- Obdržená poděkování: 0
FAI - F5J
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5829
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma FAI - F5J
U mě na
modelweb.fotozona.cz/2011/10/alt
... j-fai.html
je článeček o výškoměru Altis. Doporučuji odkazovat i lidem, kteří nemají o F5J ponětí, protože jsem tam poměrně popsal tu definici FAI výšky, včetně screenshotu zcela konkrétní ukázky (podotýkám, že jde o soutěžní let z Dubnice, žádné teoretické demo!).
Prozatím tam není zachycen nový firmware, o kterém tu píše Palo, jen zmiňuji, že bude. Navíc chci příště na letišti natočit krátké video, kde bude vidět to "blikání" výšky naživo a tím názorně demonstrovat, jak to vypadá pro časoměřiče, to pak do článku přidám.
Prozatím tam není zachycen nový firmware, o kterém tu píše Palo, jen zmiňuji, že bude. Navíc chci příště na letišti natočit krátké video, kde bude vidět to "blikání" výšky naživo a tím názorně demonstrovat, jak to vypadá pro časoměřiče, to pak do článku přidám.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5830
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma FAI - F5J
Tomáši, máš tam trochu nepřesnost: "...za tzv. FAI výšku pro výpočet skóre se pokládá nejvyšší naměřená hodnota během těchto 10ti vteřin"
Podle pravidel je to maximální výška od momentu, kdy model opustí ruku soutěžícího nebo pomocníka až do doby 10 sekund po vypnutí motoru.
Podle pravidel je to maximální výška od momentu, kdy model opustí ruku soutěžícího nebo pomocníka až do doby 10 sekund po vypnutí motoru.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5831
napsal Tomas Hruby
OK, opravím. Ono to nehraje až tak zásadní roli - nějaký "zoom" v trvání 10s není reálný, spíš to může postihnout někoho, kdo nějak "zmagoří" a vyrobí nějaký přemet pod motorem, ale opravím to, ať je to přesně
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5876
napsal Tomas Hruby
Dal jsem na Youtube kratičké video s "odblikáním výšky" u Altis V3. Není to nic moc, příležitostně přetočím, nicméně to blikání tam vidět je už takhle, takže si lze udělat představu o tom, jak proběhne vyhodnocení časoměřičem po letu (v reálu přirozeně daleko lépe viditelné).
Je to na .
Kromě toho jsem v rámci lepší informovanosti "široké veřejnosti" dal odkazy na obecné články o výškoměru a F5J i do příspěvku o Shocku na RC Mánii - www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=43096 . Čte to tam asi více lidí než Stoupák, tak to nemůže uškodit.
Je to na .
Kromě toho jsem v rámci lepší informovanosti "široké veřejnosti" dal odkazy na obecné články o výškoměru a F5J i do příspěvku o Shocku na RC Mánii - www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=43096 . Čte to tam asi více lidí než Stoupák, tak to nemůže uškodit.
14 roky 7 měsíce nazpět #5885
napsal sgames
stoupak.cz/reklama/SORGF5J.jpg
tak to vypada ze to pasuje a tak si to muzete kdyztak sami doma testnout (resp az vydam novy SW
)
tak to vypada ze to pasuje a tak si to muzete kdyztak sami doma testnout (resp az vydam novy SW
) Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5886
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma FAI - F5J
Aleši, myslím že ti to tam nepočítá body za přistání, všude máš o 50 b. míň.
Vygenerováno za 0.216 sekund