Ako na vákuovanú výškovku

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6166 napsal Petr Jeremiáš
Jen jestli to máš velikost na cca 2 m RCEK, tak by to chtělo tak třetinu váhy dolů. Já dělám SOP na max. 10 gr.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6167 napsal Bohumil Janák
Né,mám to na model pro svou soutěžní kategorii RCEO.Zjistil jsem,že potřebuji těžší model a to okolo 1000g.Můj bude mít rozpětí 2400mm a váhu do 1000g.
Boban 8-)

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6213 napsal Bohumil Janák
tak jsem si dodělal i výškovku na druhý pokus.První jsem udělal moc velkou a už dost těžkou.Použiju ji jako motýl pro jiný model.Tahle vodnická váží 18g a celý komplet i s uhlíkovým kozlíkem a deskou na uchycení hmotí 43,5g.Jasně,není to zrovna málo,ale snad to bude funkční.
Boban ;)
P.S.
Přeji Vám všem krásné vánoce,hodně pohody a zdravíčka do nového roku.A taky trošku té modelařiny. ;)
Boban

Více
14 roky 5 měsíce nazpět #6345 napsal Michal Cink
Ahojte,
náhodou jsem u nás narazil na bílý xps, tak jsem si z něj cvičně vyřezal nové OP.

Více
13 roky 10 měsíce nazpět #7943 napsal Petr Dušek
Po dlouhé době jsem se vrátil ke svému projektu, zatím jsem na kousku výškovky vyzkoušel různé materiály - jedna strana aramid/uhlík (71g/m2), druhá strana uhlík (93g/m2) a sklo (80g/m2). Překvapila mě celkem nízká hmotnost dílu - přepočteno na plochu vychází ca. 6 g/dm2.
Teď budu tři měsíce rozmýšlet, kterou variantu zvolit na nový model... :D .

[attachment=0:tpftxr35]<!-- ia0 -->DSC_2959.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:tpftxr35]
[attachment=1:tpftxr35]<!-- ia1 -->DSC_2961.JPG<!-- ia1 -->[/attachment:tpftxr35]

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8147 napsal mbrazdil
Odpověď od mbrazdil na téma Ako na vákuovanú výškovku
Zdravim Vas,

velice pekny navod jak se naucit vakuovat, ale i pres procteni x clanku jsem nedostal jednoznacne odpovedi na tyto otazky:

1. Jakou folii pouzivate na vakuovani (tu na, kterou se aplikuje epoxid a tkanina)
2. Cim separujete folii od epoxidu + tkaniny
3. Jak docilit hladky a rovni povrch po odloupnuti folie
4. Folie pouzivate opakovane nebo jen jednou

Toto jsou pro me docela stezejni otazky, na ktere bych rad znal nejake uspokojive odpovedi. Sice jsem se jiz pokousel o laminovani kridel s uspokojivym vysledkem, ale porad se mi zda ze to neni ono, pac povrch je sice jakztakz leskly, ale uplne hladny ne (pomoci durofolu 0.3 mm).

Vygenerováno za 0.279 sekund