RCEK - nová pravidla

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1444 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma RCEK - nová pravidla
V tom pristátí na 20cm ste o krok dopredu pred nami, u nás to pri hlasovaní neprešlo, ale dúfam že sa to pretlačí, tak tie vaše pásky neprerábaj ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1445 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK - nová pravidla
mensi kruh , vetsi jeba :) )

no nemyslim si,mrskalo se s tim i ted,a aby mel clovek stovku bude muset umet pristavat,a at si rika kdo chce co chce,pristani je nejdulezitejsi fazi letu :-D
kdo umi litat,musi umet i pristavat, naletet, rozpocitat, brzdit, nemlatit s tim jak s ostepem.
odkouskovani po 20cm je good idea. alespon nebudou shody 8* 1000 b

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1446 napsal Jiří Veselovský

Karol Chyba napsal: V tom pristátí na 20cm ste o krok dopredu pred nami, u nás to pri hlasovaní neprešlo

Děkuji vám pánové za názor. Už nemám sílu obhajovat věci, které jsou vyzkoušené a fungují.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1453 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEK - nová pravidla

Tomas Hruby napsal: Můj názor je, že těch 20cm je jednoznačná volba - je to prostě F3J standard ... Navíc jak jsem už psal v jiné diskusi, tak těch 20cm přistání spíš zjemňuje...

Podle toho co jsem viděl já, vypadá F3J standard spíš jako zapíchnutý oštěp, ale možná je to oštěp jemně zapíchnutý... uvidíme co ukáže praxe. F3B standard je zase 1m, záleží na tom, kterou kategorii si zvolíme jako vzor...

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1477 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEK - nová pravidla
Všimněte si prosím pro zajímavost, jak je hodnoceno přistání u nového návrhu F5J (5-10-15m/30-20-10bodů). Domnívám se, že to je správná cesta jak se vyhnout mlácení a zapichování modelů, a jak upřednostnit termiku a taktiku proti přistání. Připouštím ovšem možnost, že já i Steve jsme úplně mimo.. ;)

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1478 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK - nová pravidla

Petr Dušek napsal: Všimněte si prosím pro zajímavost, jak je hodnoceno přistání u nového návrhu F5J (5-10-15m/30-20-10bodů). Domnívám se, že to je správná cesta jak se vyhnout mlácení a zapichování modelů, a jak upřednostnit termiku a taktiku proti přistání. Připouštím ovšem možnost, že já i Steve jsme úplně mimo.. ;)

Petře tady se fakt hodně pleteš - to není žádné promyšlené řešení proti mlácení a pro zdůraznění termiky, to je jen doslova převzaté přistání z F5B/F, kde se létá s těžkými letadly (až 75g/dm2), obvykle navíc se zpomalovacími "šrouby" trčícími z trupu. S tím se holt nějak zahučí do velkého kruhu, ale sedat na F3J bod by byl problém.

Naopak si myslím, že s tímto bodem bude v praxi veliký problém, protože jakmile to začnou lidi létat s ohledem na termiku a lehčími letadly, tak to bude příliš jednoduché a extrémně to zdůrazní význam zkrácení motorového letu.

Vygenerováno za 0.222 sekund