- Obdržená poděkování: 0
Castor-EV 2.5M
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #626
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Castor-EV 2.5M
A ještě dotaz - jak ti to připadá pevnostně?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #628
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Castor-EV 2.5M
Tomáši, dík za tip na ten papír, s největší pravděpodobností to tak udělám.
Jinak Castor nemá klapky, jen křidélka. Pokud chceš klapkovou verzi, tak to je Evolution s MH32/30 (stejný trup). Určitě univerzálnější model, ale méně na termiku (dle recenzí). A na svah mají Serenity, asi o 250 g těžší drak.
A k té pevnosti - Optima to není
, ale má to pod dýhou také uhlíkové pásnice asi 30 mm široké (na webu AH je i plánek, kde je to vidět) - jen na středech, v uších už je jen dýha. Pocit nějakého strukturálního problému s křídlem nemám, to spíše s tím motýlem (na upadnutí motýla mi tenkrát "umřela" Adriana, ale tam to bylo fakt blbě udělané). Uvidíme za letu, ale tento víkend jsem měl náladu "na balzu a Kanagom", ne na "plasty a epoxid", takže jsem na Castora nesáhl. Ale zato mám půlku křídla na "elektroházedlo". H.
Jinak Castor nemá klapky, jen křidélka. Pokud chceš klapkovou verzi, tak to je Evolution s MH32/30 (stejný trup). Určitě univerzálnější model, ale méně na termiku (dle recenzí). A na svah mají Serenity, asi o 250 g těžší drak.
A k té pevnosti - Optima to není
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #629
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Castor-EV 2.5M
Aha, no pokud to má jen křidélka, tak bych se HS56 vůbec nebál, to bude OK. Mimochodem na Optimě jsem to svého času měl právě takto: HS56 na křidélka, HS65 na klapky - fungovalo perfektně. Optima je sice menší, ale dovolím si říct, že rychlosti, které ta moje dosahovala, u tvého Castora nehrozí
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 6 měsíce nazpět #734
napsal Jan Kubica
Tak jsem dneska "zkazil stavebnici" a uřízl čumák trupu. Chci objednat kužel a abych věděl jaký, potřeboval jsem vlepit motorovou přepážku.
Na 3. pokus (tj. mám 2 volné přepážky
) jsem tam tu oběžku dostal, přepážka má tedy průměr 36 mm, jen dole je o 2 mm delší (viz obrázek), trup není symetrický podél vodorovné osy a navíc je motor vyosený 3° dolů (a 2° doprava). Udělal jsem si díry na rozteči 19 mm (pro Axi2814) i 25 mm, to kdybych měl někdy toho výkonu málo
.
Přepážka je jen "přibodovaná", zalepím ji až "někdy jindy", v těchto dnech mám chuť "vymýšlet a tvořit", tak stavím raději Majnu ( www.rcex.cz/?page_id=1019 ).
Jo, a kužel objednám o průměru 36 mm. H.
[attachment=1:2zwgduth]<!-- ia1 -->castor1.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:2zwgduth][attachment=0:2zwgduth]<!-- ia0 -->castor2.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:2zwgduth]
Na 3. pokus (tj. mám 2 volné přepážky
.Přepážka je jen "přibodovaná", zalepím ji až "někdy jindy", v těchto dnech mám chuť "vymýšlet a tvořit", tak stavím raději Majnu ( www.rcex.cz/?page_id=1019 ).
Jo, a kužel objednám o průměru 36 mm. H.
[attachment=1:2zwgduth]<!-- ia1 -->castor1.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:2zwgduth][attachment=0:2zwgduth]<!-- ia0 -->castor2.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:2zwgduth]
16 roky 3 měsíce nazpět #1294
napsal Tomas Suk
Odpověď od Tomas Suk na téma Castor-EV 2.5M
Ahoj Honzo,
tak jak pokracujes na Castorovi??
Ja se konecne rozhoupal k porizeni noveho vetrone na letosni sezonu (trochu pozde, pravda). Lepe receno dotlacil me do toho kolega Vigo. Vcera jsme objednali od L.Svobody 2x model Etalon v "custom" verzi se zvetsenym rozpetim na 2,5m, jinou ocasni trubkou a pravdepodobne jinymi ocasnimi plochami vlastni vyroby (ja uvazuju o konstrukcnim motylovi, taky muj model ma i klapky, Viguv jen kridylka). Uz se tesim az model dorazi a doufam ze LS ani tentokrat nezklame.![:) :)]()
Takze tvuj Castor bude mit v Dehtarech minimalne jednoho soupere stejne velikosti, mozna i dva (pokud se mi Viga podari ukecat na Autonomy, do Dehtar to ma par minut autem).
tak jak pokracujes na Castorovi??
Ja se konecne rozhoupal k porizeni noveho vetrone na letosni sezonu (trochu pozde, pravda). Lepe receno dotlacil me do toho kolega Vigo. Vcera jsme objednali od L.Svobody 2x model Etalon v "custom" verzi se zvetsenym rozpetim na 2,5m, jinou ocasni trubkou a pravdepodobne jinymi ocasnimi plochami vlastni vyroby (ja uvazuju o konstrukcnim motylovi, taky muj model ma i klapky, Viguv jen kridylka). Uz se tesim az model dorazi a doufam ze LS ani tentokrat nezklame.
Takze tvuj Castor bude mit v Dehtarech minimalne jednoho soupere stejne velikosti, mozna i dva (pokud se mi Viga podari ukecat na Autonomy, do Dehtar to ma par minut autem).
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1295
napsal Jan Kubica
Tomáši, moc nepokračuji, moc práce a taky se pořád zmítám v pochybnostech (jaká serva, jaký pohon, jestli nechat vzadu to "hnusné" Vé (sorry, no, mně se to tak jeví :lol: ), barvičky,...). Zrovna včera jsem ho ale zase vyndal na stůl, tak zase začnu.Taky už mě napadlo, že jsem se unáhlil, raději jsme se měl domluvit s LS. Příště ...
Etalon je nádherný, moc se těším, až ho uvidím létat (a dokonce ve dvojím provedení). Doufám, že tu založíš nějaký ten "building thread", kdo se má pořád koukat, jak kluci "patlají" ty lamináty (normální závist, na něco takového já se v životě nezmůžu). Už aby bylo jaro, H.
Etalon je nádherný, moc se těším, až ho uvidím létat (a dokonce ve dvojím provedení). Doufám, že tu založíš nějaký ten "building thread", kdo se má pořád koukat, jak kluci "patlají" ty lamináty (normální závist, na něco takového já se v životě nezmůžu). Už aby bylo jaro, H.
Vygenerováno za 0.234 sekund