Větroň K3600

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16037 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Větroň K3600

Jiří Kotrba napsal: Ohledně VOP na K 3600 jsme se bavili s K.Svobodou a jediné k čemu jsme došli je " nedemontovat VOP " , jinak problém.
Zkoušel jsem variantu posunout páku výškovky ze středu kozlíku do strany a nový bowden - strunu -ohnout s přesahem do
pravého úhlu - ale u struny dlouhé cca 130cm to nebylo spolehlivé - velký skrut. Ještě je jedna možnost : pokaždé odpojovat
strunu ve variabilní koncovce serva - pak ji vleže vytáhnout cca 30cm ven z kozlíku - a odpojit VOP, a pokaždé znovu zálet, což je celé nesmysl. Trup na K3600 jsem vyměnil za trup K3000, plovoucí VOP nasadím do tří drážek z textitu a přišroubuji
ji dvěma M3 polyamid.šrouby.

Tak jsem dodělal načisto táhlo k výškovce a můj předpoklad, že půjde poměrně snadno sundat se potvrdil. Jediné, co bylo nutné udělat, bylo rozšířit otvor v trupu, aby v něm kovová vidlička nedrhla a dala se dostatečně rozevřít. Ani táhlo do trupu nezapadne, pokud se servo nechá pro transprot v krajní poloze. Jen je třeba nezapnout model, pokud není připevněna výškovka.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16038 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Větroň K3600

Karel Mrázek napsal: Jen je třeba nezapnout model, pokud není připevněna výškovka.

Proto bych na konec vlepil kousek trubičky, aby táhlo nezapadlo, ani v druhé krajní poloze serva.

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16092 napsal mrazek
Tak jsem K3600 včera zalétl, i když pro čtyři starty je to silné slovo, stačil jsem jen zhruba nastavit butterfly. Při čtvrtém startu to začalo nějak líně točit, po přistání jsem zjistil, že na pravé straně nejde křidélko. Doma jsem začal laborovat, do konektoru na centroplán jsem zapojil několik jiných serv, všechny chodily. Zapojil jsem tedy křidélkové servo (KST X08) zpět a zase nic. Zapojil jsem ho na JetiBox, že ho vyzkouším na servotesteru, tam chodilo. Po zapojení do modelu zase nic. Vyměnil jsem tedy kabel v konci křídla a nic, ale po připojení na JetiBox to zase chodilo. Napájení v modelu mám pro HV serva, tedy 8,4 V, JetiBox napájím volty pěti. Tak jsem se zaměřil na to a zjistil, že toto servo, přestože je označeno jako HV chodí pouze na 5 V, na 8,4 V se ani nehne, i když při seřizování a prvních startech chodilo i na 8,4 V. Setkal jste se už někdo s něčím takovým?

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16093 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Větroň K3600
Velice podivné, přijímač máš také na 8,4V, nebo na 5V?

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16094 napsal mrazek

Milan Chalupník napsal: Velice podivné, přijímač máš také na 8,4V, nebo na 5V?

Všechno 8,4 V. Když to přepojím na 5 V, chodí vše včetně vzpomínaného serva, Vrátím zpět na 8,4 V a servo se ani nehne. Vše ostatní chodí.

Více
10 roky 4 měsíce nazpět #16095 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Větroň K3600
Asi servo, to by chtělo víc informací kolem něho, vidět napájení, řídící pulsy, pokud je instalace v pořádku, tak je to na něj.

Vygenerováno za 0.218 sekund