rcek v praxi

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2165 napsal Petr Janků
Odpověď od Petr Janků na téma rcek v praxi
Vše je vždy jen věcí pravidel a každý se s tím musí vyrovnat, ale pokud by se neškrtal nejhorší výsledek a v prvním kole budu mít "nulu", tak ušetřím čas a můžu frčet rovnou domů, což je výhoda. Ovšem jenom jak kdy, plácat se 200km na soutěž a pak 200 zase zpět třeba jen kvůli vyhořelému regulátoru? Přijde mi, že škrtání je ve více kategoriích a funguje. Ale jak jsem psal na začátku, pravidla jsou pro všechny stejná.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2166 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma rcek v praxi
Můj názor na škrtací let je jednoznačný - nejsem dobrý pilot a tak mě může alespoň trochu zachránit před totální katastrofou.
Nicméně nemohu souhlasit, že mi dává možnost více taktizovat. Např. Aleš ( jen jako příklad, nic víc) Proč létá 40s motoru ? Protože je to "jistota". Ale proč tedy nelétá 35s ? Odpověď je jednoduchá - nemá jistotu. Ale pokud zariskuje a začne takto létat, ostatní se určitě "chytí" a budou motorovat také méně. A pokud se nechytí ? Pak je to jednoduché, buď nalétám a vyhraju nebo nenalétám a budu se litovat - proč sem nešel na jistotu.

Padla tady i přirovnání ke sportu ( atletice ) - proč ne. Můj návrh je tedy jednoduchý - škrtat ano, jeden nejlepší výsledek. Pokud sem dobrý pilot, mám jich dost na vítězství, pokud sem špatný a byla to náhoda, odhalí mě to a dostanu se zpět do "svého" průměru. ( viz. skoky na lyžích, krasobruslení, gymnastika - také škrtají nejlepší a nejhorší "známku" ) ;)

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2167 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma rcek v praxi
nemyslim si ze se ostatni chyti, pokud totiz neni skrataci,staci aby jsi jednou pristal o minutu drive nez ti co motorovali 40 misto 35 a jsi mimo hru ... to riziko je priliz vysoke proste.

to si myslim ja :)
kazdopadne kdyz nebude skrtaci tak se piloti prizpusobi,ale jak rikam,na ukor dramaticnosti souteze.

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2168 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma rcek v praxi

Aleš Krátký napsal: nemyslim si ze se ostatni chyti, pokud totiz neni skrataci,staci aby jsi jednou pristal o minutu drive nez ti co motorovali 40 misto 35 a jsi mimo hru ... to riziko je priliz vysoke proste.

to si myslim ja :)
kazdopadne kdyz nebude skrtaci tak se piloti prizpusobi,ale jak rikam,na ukor dramaticnosti souteze.

Takže pokud nebudu mít možnost "zariskovat si zadarmo" ( čti nemám možnost riskovat s jistotou, že případný neúspěch smažu ), budu létat na "jistotu". Hmm, to musí být drama.
Proč si jednoduše nepřipustit fakt, že vítěz musí být v něčem lepší, než ostatní ? Třeba jen v té odvaze vypnout motor byť jen o 1s dříve, než ostatní ?

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2169 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma rcek v praxi
ale at klidne nekdo vypne, ja jen rikam ze pokud proste neni moznost skrtat, ja (a urcite i par dalsich lidi) proste poleti vyrovnane vysledky "jistoty" aby se dostalo do finale ..
a drama to prave ze vubec neni kdyz se neskrta :-D

ve finale uz to je neco jineho,tam se leti jeden let,tak se riskovat musi.

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2172 napsal Martin Falticko
Odpověď od Martin Falticko na téma rcek v praxi
Chlapy, nechcete tohle téma rozdělit na dvě a hodit sem třeba anketu? Dotaz platí pro admina.

K tématu: Ten, kdo létá na jistotu, by neměl patřit do špičky startovního pole, ale spíš do průměru. Jestliže jsou výkony pilotů velmi vyrovnané, rozhodne o pilotových kvalitách také schopnost odhadnout okolní situaci - počasí apod. - a podle toho zariskovat. Někdy to vyjde a někdy ne. Čím víc se riskuje, tím víc je soutěž zajímavější a napínavější. Tak proč si hrát na vyrovnané lety a na "pouhý" průměr? Bez škrtacího kola by se riskování dost omezilo, jak už bylo zmíněno v předchozích příspěvcích. Jestliže je někdo pohoršen, že škrtnutím jeho nejhoršího kola si výsledkově pohoršil, je to jen jeho problém - pravidla platí pro všechny stejně a třeba příště si ve výsledku polepší. Škrtání nejlepšího a nejhoršího kola současně je zajímavé, jenomže to by vyžadovalo vždycky aspoň jedno soutěžní kolo navíc a asi by to mnoho nepřineslo - pokud lítám vyrovnané časy, spíš "uletím" směrem dolů než nahoru, kde už není moc prostoru pro zlepšování.

Vygenerováno za 0.552 sekund