- Obdržená poděkování: 0
baterie pro polní nabíjení
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20231
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re:baterie pro polní nabíjení
Milion krabiček nabízí
GME, stačí si jen vybrat
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20240
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re:baterie pro polní nabíjení
Tak mám baterku hotovou - 4s5p, tedy 14,4V/14,5Ah papírově. V reálu to bude o něco méně, jednak jak je vidět z napětí nabíjím bezpečně jen jako starší LiION 4,1V/čl, ač jde i 4,2V/čl, garantovaná kapacita je také o něco menší, ale cca 12Ah je naprosto reálných.
Teď večer asi strávím kreslením krabičky pro tisk
Teď večer asi strávím kreslením krabičky pro tisk
8 roky 1 měsíc nazpět #20241
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Re:baterie pro polní nabíjení
Mě už to sice funguje jak má, odzkoušel jsem kufr i v terénu. Ale ještě ladím drobnosti jako plynulá regulace větráčků v závislosti na teplotě při napájení nabíječek z obou zdroujů. Jede mi zatím jenom na 12V, ale chci to i na 24V. A ještě delší popruh na nošení přez rameno. S tím co k tomu je, to není pohodlné. Ale jak jsem psal jinak to jsou drobnosti, nepodstatné.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20245
napsal Tomas Hruby
Mimochodem tu krabičku na míru jsem včera opravdu nakreslil, dnes to zkusím poslat do tiskárny a pokud bude vše sedět, tak budu moci prohlásit nabíjecí sadu za dokončenou.
8 roky 1 měsíc nazpět #20248
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Re:baterie pro polní nabíjení
Mám skromný dotaz? K čemu to všechno co tady píšete je dobré? Jsem sice amátér ale nikdy jsem nic takového nepotřeboval? Nebo si jen tak hrajete?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 1 měsíc nazpět #20249
napsal Tomas Hruby
To teda Lojzo kecáš, nabíjet na poli z nějakého zdroje jsi potřeboval nesčetněkrát ![:-) :-)]()
Naopak ale v použití právě LiION nic moc vědeckého nehledej, to je jen a pouze o dozrávání technologií. Před pár lety by podobný kompaktní pack byl blbě dostupný a nechutně drahý, tak by se to řešilo nějakou vhodnou olověnou baterkou. Ale doba se posunula a tedy to lze za rozumnou cenu udělat kompaktnější a s lepšími provozními vlastnostmi, tak proč to nepoužít?
Za dalších 10 let se možná budeme stejně bavit o nějaké další technologii - normální stav
Naopak ale v použití právě LiION nic moc vědeckého nehledej, to je jen a pouze o dozrávání technologií. Před pár lety by podobný kompaktní pack byl blbě dostupný a nechutně drahý, tak by se to řešilo nějakou vhodnou olověnou baterkou. Ale doba se posunula a tedy to lze za rozumnou cenu udělat kompaktnější a s lepšími provozními vlastnostmi, tak proč to nepoužít?
Za dalších 10 let se možná budeme stejně bavit o nějaké další technologii - normální stav
Vygenerováno za 0.301 sekund