Motor Neu

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #939 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma Motor Neu
Nie je to klasický "porovnávací test", ale mám výsledky z testovania eroplánu SALSA - 123" (rozpätie 3120 mm). Použil som S-NEU 1506/6,7:1 a MEGA 2220/5:1. Pohon bol nastavený v oboch prípadoch na rýchlosť stúpania 30 m/s, akumulátor 4S A123. Meral som o niečo viac ako 10 letov s jedným aj druhým motorom. Prúdy, napätia, teploty registrovala DPR power krabička, rýchlosť stúpania meral RC-A2-pro, aku dobíjal Cellpro. Pohon s motorom S-NEU potreboval na dosiahnutie rovnakého výsledku ako pohon s motorom MEGA približne 82-85 % príkonu.
Samozrejme, motory pracovali s odlišnými prevodovkami (ale nie príliš !) a s odlišnými vrtuľami (teda s dosť odlišnými). To dodávam kvôli Honzovi ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #940 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Motor Neu
Palo, tak řekni nebo alespoň naznač :-) . Vrtule, proudy, teploty, ...

Dík, H.

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #942 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma Motor Neu

Jan Kubica napsal: Palo, tak řekni nebo alespoň naznač :-) . Vrtule, proudy, teploty, ...Dík, H.

Honzo, ja nič netajím, len si už ťažšie spomínam ... ;) To som nemeral do nejakej štúdie. Potreboval som dostať akumulátor viac dopredu a Mega bola kratšia... To bol hlavný dôvod, prečo som to "skúmal". Mega brala pár sekúnd niečo cez 120 A, S-NEU mal vrtuľu 18,5/12".... na viac si nespomeniem. Celú jednu sezónu som lietal s Megou, lebo prvá SALSA mala dlhý (ťažší) chvost, ktorý som prevážil jedine kratšou Megou s baterkou na doraz dopredu.
Ďalšia SALSA už má tenšiu a ľahšiu chvostovú trubku, tak tá lieta s S-NEU. Celá praktická výhoda pre mňa spočíva v tom, že s S-NEU nastúpam na jedno nabitie 6-7 krát a s Megou to bolo 5-6 krát. Obidva pohony by sa dali určite ešte doladiť, ale pre môj konštrukčný model by už rýchlejšie stúpanie bolo riskantné, preto som sa tým nezapodieval. ;)
Ešte pre porovnanie dodávam, že menší a ľahší model (Scorpion) som mal "vyladený" na 30 m/s aj s malým S-NEU 1110 s prevodom 5,8:1. Ťahal to na cca 70% plynu... Chcel som ešte zmenšiť vrtuľu aby sa dalo lietať na plný (kvôli regulátoru), ale nestihol som to realizovať. Omylom som to pustil naplno
a pre ten 400-vkový kompozit bolo 42 m/s priveľa :oops:

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3224 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Motor Neu
Jelikož jsem byl celý minulý rok hodný, napsal jsem si Ježíškovi o motor Neu. Ze všech stran jsem četl o příšerných dodacích termínech, ale to jsem se rozhodl skousnout. Nejprve jsem psal do nejmenované plzeňské firmy, ale tam mě slušně odmítli, že již dovoz těchto motorů ukončili a nabídli Kontronik.
Tak jsem 14. prosince objednal motor u EspritModel a 3. ledna (tedy za 20 dnů, včetně vánoc a sněhové kalamity na letištích) jsem se stal šťastným majitelem motoru 1112/1Y/6,7.
Takže pokud si vyberete motor ze skladového sortimentu, je to snadné, za dobrou cenu a hlavně rychle.
Dnes jsem do NYXe zalepil novou přepážku, pokud zítra počasí dovolí, půjde do vzduchu :D . Pak přidám i nějaké změřené parametry, i když teď se studenými baterkami to není úplně ono.

Vygenerováno za 0.300 sekund