- Obdržená poděkování: 0
RCEK - nová pravidla
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Pro jistotu to ověřím. Tu informaci mám z několika míst.Petr Dušek napsal: Jirko opravdu píšeš o motoru TGY TR 2826/1900 ??
Zkus to prosím najít, nepamatuji se, že bych někomu, pokud nebyla pravidla, doporučoval nějaký motor. Děkuji.Petr Dušek napsal: jim byl doporučován jako ideální pro RCEK...
Já bych byl klidně pro, ale musím počkat, jak se dohodnou ostatní (SK, HU, SLO).Petr Dušek napsal: Nebylo by snad opravdu lepší upravit definici tak aby se do ní tento motor vešel ??
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Nenapsal jsem, že jsi ho doporučoval Ty osobně! Píše se o něm na více místech tohoto fóra, na svých stránkách ho uvádí Tomáš i Radim atd. Ale když už k tomu chceš něco najít, podívej se na svůj úvodní příspěvek vlákna "RCEK - doporučený setup", k tomu třeba na tento odkaz f5jfun.com/e107/e107_plugins/forum/forum...wtopic.php?1657.post , který jsi nedávno uvedl přímo v tomto vlákně. Kdo si toto přečetl, asi neměl důvod pochybovat o oprávněnosti nákupu tohoto motoru.Jiří Veselovský napsal: Zkus to prosím najít, nepamatuji se, že bych někomu, pokud nebyla pravidla, doporučoval nějaký motor. Děkuji.
Myslím, že mezi RCEK komunitou je možná stovka těchto motorů, ale skutečně bych v tom neviděl takový problém. Zopakuji to ještě jednou: Stačí a) doplnit do definice motoru, že délka se měří bez výstupku, nebo b) zrušit zákaz úprav a my si ten výstupek o milimetr zkrátíme, nebo c) pokud by se znovu definoval i rozměr statoru, povolit délku statoru/magnetů do 10mm.
Ještě doplněk - nevím jak to bude podle nových pravidel na Slovensku, ale v letošních mají obrázek motoru, kde délka se měří bez výstupku - na obrázku je vidět, že to tak původně nebylo, ale někdo to upravil (vynášecí čára kóty je trochu jinou barvou, stačí se podívat na stejný obrázek v katalogu AXI).
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Máš pravdu, skutečně jsem napsal motor Turnigy. Byla to obecná informace a motor Turnigy byl jako zástupce označení 2826. Jinak tam žádné typové označení nebylo, ale to je pro tuto chvíli jedno. Dík za upozornění.
Takže pro tuto chvíli bych moje příspěvky v tomto threadu ukončíl, protože se naskládalo pár věcí, které budu muset prokonzultovat hlavně s kolegy z SK a jakmile budu vědět nějaký výsledek, tak vám to oznámím.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
V pravidlech RCEK máme měření prvních dvou metrů pro přistání po 20cm, ostatní spřátelené země (SK, SLO, EuroCup) zůstaly u původního měření po 1m. Jelikož mě v brzké době čeká příprava nových pásek na soutěž, zajímá mě váš názor na tohle téma, třeba s výhledem na příští rok. Mám obavu, že budu ty pásky za rok zase předělávat...
Mám záložní řešení, může to být i návod pro ostatní pořadatele. Ponechám původní pásku dělenou po 1m a ke středu dám ještě jednu dvoumetrovou po 20cm. Snad se v tom časoměřiči nezamotají...
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 2
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Petr Dušek napsal: Dopustím se jednoho dotazu k pravidlům.
V pravidlech RCEK máme měření prvních dvou metrů pro přistání po 20cm, ostatní spřátelené země (SK, SLO, EuroCup) zůstaly u původního měření po 1m. Jelikož mě v brzké době čeká příprava nových pásek na soutěž, zajímá mě váš názor na tohle téma, třeba s výhledem na příští rok. Mám obavu, že budu ty pásky za rok zase předělávat...
Mám záložní řešení, může to být i návod pro ostatní pořadatele. Ponechám původní pásku dělenou po 1m a ke středu dám ještě jednu dvoumetrovou po 20cm. Snad se v tom časoměřiči nezamotají...
Můj názor je, že těch 20cm je jednoznačná volba - je to prostě F3J standard (což mimochodem taky znamená, že leckterý klub ty pásky už má hotové) a pro zvětšení rozdílů to bude dobré.
Navíc jak jsem už psal v jiné diskusi, tak těch 20cm přistání spíš zjemňuje, do kruhu 2m se dá s letadlem s odpuštěním "jebnout" a ono to minimálně 95b dá a většinou padne i 100b, ovšem pro zisk maxima bodů do 40cm kruhu už to letadlo prostě musím srovnat a zpomalit, bez toho je stovka čistá náhoda.
Tohle prosím berte vážně, je pochopitelné, že je intuitivní předpoklad "menší kruh-větší rána", jenže to zkrátka neplatí, pravdou je spíš opak.