Aegea II

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2259 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Tak si nejaké vyvákuj z kevlaru :mrgreen: /ruky/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 9 měsíce nazpět #2287 napsal Michal Cink
Odpověď od Michal Cink na téma Aegea II
Ahojky,
tak jsem ve stále větším skluzu s dokončením, ale gondolu už mám.

Více
15 roky 9 měsíce nazpět #2329 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Na příští rok plánuji postavit Aegeu znovu, tohle byl přeci jen takový můj první pokus než "pořádný" stroj. Ale i tak létá dost slušně :D .Hlavně chci stáhnout hmotnost z nynějších cca 640 gr, i když na špičkové stroje to zatím nebude. Nějak se mi nechce se dělat s gondolou a jak jsem tady viděl, tak to už máte pěkně zmáklé. Karol, Michal, co vy na to????? Křídlo má profil AG45 s hloubkou 210 mm. Nezbyla by nějaká gondola pro mě. Jinak se s tím budu muset dělat :cry:
Předem dík.
Na ocasní nosník používám kuželovou trubku 18/10.

Více
15 roky 9 měsíce nazpět #2336 napsal Michal Cink
Odpověď od Michal Cink na téma Aegea II
Ahojky,
v podstatě v tom nevidím problém, můžem se domluvit. I když asi volný kus nezbyde, musím ji vyrobit. ;) Je dělaná na hloubku 175mm, k mým křídlům. Dělám si k ní i trubku z uhl. punčochy.

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2464 napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Aegea II
Přátelé,
velice pozorně jsem prostudoval popis vašich zkušeností při vákuování. A jelikož se přes zimu pokusím také něco udělat zajímala by mne následující podrobnost:
Nikdo neuvádíte jaký podtlak používáte a zda větší či menší má nějaký vliv na homogenitu a v návaznosti i na hmotnost výrobku. Může to souviset i s temperováním? Myslíte , že mi někdo můžete na to odpovědět?

Díky už se těším
BK-HK

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2465 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Aegea II
Keďže mám kompresor z chladničkly a ide mi celú dobu vákuovania a nemám ventil ten tlak môže byť tých 0,8 max 0,9 .
Kamrát čo vákuuje mi ale povedal že stačí 0,4. ALe to budem musieť na kompresor spraviť ešte nejakú vzduchotesnú nádobu z podtlakovým spínačom a ventilom aby som ten tlak mohol nastaviť na tých 0,4 a hlavne aby kompresor nemusel ísť celých 7-8h.

Vygenerováno za 0.257 sekund