- Obdržená poděkování: 0
XMOTOR XM2834PGB-8
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7115
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma XMOTOR XM2834PGB-8
Bobane, pokud vím, tak Abu má stejný pohon v Etalonu 2500 už asi 2 roky bez problémů. S vrtuli 16x10 na 3čl má kombinace asi 300 W, na 2čl. myslím 120 W. Jak psal Petr výše, mechanicky ta převodovka není nic moc, ale použitelná určitě je. Já ji létám v Autonomy, ale na normální létání přendavám axíka napřímo. H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7116
napsal Tomas Hruby
Takle teorie má drobnou mezeru - klasická oběžka se nevejde zdaleka všude...
Já mám F5J tři - oběžku mám ale jen v Cirrusu od Reicharda (Hyperion GS3014). Do Dragonfly Pro se oběžka ale nevejde vůbec (myslím při požadavku na alespoň minimálně realistické pojetí). Do Shocka by se asi dostala, ale jen za cenu díry v trupu na kabely tažené vnějškem atd., takže taky nic moc nadšení.
MVVS 2,5 je použitelný všeobecně, to je kladem, ale cena je už v podstatě stejná jako inrunner Turnigy s Kontronik převodovkou a tak to trochu začíná ztrácet smysl.
P.S. na Aleše - pokud na to narazíš, přesuň to celé do techniky, tohle je naprosto standardní technické téma
Odpověď od Tomas Hruby na téma XMOTOR XM2834PGB-8
Petr Dušek napsal: Ovšem na F5J 1600g není převodovka potřeba, stačí téměř jakákoliv oběžka velikosti 3536 , případně o poznání dražší MVVS 2,5
Takle teorie má drobnou mezeru - klasická oběžka se nevejde zdaleka všude...
Já mám F5J tři - oběžku mám ale jen v Cirrusu od Reicharda (Hyperion GS3014). Do Dragonfly Pro se oběžka ale nevejde vůbec (myslím při požadavku na alespoň minimálně realistické pojetí). Do Shocka by se asi dostala, ale jen za cenu díry v trupu na kabely tažené vnějškem atd., takže taky nic moc nadšení.
MVVS 2,5 je použitelný všeobecně, to je kladem, ale cena je už v podstatě stejná jako inrunner Turnigy s Kontronik převodovkou a tak to trochu začíná ztrácet smysl.
P.S. na Aleše - pokud na to narazíš, přesuň to celé do techniky, tohle je naprosto standardní technické téma
- Bohumil Janák
- Autor
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7117
napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma XMOTOR XM2834PGB-8
Nedalo mi to a vymontoval jsem z F3X modelu motor ROTON L500W.Tam ho používám na 4čl.LiPol a jeti spin 66,ale zkusil jsem ho na 3čl. a 2čl. s vrtulí GR 14/9,5"GFK.Podle jetiboxu s 3čl. asi 18A a při 2čl. 12,5A.Tah byl překvapivě dobrý.Do gondoly co mám nachystanou se vleze na těsno,ale vleze.Takže je rozhodnuto.Vážil jsem to a s regulátorem Spin 66 to váží 225g,ale tak silný regl není potřeba.Váha kompletu KIRI je 197g.Váhově je to podobné.Použíju tento motor.Ale do modelu co mám s r.2400mm a váhou 1000g si zkusím pořídit toho Dualsky.
Boban
Boban
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7118
napsal Tomas Hruby
18A na 3s je ale už na F5J dost málo. Já mám u všech svých pohonů něco málo přes 30A, podotýkám že při velmi slušné účinnosti, výsledkem jsou stoupavosti mezi 10-12m/s.
Při poklesu proudu o třetinu to sice při hmotnosti 1600g určitě poletí, ale stoupavost už asi bude poměrně malá a hlavně za větru to už asi bude nepříjemné.
Při poklesu proudu o třetinu to sice při hmotnosti 1600g určitě poletí, ale stoupavost už asi bude poměrně malá a hlavně za větru to už asi bude nepříjemné.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7119
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma XMOTOR XM2834PGB-8
Záleží určitě na provedení trupu, ale v NYXovi jsem dříve měl oběžku 3548 s kuželem 39mm, vešla se akorát. Petr Šrámek má v Dragonfly dokonce Scorpiona 3032 (vnější průměr 37,5mm). Nové éro co předváděl v Poříčí Ruda Vybíral má trup na kužel 40mm...Tomas Hruby napsal: Takle teorie má drobnou mezeru - klasická oběžka se nevejde zdaleka všude...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 4 týdny nazpět #7125
napsal Tomas Hruby
Petr Šrámek má tuším trup z Dragonfly Strong, to je vyložené prasátko, tam se to vejde
Z Dragonfly Pro má jen křídlo a VOP. Já mám ale "větroňový" Dragonfly Pro kompletně a tam to prostě nejde.
Souhlasím s tím, že to je o konkrétním provedení a nedá se to posuzovat ani podle kuželu. Shock má například kužel dokonce o 2mm větší než Cirrus, tedy 40mm, pak ale pokračuje rovně a má poměrně tlustou stěnu, takže by do něj šla oběžka jen "s dírou" pro kabely (s tou dírou by to asi bylo v pohodě), zatímco u Cirruse s kuželem 38mm jde díky tvaru v trupu oběžka celkem snadno i bez vrtání.
Z Dragonfly Pro má jen křídlo a VOP. Já mám ale "větroňový" Dragonfly Pro kompletně a tam to prostě nejde.Souhlasím s tím, že to je o konkrétním provedení a nedá se to posuzovat ani podle kuželu. Shock má například kužel dokonce o 2mm větší než Cirrus, tedy 40mm, pak ale pokračuje rovně a má poměrně tlustou stěnu, takže by do něj šla oběžka jen "s dírou" pro kabely (s tou dírou by to asi bylo v pohodě), zatímco u Cirruse s kuželem 38mm jde díky tvaru v trupu oběžka celkem snadno i bez vrtání.
Vygenerováno za 0.372 sekund