- Obdržená poděkování: 0
FAI - F5J
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Palo Lišhák napsal:
S Tvojou výhradou k motorovému oknu pred pracákom súhlasím. Ale 30 s okno by som nedal každému individuálne... Dal by som ho tak, ako bolo v lete v Dubnici - 30 sekúnd pre motor od začiatku pracáku do 30-tej sekundy ! Aby si niekto nepočkal 20 s kde to ostatným nosí a nenasáčkoval sa tam potom naisto za svojich individuálnych 30 sekúnd. Na gong v 30 sekunde pracáku museli mať všetci vypnuté...Tomas Hruby napsal: Ad 30s předem - mě se tohle Palo nelíbí.... já bych to nechal tak, jak to je v aktuálním návrhu.
Ano, takhle jsem to myslel a v této podobě jsem pro. Mě nebyl jasný přínos té varianty (tuším použité v Trnavě), kde vlastně byly celá doba letu 10:30 - 30s stoupání a až pak měření 10ti minut kluzu.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Proti tomu hodnocení startovní výšky vidím jako podružnou otázku, současné nastavení je motivováno snahou stlačit startovní výšku pod 200m, a tak je na to nutno pohlížet.
kazdopadne je jasne,ze pocasi udela dost ale i tak.
jinak cechum se teda moc nedarilo
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Aleš Krátký napsal: tak jsem dneska koukal na vysledky FAI souteze z SK (kde byli i nasi zastupci Hruby+syn a Vanura) a teda casy nic moc ... spise me udivuje,ze lety 6minut atd jsou casy primerene nasim malym letadlum a ne 2xvetsim strojum :shock: :shock:
kazdopadne je jasne,ze pocasi udela dost ale i tak.
jinak cechum se teda moc nedariloskoda.
Ono fakt hodně fičelo a v některých kolech se opravdu nic dělat nedalo (ani velké, ani malé letadlo).
Mě to náhodou docela šlo, tři kola jsem měl poměrně vydařená, i tisícovka se našla, jenže bohužel jsem přišel o jedno kolo banálním technickým problémem (bez nejmenších škod, ale za nulu) a pak už nebyl prostor na chybu. Bohužel ale v úplně posledním kole mi to nevyšlo a to vedlo k propadu.
K těm časům - o tom je právě výškoměrová kategorie... Kdyby se létalo v daném počasí jako při RCEK někam k 350m, tak bys asi asi něco "odstál" a výsledky by se k 10ti minutám blížily častěji. Jenže při tlaku na výšky pod 200m se to celé úplně změní. Tohle si musíš zkusit, je to dost těžko sdělitelné...
Připojuji graf svých letů (Flight 2 je za nulu po problému s motorem).
[attachment=0:3u88k1jh]<!-- ia0 -->Tomas-Dubnica-15-10-2011.png<!-- ia0 -->[/attachment:3u88k1jh]
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
mno uvidime jak to bude pristi rok,jsem zvedav