Jaký F3J model pro elektro?

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #270 napsal Fanda Kašpárek
Nějaké tři roky lítám (sice jen enka) s modelem ERASER od Luboše Pazderky viz www.f3j.cz/eraser.htm . A naprostá spokojenost. Rozpětí 3 100 mm a letovka nějakých 2,5 kg.Má sice nandavací špičku pojištenou šroubem M4,ale je to naprosto v pohodě.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #277 napsal Petr Cejnar
Já si taky přihřeji polívčičku a podpořím Fandu Kašpárka. Taky létám s Eraserem a teď po soutěži RCEN ve větrné Písnicim kdy jsem si brnknul o anténu jsem jej pro kontrolu rozebral včetně převodovky. Když už byl rozebraný tak jsem změřil JETI boxem údaje po posledním letu.
Výsledek : motor Mega 22/20/3
převodovka Heinrich 1:3,3
regler Jeti Spin 66 Opto
vrtule AER 18 x 11
beterie 4x A123
Max I = 34,4A , max T = 64,7 st C, doba chodu motoru 1:40 s, otáčky vrtule 7200ot/min,
Výstup modelu pomalu do stratosféry, vzhledem k větru 7 - 10 m/sek delší doba motoru, ve třetí minutě jsem ale již dával brzdy a začal shazovat protože v té výšce to neskutečně nosilo. Vzhledem k tomu, že Eraser byl původně koncipován jako soutěžní F3J tak má velmi dobré letové vlastnosti a i výrobce je zárukou kvalitního provedení.
Já jsem spokojen, žádná přehnaná elektrovýbava, dobré polétání, pohoda.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #453 napsal Ondrej Hanak
pokud by melo jit 100% plnokrevne F3J tak z domaci produkce Pike Perfekt nebo SuperStarlight.
Starlighta mam ve verzi F3J a elektrotrup planuju... snad pres zimu.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět - 16 roky 7 měsíce nazpět #458 napsal Petr Dušek
Děkuji všem za zajímavé tipy, pokračujte klidně dál. Já jsem se bohužel chytil trochu do pasti, do nadpisu jsem dal F3J model, ale přitom bych chtěl rozpětí kolem 3m. Všechna ta špičková jéčka jsou o dost větší...
Příští týden se chystám na návštěvu do BretaModel, třeba tam něco vymyslíme. NYX F3F má 2,85m, ale potřeboval bych nějakou extra light verzi...
Poslední úprava: 16 roky 7 měsíce nazpět

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #460 napsal Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: Děkuji všem za zajímavé tipy, pokračujte klidně dál. Já jsem se bohužej chytil trochu do pasti, do nadpisu jsem dal F3J model, ale přitom bych chtěl rozpětí kolem 3m.

Zeptej se Dalibora Šterby (graup15 z Mojehobby) na novou elektroverzi Vikinga od Sodomky - psal na webu, že bude i lehká verze a tu "full carbon" už reálně testuje.
Velikostí to tvému upřesnění plně odpovídá, tak se poptej ;)

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #463 napsal Ondrej Hanak
Bretaci delaji i Nyxe F3J (3dilne kridlo, 3,2m), mel jsem ho ve verzi extra light, letovka byla 1850g, nedelaji ale elektrotrup... cili lidova tvorivost, ale melo by to jit, ja predelaval na elektro jejich Tatanu2.

Vygenerováno za 0.218 sekund