- Obdržená poděkování: 0
Model pro začátek v F5J FAI
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5365
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Model pro začátek v F5J FAI
[quote="Petr Dušek To by mohl být SD7037, svého času poměrně oblíbený. Za určitých podmínek to určitě poletí hezky, ale po svých zkušenostech (naposledy z nedělní Autonomy) - ve slabším stoupáku mě Pavel s mojí RCEK vakuovkou hravě přestoupal a za druhé, dostat 2,5kg přesně na bod bez velké rány je pěkná fuška
.
Takže moje rada jako řešení "chudého muže" - dát výškoměr do RCEK je ta nejsnazší možnost, a za slušných termických podmínek to nemusí ani dopadnout nijak tragicky, potom něco alá ArtHobby, potom dlouho dlouho nic (to dlouho by snad v budoucnu mohly vyplnit 3m vakuovky - to je taky moje cesta) a pak až čistokrevné F3J. Nějaký kompromis někde uprostřed vidím jako vyhazování peněz
.[/quote]
V neděli bylo velmi netypické počasí (Autonomní
). O přistávání vím, ostatně to není jen Tvůj problém, obvykle se F3J nechytají ani v RCEN, i když termika jim problémy nečiní. To je právě ta moje pochybnost, zda se s velkým modelem dá přistát i "jako s velkým letadlem".
S druhým odstavcem naprosto souhlasím a jen bych připoměl, že v Dubnici, a to bylo hodně taktické počasí - silný vítr a sluníčko, měl Didier dvě "tisícovky" s Daidalem. "Esli vono to fakt nebude o ručičkách a hlavičce", alespoň než se dopracujete (já už ne
) na špičkovou mezinárodní úroveň. H.
Takže moje rada jako řešení "chudého muže" - dát výškoměr do RCEK je ta nejsnazší možnost, a za slušných termických podmínek to nemusí ani dopadnout nijak tragicky, potom něco alá ArtHobby, potom dlouho dlouho nic (to dlouho by snad v budoucnu mohly vyplnit 3m vakuovky - to je taky moje cesta) a pak až čistokrevné F3J. Nějaký kompromis někde uprostřed vidím jako vyhazování peněz
.[/quote]V neděli bylo velmi netypické počasí (Autonomní
S druhým odstavcem naprosto souhlasím a jen bych připoměl, že v Dubnici, a to bylo hodně taktické počasí - silný vítr a sluníčko, měl Didier dvě "tisícovky" s Daidalem. "Esli vono to fakt nebude o ručičkách a hlavičce", alespoň než se dopracujete (já už ne
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- jan kadlec
- Odborník
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5366
napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma Model pro začátek v F5J FAI
Kde to mám podepsat ?Jan Kubica napsal: "Esli vono to fakt nebude o ručičkách a hlavičce" H.
14 roky 8 měsíce nazpět #5367
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Model pro začátek v F5J FAI
rozdeleno tema
odtud
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5371
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Model pro začátek v F5J FAI
Obecně k tomu dotazu od Jirky na "F5J FAI pro chudé"...
V podstatě dost souhlasím s Petrem. První bod je zbytečně se nebát, na první soutěže se dá klidně jet s lepším RCEK, stačí investice do výškoměru cca 2000 v přepočtu.
Jako levnou, ale už přeci jen dokonalejší, možnost pak vidím modely kolem 2,5m, velmi vhodné jsou ty z ArtHobby Evolution a Castor. Cena cca 5000 za model a vybavení vyloženě lidové - 4-6 serv do 500 korun za kus, motor velikosti 2814, regulátor 40A, tříčlánek 1500mAh z Hobbykingu - žádná věda.
Další krok, ale trochu diskutabilní je koncept jako Gracia/Grafas z Topmodelu nebo HighAspect od Arthobby - model za cca 8-9 tisíc, výbava v podstatě stejná jako v předchozím kroku. Je otázkou, zda už nejít rovnou o krok výše, ale na druhé straně (tohle je asi jediný rozdíl proti Petrovi) bych to jako plýtvání peněz neviděl, přeci jen je cena proti jakémukoli F3J nižší o docela hodně...
No a pak už se musí jít do F3J, ať už "molded" anebo nějaké konstrukční d-boxy - cena velmi variabilní, za nové tak 14-35 tisíc, ceny secondhand lze jen těžko odhadnout. Pokud by se nějaký dobrý kus našel za nižší cenu, tak jde o dobrou volbu, ale myslím si, že v praxi ta nabídka zas tak idylická nebude...
V podstatě dost souhlasím s Petrem. První bod je zbytečně se nebát, na první soutěže se dá klidně jet s lepším RCEK, stačí investice do výškoměru cca 2000 v přepočtu.
Jako levnou, ale už přeci jen dokonalejší, možnost pak vidím modely kolem 2,5m, velmi vhodné jsou ty z ArtHobby Evolution a Castor. Cena cca 5000 za model a vybavení vyloženě lidové - 4-6 serv do 500 korun za kus, motor velikosti 2814, regulátor 40A, tříčlánek 1500mAh z Hobbykingu - žádná věda.
Další krok, ale trochu diskutabilní je koncept jako Gracia/Grafas z Topmodelu nebo HighAspect od Arthobby - model za cca 8-9 tisíc, výbava v podstatě stejná jako v předchozím kroku. Je otázkou, zda už nejít rovnou o krok výše, ale na druhé straně (tohle je asi jediný rozdíl proti Petrovi) bych to jako plýtvání peněz neviděl, přeci jen je cena proti jakémukoli F3J nižší o docela hodně...
No a pak už se musí jít do F3J, ať už "molded" anebo nějaké konstrukční d-boxy - cena velmi variabilní, za nové tak 14-35 tisíc, ceny secondhand lze jen těžko odhadnout. Pokud by se nějaký dobrý kus našel za nižší cenu, tak jde o dobrou volbu, ale myslím si, že v praxi ta nabídka zas tak idylická nebude...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5376
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Model pro začátek v F5J FAI
Jo a jen naokraj - čistě jako stylové retro naprosto vážně uvažuji, že pro syna Martina koupím tohle:
www.der-schweighofer.at/en/produ
... it_3000_mm
... Létat to bude dobře (přirozeně přidám brzdící štíty), pro mě to bude možnost vidět klasický model z doby mého dětství a přitom vybavím kluka modelem pro první seznámení s "velkým modelem" doslova za pár korun - 100 Euro je opravdu cena, která problém neudělá, vybavení bude stačit čistě "šuplíkové"...
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5378
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Model pro začátek v F5J FAI
Tomáši, za 100E jsou jenom žebra v rozsypu... to bude hezkých pár zimních večerů
.
Jinak ovšem éro je klasika, za to Tě jistě i Honza pochválí.
.Jinak ovšem éro je klasika, za to Tě jistě i Honza pochválí.
Vygenerováno za 0.207 sekund