Větroň K3600

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16451 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Větroň K3600

Ivan Horejsi napsal: Napajeni napřímo ze 2S se mi vůbec nelibi a nikdy bych je nepouzil.. Takove napeti (8,4V) tam dlouho není, rychle poklesne na tech rekneme 7,4V. Takze pro "zlepseni parametru" serva to nedava vůbec smysl.
Ale vyssi napeti je tam dost dlouho na to, aby se diky nemu něco stalo. Rozdil vykonu při napajeni 8,4 a 7,4 totiž není maly!

Není mi úplně jasné, zda Karel měl celý pohon na 2s LiPOL anebo samostatnou 2s napájecí baterku. Ono to totiž není totéž, pokud se napájí přímo z pohonné baterky, tak napětí spadne někam k jmenovitému 7,4V vteřinu po zapnutí motoru a už se k rizikovější hodnotě nevrátí, naproti tomu samostatná RX baterka si to může udržet podstatně déle.
Sám jsem loni na dvoučlánek s přímým napájením elektroniky létal docela dlouho a nebyly potíže, ale byla to právě ta verze s motorem, kde zkrátka to vyšší napětí je jen chvíli mezi zapnutím a startem, kdy zase není na serva žádná zátěž.

Jinak je ale fakt, že v lehkém Storku nyní používám naopak kombinaci MKS HV6100, ale napájím je z 5,5V BECu v Talonu - síly mají dost i tak, ale předpokládám, že jsou o tolik pod katalogovými parametry, že by to mělo spolehlivosti dost prospět.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16452 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Větroň K3600

Tomas Hruby napsal:

Ivan Horejsi napsal: Není mi úplně jasné, zda Karel měl celý pohon na 2s LiPOL anebo samostatnou 2s napájecí baterku.

Napájení bylo z pohonné baterie. Servo (výškovka) vyhořelo prakticky okamžitě po zapojení baterie, naštěstí, tudíž zcela nezatížené. Musel tam protéct hodně velký proud, protože to přepálilo i spojovací plíšek mezi články baterie.

Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16453 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Větroň K3600
Mě to každopádně přijde jako nějaká kusová vada... Slušně udělané HV servo prostě nemůže při 8,4V bez zátěže odejít (a taky neodchází, opravdu jsem takto Perfectiona s HV6100 a JR DS189 létal skoro celý loňský rok). Něco jiného by bylo to takto provozovat dlouhodobě při plné zátěži serv, třeba u té samostatné RX baterie, ale to se tu zjevně nestalo.

Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16456 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Větroň K3600
...vrátím se ještě ke své přípravě na minulé MČR v F5J, kdy jsem z blbosti připojil všechnu palubní elektroniku omylem před BEC, a ne až za něj... :whistle: Jediné co přežilo bez újmy byl přijímač FrSkya jedno klapkový servo Turnigy 777MG, zbytek serv to napájení čerstvě nabitou lipolkou 3S s 12,6V nepřežil. Nic se nějak moc ani nepeklo, jen prsklo, a konec. Nevím jak jsem to dokázal, ale pokus jsem zopakoval ještě jednou, a zase byla sada serv v pr.... a přežil opět jen přijímač a TGY-777MG :P

...a z toho jsem si vyvodil závěr, že asi v budoucnu budu muset používat všude už jen přijímače FrSky a serva TGY-777MG B)
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16457 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Větroň K3600
Kvalitní závěr :-DDDDD

Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16471 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Větroň K3600
... na základě velmi kvalitního a nezvratně průkazného testování :lol: :lol: :lol: Čéče, Radku, takovéhle testy ale docela lezou do peněz, ne? :ohmy: :huh:

Vygenerováno za 0.215 sekund