FAI - F5J

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5893 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma FAI - F5J

Aleš Krátký napsal: zkratka uz je to spravne a basta 8-)

... áno, už je to správne ;) Dúfam, že SORG pre 2012 už po vytlačení výsledkov automaticky spustí aj hymnu pre víťaza :lol:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5894 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma FAI - F5J
beru to jako vtip :ugeek:

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5895 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma FAI - F5J
Stačilo by, kdyby mi třebas ten program poslal SMSku, a já bych to už nějak odzpíval... Zvlášť ta maďarská, ta mi jde... :ugeek: Ještě doladím, finskou, tureckou, a řeckou, zbytek je brnkačka... Sojuz něrušimyj..., Nad Tatrou sa... to znám ještě ze školy... :D

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5941 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma FAI - F5J

Palo Lišhák napsal:

Tomas Hruby napsal: ... možnost, že bude výškoměr kromě měření umět i vypnutí v předem určené výšce ...

Od dnešného popoludnia to už "umí" ;)

Graf jako důkaz je pripojený. Prvé stúpanie s chladným aku skončilo v asi 136 metroch podľa FAI po auto-vypnutí v 120, druhé a tretie už s teplým aku končili prakticky v rovnakej FAI výške okolo 140 m - tiež po auto-vypnutí v 120 metroch.

Pokud se v F5J hodnotí vypínací výška, NESMÍ být vypnutí automatické.

V existujících pravidlech F5J je věta "The model aircraft must be controlled by the competitor on the ground using radio control.", tj. "model musí být řízen soutěžícím na zemi s použitím rádiového řízení". Podle mé interpretace je automatické vypnutí motoru v F5J řídicím zásahem provedeným jinak než rádiovým řízením a jako takové je pravidla vylučují.

A navíc mi to přijde nefér a proti duchu pravidel, pokud už to tam není napsáno explicitně. Jestliže je vypínací výška jedním z hodnocených prametrů letu, nemůže to za pilota dělat program.

Možná je to námět pro "bafuňáře", protože autopiloty a navigační systémy pro modely už existují. Zejména autopilotované přistání na cíl by mnohým z nás hodně pomohlo :lol: H.

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5943 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma FAI - F5J

Jan Kubica napsal: Pokud se v F5J hodnotí vypínací výška, NESMÍ být vypnutí automatické.
Jestliže je vypínací výška jedním z hodnocených prametrů letu, nemůže to za pilota dělat program.

Honzo, je to trochu inak... ;) Vypínacia výška sa nehodnotí, hodnotí sa FAI-altitude (alebo tiež Start Height) , teda maximálna výška modelu v čase medzi motor ON a motor OFF+10 s.
Okrem toho v najnovšom návrhu z prostredia FAI-WG sa píše nasledovné:
Start Height is defined as the recorded maximum difference in pressure altitude from initialization until 10 seconds after the motor is stopped manually by the competitor or automatically

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5944 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma FAI - F5J
Mám dojem, že zde je tím automatickým vypnutím míněno vypnutí na čas 30 sec., které v pravidlech definováno je, ovšem vypnutí výškovým spínačem definováno (povoleno) není, ovšem není ani zakázáno?? Honzův výklad lze jako takový zákaz chápat, ale bude to otázka "právního" výkladu.

Vygenerováno za 0.293 sekund