- Obdržená poděkování: 0
Velký model od LS
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #218
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Velký model od LS
K Laguně a její hmotnosti viz
www.mojehobby.cz/diskuze/strom2
. ... ec=1121717
A jinak se připojuji k Tomášovu hodnocení úrovně konstrukce Swinga, i když jsem si vědom, že je to individuální záležitost. A když už jsme v tom doporučování, tak mně nejlépe (z hlediska mechanické konstrukce, ne vzhledu ani letových výkonů/vlastností) vycházejí modely od Reicharda, ani Topmodel už mě tolik nebere. Ale to se nebavíme o modelech "soutěžních".
Ještě k těm "jéčkům". Jsem si vědom toho, že to musí být úžasný zážitek, že to je úplně jiná dimenze termického létání (jednou mi to půjčili a dodnes na to vzpomínám
), ale ty peníze do toho prostě nedám. Nejde jen o model, ale i vybavení (serva) a pohon, který by si to asi zasloužilo. A navíc mě stejnou měrou jako létání baví i navrhovat a stavět.
Takže já to vidím opravdu spíše na to termické létání s mezní rychlostí třeba 20-30 m/s (to neznamená, že to rychleji nepoletí, jen už se nebude smět přitáhnout naplno), plošné zatížení od nějakých 25 g/dm2 s možností dovážení, z toho vychází plocha nějakých 70 dm2, pohon okolo 400-500 W.
Honza
A jinak se připojuji k Tomášovu hodnocení úrovně konstrukce Swinga, i když jsem si vědom, že je to individuální záležitost. A když už jsme v tom doporučování, tak mně nejlépe (z hlediska mechanické konstrukce, ne vzhledu ani letových výkonů/vlastností) vycházejí modely od Reicharda, ani Topmodel už mě tolik nebere. Ale to se nebavíme o modelech "soutěžních".
Ještě k těm "jéčkům". Jsem si vědom toho, že to musí být úžasný zážitek, že to je úplně jiná dimenze termického létání (jednou mi to půjčili a dodnes na to vzpomínám
Takže já to vidím opravdu spíše na to termické létání s mezní rychlostí třeba 20-30 m/s (to neznamená, že to rychleji nepoletí, jen už se nebude smět přitáhnout naplno), plošné zatížení od nějakých 25 g/dm2 s možností dovážení, z toho vychází plocha nějakých 70 dm2, pohon okolo 400-500 W.
Honza
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #219
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Velký model od LS
Pár modelů od Reicharda jsem v ruce měl - podle mě mají na běžnou komerční produkci velice dobrá křídla (určitě nadprůměr), ale bohužel ve stejné kvalitě nejsou trupy. Trupy byly u všeho, co jsem od nich viděl, nejjednodušší skelný laminát bez jakýchkoli výztuh a navíc zpracování vesměs podprůměrné. Je to škoda, křídla jsou hezká a k výbornému hodnocení celku chybí jen málo, nicméně i tak to jde, doporučuji ale před začátkem osazení rozmíchat trochu L285 a trupy místy vyuhlíkovat.
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #220
napsal Jan Kubica
Už se "trochu" polepšili - viz fotku v
www.rcex.cz/?p=380
.
Ale i tak jsou ty trupy moc "bachraté", ale udělat trup na míru je celkem jednoduché (trubku od Ivana Hořejšího a gondolu na polystyrénovém kopytě). Tedy, další cesta k velké elektře je křídla od Siria (Siriuse?) a trup vlastní
.
Honza
Ale i tak jsou ty trupy moc "bachraté", ale udělat trup na míru je celkem jednoduché (trubku od Ivana Hořejšího a gondolu na polystyrénovém kopytě). Tedy, další cesta k velké elektře je křídla od Siria (Siriuse?) a trup vlastní
Honza
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #223
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Velký model od LS
Když jsme tak u toho - neviděl jste někdo v reálu tuto novinku od Topmodelu:
www.topmodelcz.cz/index.php?&des
... il&id=4480
? Je to sice jen 2,5m, ale na pohled to vypadá docela hezky...
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #225
napsal Jan Kubica
Tomáši, nevím, podle mě je trubka jako nosník "zvěrstvo". A těch rozbitých Siest už jsem také pár viděl, i když asi nebude trubka jako trubka. Tedy, dle mých zkušeností (s Adrianou) a pozorování mají modely od Topmodelu "strukturální problémy" a ve mě ta Avia (krásné jméno!) důvěru nebudí. Ale kdo ví, třeba se polepšili, ale na MH nebudou, aby si to člověk mohl osahat ![:-) :-)]()
H.
H.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #226
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Velký model od LS
S Honzou částečně souhlasím, i když na Siestu nedám dopustit, pro rozpětí Avie opravdu vypadá ta jedna trubka ve středu křídla dost chatrně. Ovšem vzít Avii ARC, střed křídla doplnit uhlíkovým D-boxem, klapky předělat na konstrukční a celé pak potáhnout Icarexem, to už by bylo na létání. Otázkou zůstává jestli pak ten ARC polotovar za 5k není drahý...
Vygenerováno za 0.233 sekund