Aegea II

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3430 napsal Tomas Brodsky
Odpověď od Tomas Brodsky na téma Aegea II
To je spatnou kvalitou fotek :]
Folie je 0,3mm, poprve jsem dal na nabezku kus uhlikoveho rovingu Celion 3000 Zero Twist a prouzek 50g/m2 skla.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3440 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Aegea II

Karol Chyba napsal: S tou nábežkou je naozaj utrpenie len keď si predstavým že to mám robiť. Ale , po nejakej skúsenosti a aj tipov od známych ti dám radu ktorá by ti to mala uľahčiť.
1. postup som robil zo sklennou páskou ktorú dostaneš u Havla mala gramáž okolo 110g a šírku tých 2cm výhoda je že sa ti nestrapká akurát ju nemôžeš lepiť čerstvo zarobeným epoxidom , takže zarobíš si troška epoxitu natreš nábežku tokľko koľko bude páska, na igelit si položíš odstrihnutý kus pásky ktorú potrebuješ a presítiš ju epoxidom . Ja používam 2hodinové tužidlo .
po asi tak 1hod .15 min si zarobím nový epoxi a začnem laminovať na durofol a ostatné veci okolo , ak to mám hotové začnem z nábežkou, ten epoxi za ten čas bude už trocha zavädnutý a bude akoby lepil a teraz môžeš začať dávať tú nábežku a uvidíš že to pôjde eveľa lepšie. No a potom dáš všetko ostatné a do vákua.
Ak by si nemal pásku a dal len tkaninu tak to rob tak isto akurát ako ju dáš na ten igelit a presítiš ju dávam ešte na ňu z vrchu ďalší, poriadne prevalčekujem a potom si to narežieš na šírku ako potrebuješ tým pádom máš tkaninku pekne rovnú a nestrapká sa ti /režeš ju na 45%/ . Potom dáš najprv jeden igelit dole priložíš na nábežku po tom čase a opatrne prikladáš napr. hornú stranu , potom opatrne začneš dávať aj ten druhý igelit dole a nakoniec to dotvarujem valčekom , ja to síce robím z uhlíkom ale je to to isté , musíš nechať zavädnúť epoxid aby bol ako lepidlo.
A na tú nábežku môžeš dať aj väčšiu gramáž tkaninky 33g je málo.

Přeji hezký den.
Zkusil jsem vyrobit křídlo,možná se povedlo,ale s tou náběžkou je to hrůza!Na jádro jsem přilaminoval proužek tkaniny 45°,nějaké gramáže,ale po vytáhnutí z pytle a obroušení náběžky se mi na některých místech povedlo probrousit až na polystyren a horní i spodní potah má tendenci se odlepovat od jádra!!!jakým zbůsobem to mám zafixovat???Napadá mě to přejet štětcem a epoxydem.Nebo,ale tím bych narušil profil,přelaminovat proužkem skla.Co vy na to???
Děkuji za jakoukoliv reakci.
Až to nějak doklepnu,mám i pár fotek.
Boban ;)

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3441 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Ano dá sa to aj ako som písal ale odvtedy som to opäť zmenil , teraz nábežku najprv prilepím spejovým lepidlom 3M Display Mount, predtým som používal od fi. UHU ale stým sa mi to nepáčilo tak som to skúsil s tým zavednutým epoxidom. Po použití 3M už žiadny problém a ušetrím kopec času.
Jasne že pri brúsení nábežky treba brúsiť opatrne, prvé pokusi dopadly tiež na niektorých miestach prebrúsením na polys.

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3442 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
Přátelé já nejprve přilepím na polystyrenový výřez na náběžku pásku 20mm (110g/m2) od Havla o které psal Karol.
A to tak, že natřu polystyren na náběžce termolepidlem BALSALOC a pásku normálně přižehlím. Potom ji před přiložením prosycených vrstev tkaniny na folii přetřu štětečkem pryskyřicí. Udělal jsem tak nyní čtyři díly křídla a funguje to na 100%. Je to velmi jednoduché a pohodlné. Balsaloc stojí v JINO Hradec král. 113,-Kč.

Zkuste a uvidíte.
BK-HK

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3445 napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Aegea II
Chlapi díky,ale jen bych se ještě rád zeptal.Jak vypadá váš přechod právě z té nalepené náběžky a skleněných potahů?Nemáte někdo nějaké detailní foto?
Děkuji.
P.S.Jinak tu svou nepovedenou náběžku opravím tak,že namíchám epoxy,zahustím a přetřu po celé délce.Zafixuji kancelářskou průsvitnou páskou.Doufám,že páska po zavadnutí,půjde bez problému strhnout. :roll:
Boban ;)

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3456 napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Aegea II

Bedřich Koros napsal: Přátelé já nejprve přilepím na polystyrenový výřez na náběžku pásku 20mm (110g/m2) od Havla o které psal Karol.

Prosím odkaz k Havlovi ( www.havel-composites.com/shop/51 ... html?pls=0 ) je to ono :?: + info co je to za pásku ( orientace vláken a jaké má okraje )
Děkuji Vladimír

Vygenerováno za 0.334 sekund