Měření polohy těžiště moderně

Více
7 roky 9 měsíce nazpět #20939 napsal Tomas Hruby
Přiznám se, že z té posloupnosti fotek úplně nechápu, jakým postupem jsi k odchylce došel.
Ale odpověď je naštěstí jasná i tak - pokud by někde nebyl úplně dotažený šroub, že to dosedne špatně a pak je to křivě, tak by se po nápravě neměla kalibrace hmotnosti měnit vůbec, to je OK. Důvod ke změně kalibrace by byla případná změna rozteče, ale to by se asi stát nemělo taky.

Popravdě tento problém nevylučuji, tahle vyloženě mechanická chyba se mi stala u jednoho z prvních kusů pro Standu a pak u ještě jednoho, poté, co se na to přišlo jsem to začal daleko více hlídat. Ale matně si vybavuji, že tvůj kus možná vznikl v "mezičase", tedy sice po Standovi, ale ještě před tím, než se u něj přišlo na tu chybu a tedy jsem na ní zareagoval. Pokud to je tak, tak si sypu popel na hlavu :-(

Jinak obecně k přesnosti - ono se to těžiště při opakovaných měřeních trochu liší, záleží dost i na tom, jak se model položí. Náběžka se může dotknout nejprve kolíku a pak to položíš kolmo, ale taky můžeš křídlo položit a pak "dorazit" ke kolíku - v druhém případu se mohou ty dosedací plošky trochu naklonit. A ona tahle banalita klidně udělá 0,2-0,4mm... Nicméně neměl jsem nikdy pocit, že by tato odchylka měla být více než 0,5mm, těch 0,7mm na tvých fotkách už se mi úplně nelíbí :-(

Poznámka - výše zmíněné odchylky myslím absolutně, tedy "trefí se do 0,3 či 0,5mm", ne ve smyslu "plusminus 0,5mm".

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
7 roky 9 měsíce nazpět #20940 napsal Enjoy
Doplnil jsem popis foto ... vážení probíhalo s jednou půlkou křídla F3B a na náběžce byli značky aby se křídlo pokládalo pořád stejně.

Více
7 roky 3 měsíce nazpět #21323 napsal sgames
No tak taky zkusím spáchat kousek :)

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Více
6 roky 11 měsíce nazpět #21896 napsal Tomas Hruby
Chce ještě někdo tuto CG váhu - možno předat v Holíči?
Už s "výrobou" končím a milerád to přenechám jiným, nicméně po úklidu dříve pořízených dílů mi ještě něco zbylo, tak jsem ještě jednu poskládal (OLED verze)...

Více
6 roky 7 měsíce nazpět #22413 napsal Beseda
Sice nemám vyvažovačku moderní, jako Tomáš, ale mně nikdy nedojdou baterky. ;)

Příloha nebyla nalezena.

Více
4 roky 8 měsíce nazpět #24498 napsal Enjoy
Nemá někdo odkaz na soubory 3D tisku pro váhu ... model trup má průměr 90 mm a hmotnost 7 kg.
Předem Ď.

Případně dotaz na Tomáše ? Vyrobíš takto velkou ?

Vygenerováno za 0.219 sekund