Ako na vákuovanú výškovku

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8155 napsal mbrazdil
Odpověď od mbrazdil na téma Ako na vákuovanú výškovku
A jak je to tedy s tema molitanovyma valeckama? Kdyz jimi roztahujete epoxid po folii, tak je mozne jej nejak vyprat aby byl znova pouzitelny? Nebo na kazde vauovani proste padne jedne valecek?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8157 napsal Petr Dušek
Válečky vyhazuju, používám malé asi 5cm, jeden stojí myslím 8Kč. Štětec peru lihem, ale stejně vydrží jen několik použití. Taky se místo něj (třeba na prosycení náběžky) dá použít kousek molitanu upnutý třeba v kolíčku na prádlo.

Dnes jsem koupil Pentaprint folii 0,3mm. Jsem zvědav jaký bude výsledek.

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8159 napsal Mirek Kotula
Já používám válečky SPOKAR, Nylon šíře 60mm a je chlupatý. Dá se vyprat v acetonu a neutralizovat lihem. Jinak by se mohlo stát, že i malé množství acetonu naleptá jádro z XPS. Takto se dá několikrát použít a má tu výhodu, že válečkování nenadzvedává sycenou tkaninu.

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8160 napsal mbrazdil
Odpověď od mbrazdil na téma Ako na vákuovanú výškovku
Dekuji za info ;) Me to totiz nebylo moc jasne jak s tim pracujete, pac ja jsem zatim delal jen se stetcem, ale delat kridlo vetsi nez 1 m tak to by bylo o hubu ...

to Petr Dušek: kolik jsi toho kupoval a kolik Te to stalo? Urcite pak napis jak se s tim pracuje a jaky je vysledek, ju?

Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8161 napsal Vladimír Čermák

mbrazdil napsal: A jak je to tedy s tema molitanovyma valeckama?

U nás v klubu používáme Nylonový váleček, po použití ho zavíráme do skleněné lahvičky od přesnídávky s náplní Acetonu. Pracujeme s ním od Listopadu do Března. Letos jsme vyrobyli celkem 15 křídel a váleček stále slouží a sloužit bude i příští zimu. ;)

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15985 napsal Mrklovský
Po přečtení mnoha článků a diskuzí napříč světovými i tuzemskými diskuzemi jsem se rozhodl pro první pokus s vakuovanou směrovkou. Trochu jsem zmenšil SOP ze Supry, abych nemusel úplně vymýšlet tvar a profily. Vyšly mi hloubky profilů 160 a 70mm a výška 255mm. Jádro jsem po kupě polystyrenového odpadu z nevydařených pokusů vypálil, ořezal, vybrousil, odsál nečistoty a osprchoval. Použil jsem drát 0,3 mm, co nejstudenější a na menším konci jsem i drát chladil, abych zabránil propalu kvůli malé rychlosti drátu. Příště zkusím ještě tenčí drát (sundám z kytary nejtenčí strunu, má jen 0,1 mm).
Nabarvil jsem ho kouskem molitanu tónovací barvou do malířské barvy.
Kus jednosměrky 80g/m2 jsem prosytil epoxidem a nechal vytvrdit v pytli mezi fóliemi. Otestoval jsem tím vakuovací pytel, vakuovou pumpu, separování durofolu a následně odloupnutí vytvrzené jednosměrky od něj. Po vytvrzení jsem si nařezal nožem pásnice na nosník, vyztužení odtokovky a trojúhelník na klapku, kde bude páka. Zdrsnil jsem je a přilepil epoxydem na jádro.
Na celou směrovku jsem použil skelnou tkaninu 48g/m2 (náběžka, plochy, pant). Proužek na směrovku a pant jsem přilepil oboustrannou páskou. Proužek na pant jsem zkusil natáhnout, jak to radí Drela v jednom ze svých návodů. Proužek byl ale jako z gumy a pořád se vracel do původního tvaru. Tak jsem přišpendlil oboustrannou pásku na stůl, natáhl tkaninu a přilepil na pásku. Pak už zůstal proužek natažený.

Vygenerováno za 0.185 sekund