Castor-EV 2.5M

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1296 napsal Tomas Suk
Odpověď od Tomas Suk na téma Castor-EV 2.5M
Ajajaj, building thread, no nevim. Jednak jsem cune (v porovnani s Petrem J. a ostatnimi) a navic kdyz dostanu "budovatelsky zachvat" tak vetsinou zapomenu fotit. :( A taky na tom moc toho staveni nebude, kridlo je prakticky hotove, az na serva, takze nejaka tvorivost bude akorat na trupu, asi dam jinou ocasni trubku, LS tam ma 700mm dlouhou desitku, ja bych chtel delsi, asi 800mm kuzelovou. No a pak ten ocas.

Ohledne letovych vlastnosti - myslim ze s Castorem nemas ceho litovat, je to osvedcena konstrukce, urcite to poleti dobre. Zatimco ja budu pokusny kralik, zvetseny Etalon navic s jinym ocasem jeste nikdy neletel. Sam LS rikal, at mu urcite poreferujeme jak se to chova. Tak uvidime.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1489 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Castor-EV 2.5M
Za měsíc jsem dal dohromady křídla - na mě docela výkon :lol:

[attachment=1:38y18gqf]<!-- ia1 -->castor1_100314.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:38y18gqf]
Serva jsou nakonec digitály Hyperion Atlas DS11-AMB, vypadají výborně! Uložení je mým obvyklým pracným způsobem, zato jdou serva kdykoliv vyndat.

[attachment=0:38y18gqf]<!-- ia0 -->castor2_100314.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:38y18gqf]
Je to velký, nikam se to nevejde.
a) Dá se takto nádherný model "zprznit" V-čkem?
b) Jediné, co tomu chybí k dokonalosti, je V-čko.
Zatím nevím.

Křídlo se servy a dráty má 470g, drak s rádiem celkem odhaduji na 670 g. Pohon bude Axi281410, regulátor MGM A74 a baterku uvidím dle vyvážení, čumák je dlouhý, nějaký velký trojčlánek se určitě nevejde. H.

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1776 napsal Jan Kubica
Dneska zalétáno (tradičně v dešti a větru, ale nešlo to vydržet). Ještě budu předělávat elektriku, těch volných drátů je moc a v trupu místa málo a taky barvit :-) .

První dojmy: je těžký na čumák a to i s 2čl., na křidélka jsem nemusel sáhnout, pronikavost a klouzavost se mi zdá výborná, při průletech je o hodně tišší než Optima (že by ten trup gondola-nosník?), viditelnost z boku žádná :( , snad barvičky pomohou. Oproti mým ostatním modelům jsou výkony o řád jinde, jsem happy :D [attachment=0:z4d10sqn]<!-- ia0 -->castor3_100501.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:z4d10sqn][attachment=1:z4d10sqn]<!-- ia1 -->castor2_100501.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:z4d10sqn][attachment=2:z4d10sqn]<!-- ia2 -->castor1_100501.jpg<!-- ia2 -->[/attachment:z4d10sqn]

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1777 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Castor-EV 2.5M
Honzo, gratulace k úspěšnému záletu. Kolik vyšla letová váha? Vrtá mi hlavou, jak jsi za kužel 36mm nacpal dráty od motoru který má průměr 35mm? To musí být dost natěsno. Už několik dní vymýšlím montáž motoru do nového trupu. Dokonce jsem začal přemýšlet o výrobě vnějšího pláště na oběžku ala Roton nebo MVVS.
Z fotek se to nedá poznat, dal jsi nakonec na křídla papír, nebo je to jenom lak?

Více
16 roky 1 měsíc nazpět #1779 napsal Jan Kubica
Petře, vzletovka byla asi 1050-1100 (spočítáno z hmotnosti komponent), ale těžiště bude muset tak 1 cm dozadu (při úklidu dílny jsem si všiml, že v návodu je 70 mm od náběžky a na výkrese 77). Namísto 74A regulátoru tam dám jen 40A a "ořežu" kabely. Odběr jsem změřil asi 230 W (daňový 231!). Dýha je jen lakovaná, OP potažené vliesem.

S tím motorem je to "podvod". Výše je napsáno, jak jsem dělal "šišatou" motorovku, ale ve výsledku je celý kužel oproti linii trupu posunutý asi o 1 mm nahoru. Stydím se za to, chtěl jsem to předělávat, ale už to nechám být. A taky dost pomůže omotat kabely (všechny 3 dohromady) elektrikářskou páskou, krásně je to vyztuží. H.

Více
15 roky 1 týden nazpět #4209 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Castor-EV 2.5M
Honzo měl bych jeden dotaz ani ne tak ke Castoru, jako spíš k Arthobby, jelikož by to mohlo zajímat víc lidí, tak se zeptám veřejně ;)

Jak jsi to objednával a hlavně platil? Koukal jsem na arthobby.eu a narozdíl od amerických objednávek přes arthobby.com se zdá, že "umí" jen bankovní převod, nikoli "civilizované metody" jako kreditka/Paypal. Šel jsi tím převodem anebo jsi je "ukecal" na něco jiného? Uvažuji trochu o tom velkém 3,1m modelu, přirozeně se následně zeptám i přímo na Arthobby, ale pokud jsi to náhodou už prozkoumal, tak se rád poučím.

Vygenerováno za 0.448 sekund