Model pro začátek v F5J FAI

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5359 napsal Tomas Hruby

Jan Kubica napsal: Velikost určitě výhodou bude, ale možná bude stačit 3m, kdy snad lze ještě vystačit se "dřevem" nebo vakuováním. Podle mě je rozumné jít do Hi Aspecta nebo Gracie nebo podobné "low end" třímetrovky.

Jde taky o to, zda bude zájemce chtít být opravdu konkurenceschopný anebo zda mu bude stačit si dobře zalétat a nebýt přitom "za blbce".
K tomu druhému by stačil i menší model, napadá mě třeba Evolution-EV - klapkový bráška tvého Kastrola. To už je vyloženě lidovka - 214 EUR za model je méně, než třeba Daidalos, jde to i velmi levně osadit - tohle si opravdu může dovolit kdekdo (a navíc to spousta lidí i postaví sama).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 8 měsíce nazpět - 14 roky 8 měsíce nazpět #5360 napsal Petr Dušek

Jan Kubica napsal: Co jsem si mohl všimnout, tak pro termiku (Autonomy, F5J) je rozhodující pronikavost, schopnost doletět daleko a zase se s malou ztrátou výšky vrátit.... Podle mě je rozumné jít do Hi Aspecta nebo Gracie nebo podobné "low end" třímetrovky.

V tom případě HiAspect ano, ale u Gracie mám obavu, že ta první věta nebude splněna :?: .

Jan Kubica napsal: Co se profilů týká, tak to 10 let staré F3J, co jsem si přivezl má (asi) E193 (nebo Clarka-Y), ten snese všechno.

To by mohl být SD7037, svého času poměrně oblíbený. Za určitých podmínek to určitě poletí hezky, ale po svých zkušenostech (naposledy z nedělní Autonomy) - ve slabším stoupáku mě Pavel s mojí RCEK vakuovkou hravě přestoupal a za druhé, dostat 2,5kg přesně na bod bez velké rány je pěkná fuška ;) .

Takže moje rada jako řešení "chudého muže" - dát výškoměr do RCEK je ta nejsnazší možnost, a za slušných termických podmínek to nemusí ani dopadnout nijak tragicky, potom něco alá ArtHobby, potom dlouho dlouho nic (to dlouho by snad v budoucnu mohly vyplnit 3m vakuovky - to je taky moje cesta) a pak až čistokrevné F3J. Nějaký kompromis někde uprostřed vidím jako vyhazování peněz :? .
Poslední úprava: 14 roky 8 měsíce nazpět

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5361 napsal Jiří Veselovský
Kolegové, zatím děkuji za odpovědi.
To s tím olítaným jéčkem byl víceméně nástřel. Ono je u SH koupí ještě další riziko a to, že většinou o tom eroplánu moc nevíme (havárky, jak bylo opraveno,...) a je fakt, že každý ví, proč to prodává (jsou ale samozřejmě výjimky).
Ono se nějak zažilo, že ty velké kompozitové modely umí všechno a proto ho asi taky každý chce.
Tome, díky za cenové tipy a omlouvám se, že jsem zlehčil tvůj cenový vývoj. Ale jako bych tě neznal.
Honzo, tvoje argumenty ohledně třískání o zem jsou k věci a jsem docela zvědavý na tvoje zkušenosti s tvým "postarším" jéčkem. V této souvislosti si vždycky vzpomenu na Honzu Micku. Co on ulítá s ne zrovna poslední geberací jéček, ale je to pan pilot.
Petře, Pike Perfect už je mimo "oblast zájmu". I když herec Trávníček si taky koupil ojetého RR... Nápad s Daidalem, hmmm, dobrý....
Takže pokud to shrnu, tak lze uvažovat i o jiných modelech, ne jen jéčka, popř. béčka. A dál, zdánlivě nejmenší problém asi bude se sestavou motor, vrtule, regl a baterky.
Teď už jen aby hoši ze Slovenska vyjeli s tím lacinějším výškoměrem. Nebo už je k mání?
Ještě jednou díky a vzhledem k základnímu tématu končím.

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5362 napsal Tomas Hruby

Jiří Veselovský napsal: Teď už jen aby hoši ze Slovenska vyjeli s tím lacinějším výškoměrem. Nebo už je k mání?
Ještě jednou díky a vzhledem k základnímu tématu končím.

Je slíbený na září (což už tedy je ;) ), tři kusy jsou zamluvené do ČR ke mně - pro mě, Ivana H. a jeden si vezmu na předvádění atd., přirozeně pokud se objeví zájemce, tak ten třetí bude případně i na prodej.

Ad základní téma - klidně můžem pokračovat, stačí poprosit Aleše, ať to počínaje tím tvým dotaze překopíruje do nového tématu - to určitě nebude problém.

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5363 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Model pro začátek v F5J FAI
rekni nazev a stane se

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5364 napsal Tomas Hruby
Tak jo - sekni to od příspěvku z čtv 15. zář 2011 16:35:55 od JV, název co já vím - třeba "Model pro začátek v F5J FAI".
Ať je pořádek ;)

Vygenerováno za 0.219 sekund