RCEK + MMR

Více
15 roky 1 týden nazpět #4317 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCEK + MMR
V RCEJ nevidim bez hmotnostniho limitu problem, a omotorovane hazedlo s plechovkou je jen jedna z moznosti... a co treba do platnych pravidel pridat ten pohon na primo? A bylo by po padani z 300m a uz by se zase litalo!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 1 týden nazpět #4318 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma RCEK + MMR
Podobny efekt by ovsem prineslo i omezeni doby chodu motoru jako 60s u plechovek, na cca.20s pohonu shodneho s RCEK... pri stoupani kacka 11m/s to vyjde na stejno a provozni naklady a hlavne udrzba by se snizily... souteze RCEJ s plechovkama a stridakama pohromade bych si klidne dovedl predstavit a ta kategorie by technologicky nebyla odsouzena k zaniku...

Více
15 roky 1 týden nazpět #4319 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma RCEK + MMR
Pokud zkrátíš motorový let RCEK na 20sec, začíná peklo s hledáním pohonu, který to vydrží. Přínos vidím minimální, 98% pilotů bude využívat celý čas. Ne 98, ale 99%.

Více
15 roky 1 týden nazpět #4320 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK + MMR

Radek Novotny napsal: Podobny efekt by ovsem prineslo i omezeni doby chodu motoru jako 60s u plechovek, na cca.20s pohonu shodneho s RCEK.

Problém je, že u RCEJ se začalo projevovat to, co známe třeba u Megy F5J v RCEK - prostě se dal najít pohon, který by 20-30s vydržel s podstatně vyšším příkonem než 60s. Já sám měl na jedné z mých posledních akcí RCEJ pohon, který prvních cca 25s stoupal asi 8,5m/s, tedy za 60s teoreticky přes 500 metrů!!!! Jenže po cca 30ti vteřinách už měl motor zásadní problém... Obávám se proto, že po zkrácení chodu na 20s by se spotřeba motorů a další šaškárny okolo dále zvedla.
Povolení stříďáků do RCEJ je sice zajímavý nápad - šlo by pak vlastně o LMR variantu RCEK, ale jednak mi to přijde nadbytečné a za druhé si přece jen myslím, že kus kouzla této kategorie byl právě v té "plechovce". Mě by k návratu do této kategorie nalákal spíš zákaz převodovek - při použití jednotného S400/6V s vrtulí 6x3 a 2s LiPOL by to bylo zajímavé. Dost ale pochybuji, že je k tomuto dostatečná "politická vůle"...

Více
15 roky 1 týden nazpět #4321 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEK + MMR

Radek Novotny napsal: ... souteze RCEJ s plechovkama a stridakama pohromade bych si klidne dovedl predstavit a ta kategorie by technologicky nebyla odsouzena k zaniku...

V RCEK je povolena plechovka s převodovkou, takže tahle kategorie už tady je, není důvod dělat druhou stejnou. Předpokládal jsem, že RCEJ během roku zanikne sama, ale řada lidí se s tím nepochopitelně lopotí dál, asi mají zásoby motorů ve sklepě... :D

Více
15 roky 1 týden nazpět #4322 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma RCEK + MMR

Petr Dušek napsal: V RCEK je povolena plechovka s převodovkou,

Petře, pro letošní sezónu jsem tam už plechovky nepsal. Nechám se za to klidně zabít, ale ..... :cry:
Kdysi moje představa byla jednoduchá a psal jsem to i sem. Kdo si chce zkusit RCEK, tak může popadnout RCEJ éro a přijet na soutěž káček. Dneska už to vidím jako nereálné, např. z toho důvodu, že by si dotyčný udělal jen seznamovací výlet bez možnosti jakkoli zasáhnout do pořadí. Sám jsem si to na podzim 2009 vyzkoušel v Poříčí, kde jako jediný jsem v káčkách létal s plechovkou a byla to tragedie. Absolutně bez šance v tom počasí, co tam zrovna bylo :( .
Jinak všechny tyhle úvahy, které tady zazněly, byly probrány už dřív v jiném vlákně. Motor v plechovkách napřímo, redukce motorového času, společná kategorie se stříďákama (jak to skončilo na Slovensku - to 400 v názvu kategorie je jen formální), atd.
Vzhledem k tomu, že hovořím poměrně s dost lidma, tak politická vůle k nějakým změnám v plechovkách není. A to vůbec. Aspoň ne v Čechách. Na Moravě to zjistím při mistráku. Loni v Hranicích jsem jen naznačil, že si přeju, aby plechovky letos skončily, a už jsem byl za vyvrhela, který hází lidem hračky do kanálu a je asociál. Také počet soutěží na letošek mě přesvědčil, že plechovky se jen tak nedají. Skoro mám obavu, že mě přežijou :| .

Vygenerováno za 0.202 sekund