Aegea II

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3275 napsal Oto Melter
Odpověď od Oto Melter na téma Aegea II
Díky za rady, zkusím teda dvakrát 33gr tkaninu, když už jí mám doma a na křidélka hodím ještě o jednu vrstvu víc...chtělo by to aby půlka křídla měla kolem 60g, tak jsem na to zvědavej :? Křídlo mám vyříznuté, tak snad se někdy brzo dostanu k vakuování. Ještě by mě zajímalo, jak široký proužek odtrhové tkaniny používáte na zavěšení kormidel?
Díky :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3276 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Podle mě bude 2x33gr na F3K dost. Já bych dal tak 2x17gr. Na zavěšení kormidel používám monofil, pásek 2 cm mezi vrstvy skla.

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3279 napsal Petr Jeremiáš
Tak hotové obě uši, hmotnost 88 gr, úspora 16 gr. Asi jsem to přehnal s tloušťkou odtokovky, je sice jako břitva, ale příště to bude chtít o desetinku silnější :)

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3291 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Keďže som sa dopracoval k chvostovým plochám do 20g musel som začať skracovať predok trupu vzhladom nato že som mal model ťažký na predok.
Padlo rozhodnutie že poopravým staré kopyto a tak isto poopravým sedlo na krídlo keďže nemalo vzopätie.
A keď sa priznám bola to moja prvá vlastnovyrobená forma a nie je to ako som si predstavoval.
Takže tu je pripravené kopyto ešte ho trocha prebrúsiť 2000šmirglom a naleštiť a môže sa ísť na deliacu rovinu. potom sem hodím aj postup pri ďalšej výrobe.
No a dúfam že aj druhý niečo fidlikajú a niečo tiež prihodia.

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3292 napsal Petr Jeremiáš
Další se se stavbou nějak zasekli :) Teď jsem si připravil tkaninu na poslední část a zítra to dám do pytla. Myslel jsem, že se s křídlem dostanu do 200 gr, ale vidím to tak na 215 gr. :( Na střed jsem použil 1x48, ale asi jsem to přehnal z výztuhou klapek, mají šířku cca 60 mm a tkanina 23 gr je v celé šíři. Taky nosník je "jako kráva", je to pásnice z jednosměrné tkaniny 170 gr a šíře 25mm o kořene a 20mm u ucha. Klidně by stačil tak 22 na 17 a možná i méně. Teď s tím můžu odpalovat tenisáky :) .
Jinak spokojenost, už to vypadá podstatně líp než první Aegea :)
Karol, perfekt gondola, až jí doděláš, tak zase budu otravovat ;)
Pozítří už bude foto celého křídla a zbytek už mám. Tak jenom zkompletovat. Snad mi to do těch 550 gr. vyjde. Náhon na kormidla chci udělat lankem + pružina. Dneska jsem koupil strunu 0,3 a přijde mi to strašně tenký. Jaké máš rozměry té pružiny a kolik jich máš ve VOP a SOP?

Více
15 roky 4 měsíce nazpět #3293 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Aegea II
sakra chlapi to bude sezona !

Vygenerováno za 0.628 sekund