4,2V/čl, ale pokud nepotřebuješ maximum, tak při nabíjení na 4,1V/čl se blbuvzdornost dále zvedne a patrně životnost zvýší.
No a nabíjecí proud co dá tvůj nabíječ - klidně 10A, při kapacitě 11,6Ah se budou nabíjet víc než hodinu, ale to ničemu nevadí, tohle se bude nabíjet doma, kde je času dost. Sneslo by to i 2C nabíjení, ale jednak nabíječku s proudem přes 20A asi nemáš a zadruhé je to zbytečné a zvyšuje riziko rozjetí.
Takže bezpečná varianta je program pro LiION 6s, proud 6-10A. Balanční konektor připojit, ale měl by se vyloženě flákat a jde spíš o kontrolu, rozjíždět by se měly minimálně.
No a nabíjecí proud co dá tvůj nabíječ - klidně 10A, při kapacitě 11,6Ah se budou nabíjet víc než hodinu, ale to ničemu nevadí, tohle se bude nabíjet doma, kde je času dost. Sneslo by to i 2C nabíjení, ale jednak nabíječku s proudem přes 20A asi nemáš a zadruhé je to zbytečné a zvyšuje riziko rozjetí.
Takže bezpečná varianta je program pro LiION 6s, proud 6-10A. Balanční konektor připojit, ale měl by se vyloženě flákat a jde spíš o kontrolu, rozjíždět by se měly minimálně.
8 roky 1 měsíc nazpět #20198
napsal mab
Odpověď od mab na téma baterie pro polní nabíjení
Baterie Panasonic NCR18650PF 2900mAh mají udávanou minimální kapacitu 2700mAh, takže počítej s reálnou kapacitou 6s4p = 10,8 Ah. Dále podle datasheet doporučují nabíjení jednoho článku proudem 1365mA (0,5 C) takže u Tvojí baterie to bude 5,46A.
Já objednal ve čtvrtek večer 34ks těchto buřtíků, tak jsem zvědavej, kdy přijdou.
Já objednal ve čtvrtek večer 34ks těchto buřtíků, tak jsem zvědavej, kdy přijdou.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět - 8 roky 1 měsíc nazpět #20199
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma baterie pro polní nabíjení
Jsem si docela hodně jistý, že bez problému vydrží nabíjení 1C a s mírným rizikem i 2C... Tím samozřejmě nijak nerozporuji tvé doporučení, pokud člověk nespěchá, tak lze jít níže a možná je to dokonce rozumné a možná to zase přidá pár procent životnosti, ale úplně nutné to není.
Poslední úprava: 8 roky 1 měsíc nazpět
8 roky 1 měsíc nazpět #20206
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma baterie pro polní nabíjení
Pro ty co se nebojí Lipolek je na
HobbyKingu
akce na 10 Ah
8 roky 1 měsíc nazpět #20219
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma baterie pro polní nabíjení
Asi takhle vypadá to, kam jsem chtěl ty baterky použít:
mvano.rajce.idnes.cz/Nabijeci_kufr_s_ISDT_Q6/
Je to nabíjecí kufr včetně zdrojů a baterek. Vše v jednom.
mvano.rajce.idnes.cz/Nabijeci_kufr_s_ISDT_Q6/
Je to nabíjecí kufr včetně zdrojů a baterek. Vše v jednom.
Vygenerováno za 0.215 sekund