Aegea II

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4381 napsal Oto Melter
Odpověď od Oto Melter na téma Aegea II
Ahoj, už dlouho se chystám na elektru, a teď už to vypadá, že se do ní pustím, ale řeším dvě docela zásadní otázky...k dispozici mám pohon o statickém tahu plus mínus 650g a zatím se teprve rozhoduju o tom, jaké bude rozpětí, zatím jsem si říkal, že k tomutu pohonu by šlo rozpětí kolem 2,3m, jaký je váš názor?

A za druhé křídla chci určitě dělené, asi jedna spojka veprostřed, ale otázka je z čeho a jakého průměru....

Díky :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4382 napsal Oto Melter
A vlastně ještě jedna věc, jak řešíte napájení? Šest serv to není málo, ale nepřišlo mi, že bych ve vlákně viděl někde zmínku o SBEC nebo přijímačových bateriích...

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4383 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II
Já osobně poslední dobou mám raději třídílné křídlo. Na čistě termický dvoumetrovky jako spojku střed-ucho používám uhlíkovou trubku 5/4, nasouvá se do laminátových pouzder, zalepených do balzy mezi pásnice. Po spojení pojistím izolepou.
Pokud je pohon dvoučlánkem, tak na 6 serv jedu jen přes BEC.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4385 napsal Oto Melter
Přijde mi, že čím míň spojek, tím líp...teoreticky by to mělo být lehčí a stačí přesně spasovat jeden spoj místo dvou...Vedla tě k tomu třídílnýmu křídlu nějaká praktická zkušenost nebo je to prostě tvoje oblíbené řešení?

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4386 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Aegea II
ja se do toho taky vlozim :
trojdilne kridlo ma tu vyhodu,ze nejvice namahana cast je v celku a pevna , na usi uz pusobi mnohem mensi sily nez ve stredu.
kdezto u pulky kridla je v miste nejvetsiho tlaku "jen" spojka

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4387 napsal Oto Melter
Já to beru tak, že právě "jen" ta spojka je pevnější než uhlíkové pásnice mezi kterými je polyš (ne příliš pevná stojina) :?:

Vygenerováno za 0.245 sekund