- Obdržená poděkování: 0
Větroň K3600
- Ivan Horejsi
- Pryč
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16031
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Větroň K3600
Ted osazuji hned dva eroplany. Pro souose zavity M2 pouzivam s velkym uspechem uz asi 20 let nasledujici pripravek. Asi jsem tehdy vymyslel vymyslene ale třeba to nekomu pomuze.
Včera se mi konecne povedlo najit zdroj na jehlice 2 nebalene, snad to dopadne dobře.
[img]http://www.horejsi.cz/Zavit souosy.jpg[/img]
Včera se mi konecne povedlo najit zdroj na jehlice 2 nebalene, snad to dopadne dobře.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16032
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Větroň K3600
Ohledně VOP na K 3600 jsme se bavili s K.Svobodou a jediné k čemu jsme došli je " nedemontovat VOP " , jinak problém.
Zkoušel jsem variantu posunout páku výškovky ze středu kozlíku do strany a nový bowden - strunu -ohnout s přesahem do
pravého úhlu - ale u struny dlouhé cca 130cm to nebylo spolehlivé - velký skrut. Ještě je jedna možnost : pokaždé odpojovat
strunu ve variabilní koncovce serva - pak ji vleže vytáhnout cca 30cm ven z kozlíku - a odpojit VOP, a pokaždé znovu zálet, což je celé nesmysl. Trup na K3600 jsem vyměnil za trup K3000, plovoucí VOP nasadím do tří drážek z textitu a přišroubuji
ji dvěma M3 polyamid.šrouby.
Zkoušel jsem variantu posunout páku výškovky ze středu kozlíku do strany a nový bowden - strunu -ohnout s přesahem do
pravého úhlu - ale u struny dlouhé cca 130cm to nebylo spolehlivé - velký skrut. Ještě je jedna možnost : pokaždé odpojovat
strunu ve variabilní koncovce serva - pak ji vleže vytáhnout cca 30cm ven z kozlíku - a odpojit VOP, a pokaždé znovu zálet, což je celé nesmysl. Trup na K3600 jsem vyměnil za trup K3000, plovoucí VOP nasadím do tří drážek z textitu a přišroubuji
ji dvěma M3 polyamid.šrouby.
10 roky 4 měsíce nazpět #16033
napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Větroň K3600
Tak jsem jen tak nasucho naházel všechno do trupu na místa, kde by to mělo asi tak být a začal honit těžiště. Když jsem to uspořádal podle doporučení K. Svobody, vyšlo mi to těžké na ocas, asi jsem použil lehčí motor. Tak jsem to celé překopal, serva co nejvíc dozadu, baterii dopředu, ještě jsem zkrátil kabely k reglu, aby byl co nejvíc vepředu a zkoušel znovu. Vyšlo to parádně, prostor pro posouvání baterie je dostatečný. Při dodržení těžiště se dají použít baterie s váhou v rozmezí 65 - 80 g. V tomto rozmezí se dají pořídit tříčlánky v rozmezí cca 800 -1200 mAh. Až připevním serva na místo a udělám načisto táhla, začnu laborovat se sundaváním výškovky. Myslím, že to půjde.
10 roky 4 měsíce nazpět #16034
napsal mrazek
Príma typ, už to jdu dělat. Vyříznout v ruce očkem pořádně závit M2 se mi moc dobře nedaří, a soustruh nikde. Leda bych z dílny vystěhoval ženu s její sušičkou a mrazákem, to by ale asi neprošlo.
Odpověď od mrazek na téma Větroň K3600
Ivan Horejsi napsal: Pro souose zavity M2 pouzivam s velkym uspechem uz asi 20 let nasledujici pripravek. Asi jsem tehdy vymyslel vymyslene ale třeba to nekomu pomuze.
Príma typ, už to jdu dělat. Vyříznout v ruce očkem pořádně závit M2 se mi moc dobře nedaří, a soustruh nikde. Leda bych z dílny vystěhoval ženu s její sušičkou a mrazákem, to by ale asi neprošlo.
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16035
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Větroň K3600
Já na vyříznutí závitu používám aku šroubovák do kterého upnu dvojku drát,očko do svěráku a na pomalý otáčky a mazáni to jde úplně samo a s jehlicí by to mělo jít úplně stejně.O víkendu zkusím. :huh:
10 roky 4 měsíce nazpět #16036
napsal charlie
Odpověď od charlie na téma Větroň K3600
Já používám závitovou tyč M2 nerezovou .dá se objednat v obchodě se spojovacím matriálem cena je dost rozdílná já mněl kus za 85kč je dlouhá 1m no a pak stačí jen nařezat potřebnou délku.
Vygenerováno za 0.188 sekund