Aegea II

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4388 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Aegea II
hm to si nemyslim ... kridlo v celku drzi celou svou plochou potahu a samozrejmne vnitrni vyplni + pasnicema ktere jsou do i-profilu coz je idealni tvar.

ale to je asi jina diskuse :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4389 napsal Oto Melter
Odpověď od Oto Melter na téma Aegea II
Nj, je pravda, že křídla, co jsem dělal na F3K drží, i když je střed jen přelaminován páskem osmdesátky :) hlavně mi ale šlo o to, jestli se těma dvěma spojkama nepřidá moc hmostnosti (i když samozřejmě každá z nich bude lehčí než ta jedna středová)

A jak to máš s napájením vyřešené Aleši ty?

Díky

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4390 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma Aegea II

Oto Melter napsal: Přijde mi, že čím míň spojek, tím líp...teoreticky by to mělo být lehčí a stačí přesně spasovat jeden spoj místo dvou...Vedla tě k tomu třídílnýmu křídlu nějaká praktická zkušenost nebo je to prostě tvoje oblíbené řešení?

Ano, je to spíš moje oblíbené řešení :) Nemám rád nějaké spojování konektorů a tak konektory pro serva křídelek zalepím napevno do středů i uší a pak stačí jen nasadit. A pokud nehoním každý gram, tak zalepím i konektor ve středu křídla a odpovídající protikus v trupu. Mám to tak třeba na 3,5 metrovém modelu už asi 6 let, několik set startů a v pohodě.
No a samozřejmě mám ve středech zalepenou spojku. Třeba u prvního modelu Aegea II jsem měl středy spojené uhlíkovou trubkou 8/6. Taky u třídílného křídla mi přijde mnohem snazší usazení a uchycení na trup.
Nejlepší je samozřejmě křídlo vcelku, ale to je při rozpětí přes 2m už docela problém.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4391 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Aegea II

Oto Melter napsal: A jak to máš s napájením vyřešené Aleši ty?

ja mam jen 5 serv digi, takze nic extra neresim.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4425 napsal Oto Melter
Oukej, díky za postřehy pouštím se do stavby 8-) Rozpětí 2390mm, hloubka 190/80, spojka jedna veprostřed (ze dvou uhlíkových trubek 8/6, s letovou hmotností plánuju se vejít do 800g. A křídlo potřebuju mít vyvakuované do konce června, uvidíme,jak to půjde.

Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4433 napsal Oto Melter
Tak a jdu na vakuování uší, držte palce :)

Vygenerováno za 0.247 sekund