FAI - F5J

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5671 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma FAI - F5J

Palo Lišhák napsal:

Tomas Hruby napsal: Ad 30s předem - mě se tohle Palo nelíbí.... já bych to nechal tak, jak to je v aktuálním návrhu.

S Tvojou výhradou k motorovému oknu pred pracákom súhlasím. Ale 30 s okno by som nedal každému individuálne... Dal by som ho tak, ako bolo v lete v Dubnici - 30 sekúnd pre motor od začiatku pracáku do 30-tej sekundy ! Aby si niekto nepočkal 20 s kde to ostatným nosí a nenasáčkoval sa tam potom naisto za svojich individuálnych 30 sekúnd. Na gong v 30 sekunde pracáku museli mať všetci vypnuté...

Ano, takhle jsem to myslel a v této podobě jsem pro. Mě nebyl jasný přínos té varianty (tuším použité v Trnavě), kde vlastně byly celá doba letu 10:30 - 30s stoupání a až pak měření 10ti minut kluzu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5674 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma FAI - F5J
Pokud je v pravidlech povolen jen jeden pokus na každý let, tak tohle jednotné motorové 30s. okno vypadá jako dobrý nápad. Ovšem já stále nechápu proč opakování pokusu není povoleno, možná nějaká skrytá obava o bezpečnost při opakovaném startu, nebo obava že soutěžící nerestartuje (vynuluje) výškoměr??
Proti tomu hodnocení startovní výšky vidím jako podružnou otázku, současné nastavení je motivováno snahou stlačit startovní výšku pod 200m, a tak je na to nutno pohlížet.

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5771 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma FAI - F5J
tak jsem dneska koukal na vysledky FAI souteze z SK (kde byli i nasi zastupci Hruby+syn a Vanura) a teda casy nic moc ... spise me udivuje,ze lety 6minut atd jsou casy primerene nasim malym letadlum a ne 2xvetsim strojum :shock: :shock:
kazdopadne je jasne,ze pocasi udela dost ale i tak.

jinak cechum se teda moc nedarilo :( skoda.

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5772 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma FAI - F5J

Aleš Krátký napsal: tak jsem dneska koukal na vysledky FAI souteze z SK (kde byli i nasi zastupci Hruby+syn a Vanura) a teda casy nic moc ... spise me udivuje,ze lety 6minut atd jsou casy primerene nasim malym letadlum a ne 2xvetsim strojum :shock: :shock:
kazdopadne je jasne,ze pocasi udela dost ale i tak.

jinak cechum se teda moc nedarilo :( skoda.

Ono fakt hodně fičelo a v některých kolech se opravdu nic dělat nedalo (ani velké, ani malé letadlo).
Mě to náhodou docela šlo, tři kola jsem měl poměrně vydařená, i tisícovka se našla, jenže bohužel jsem přišel o jedno kolo banálním technickým problémem (bez nejmenších škod, ale za nulu) a pak už nebyl prostor na chybu. Bohužel ale v úplně posledním kole mi to nevyšlo a to vedlo k propadu.

K těm časům - o tom je právě výškoměrová kategorie... Kdyby se létalo v daném počasí jako při RCEK někam k 350m, tak bys asi asi něco "odstál" a výsledky by se k 10ti minutám blížily častěji. Jenže při tlaku na výšky pod 200m se to celé úplně změní. Tohle si musíš zkusit, je to dost těžko sdělitelné...

Připojuji graf svých letů (Flight 2 je za nulu po problému s motorem).
[attachment=0:3u88k1jh]<!-- ia0 -->Tomas-Dubnica-15-10-2011.png<!-- ia0 -->[/attachment:3u88k1jh]

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5773 napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma FAI - F5J
a zde jsou výsledky:http://www.f5jfun.com/vysledky2011/trencin/f5jdubnicasum.htm

Více
14 roky 7 měsíce nazpět #5774 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma FAI - F5J
jj to vim,dneska jsme litali treningove ze 150m s 2m letadly,a temer vzdy 10 ... ale jak rikam je to vzdy podle pocasi, a dnes bylo uplne bezvetri a termiky habakuk.

mno uvidime jak to bude pristi rok,jsem zvedav

Vygenerováno za 0.308 sekund