RCEK + MMR

Více
15 roky 1 týden nazpět #4302 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK + MMR

Radek Novotny napsal: Nestačím žasnout, konečně je tu zas kategorie, kde přijede na soutěž i přes 30 pilotů, a zase už jsou tu borci, co namísto lítání vymýšlej pí....ny a způsoby jak tu tvořící se základnu rozdrobit další virtuálně imaginární kategorií... to snad jde jenom v modelařině, neumím si představit, že by Honza Kubice působil třeba v atletice, horolezectví, nebo myslivectví... Nechci to ani domyslet!!! :lol: :lol:

ale notak ... tak hold honza lita dost specificky na co treba ja moc nemam, a je fakt ze pro nej tu zadna ofiko kategorie neni

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 1 týden nazpět #4303 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma RCEK + MMR

Tomas Hruby napsal: Mě tyhle teorie o "bránění kompozitů" přijdou v dnešní době lehce úsměvné. VIděl jsi někdy, jak vypadá dnešní křídlo na volného gumáka? Jo, tuhý potah obvykle nemá, ale jinak balzu najdeš tak leda na žebrech - no hlavně že to není kompozit :lol:
A ta poznámka o NiCd 500 byla snad jen pokus o vtip, že?

Já jsem přeci nikde nepsal o balze. Klidně si můžeš i žebra vyřezat z kompozitu :) , pokud myslíš, že na modelu o velikosti cca 2 m a v podstatě jednom režimu letu to bude mít nějakou extra výhodu.
No a ty 500 jsem myslel fakt vážně. Dle mě právě používání stále výkonnějších aku pohřbilo geniální myšlenku původních RCEJ - s daným relativně těžkým a málo výkonným pohonem za minutu nastoupat někam ke 150 m :D a z toho naklouzat 9 minut. Prostě v jednoduchosti je krása.
Já mám prostě odpor k nějakému ladění pohonu, beru to jen jako náhradu vlečné šńůry. Takže pokud vyrazím někam na soutěž, tak to bude RCEN (RCEO).
No a pokud se někomu ještě někdy podaří vymyslet takovou kategorii "pro všechny" jako bylo RCEJ, tak se bude muset pravidly fakt nastavit taková omezení, aby se to zase nezvrtlo někam jinam. No a pokud by s tím omezením měl někdo problémy, tak je přeci spousta jiných kategorií, kde se dá vyřádit dosytosti. Prostě něco jako RC V2 speciál, když už "přirozený" vývoj pohřbil krásné původní V2.

Více
15 roky 1 týden nazpět #4304 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK + MMR
a jaky je rozdil mezi RCEK a RCEJ ? ze RCEJ je drazsi v dnesni dobe ?

Více
15 roky 1 týden nazpět #4305 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCEK + MMR
Moje zkusenost s RCEJ je jen ta, ze jsem porad ladil pohon jako pako, porad neco na prevodovce, a kazde dve souteze novy motor, o vyberu baterek radsi nemluvim, jinak jsem byl hned od startu v pekny nevyhode... fakt supr kategorie pro vsechny... U RCEK naladim sestavu jednou, a na baterky litam uz druhou sezonu, takze jsem P. Jeremiase fakt nepochopil... :ugeek: :ugeek:

Více
15 roky 1 týden nazpět #4306 napsal Petr Jeremiáš
Odpověď od Petr Jeremiáš na téma RCEK + MMR

Aleš Krátký napsal: a jaky je rozdil mezi RCEK a RCEJ ? ze RCEJ je drazsi v dnesni dobe ?

Dneska už je pozdě.
Ale mohly tady být dvě naprosto odlišné dvě kategorie, dnešní o level výše RCEK a prapůvodní idea RCEJ, tzn. za minutu nastoupat 150 m :) a z toho naletět zbylých 9 minut. Pak by se nemusely vymýšlet různé limitery, výškoměry a další chujoviny (i když to se asi RCEK netýká), jak omezovat dosahovanou výšku. Prostě stačilo striktně definovat pohon, který umožńoval za minutu dosáhnout přiměřenou výšku. A to bylo to krásné na RCEJ.

Více
15 roky 1 týden nazpět #4307 napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma RCEK + MMR
uplne suhlasim s Radkem
RCEK resp F5J outrunner je podla mna nastavane v tomto momente dobre,kto sa "citi" vypne skor a nalozi ostatnym, kto nie, potiahne vyssie
p.Kubica taka rypava otazka, kolko sutazi ste v tejto kategorii odlietali ked mate opat potrebu modifikovat pravidla resp. vytvarat nove?
co sa tyka technologie vyroby modelov (konstrukcne vs.celolaminat, to radsej nebudem komentovat :geek:

palo

Vygenerováno za 0.170 sekund