- Obdržená poděkování: 1
FAI - F5J
Jan Kubica napsal: "Seš akrobat ne?" Po 5 m půlpřemet, půlvýkrut a pryč od klesáku (kdyby to tak šlo poznat předem).
haha vtipne,ale treba Pan Novotný neustále startuje jiným směrem než ostatní.Já take občas prostě chci jinam než stádo...
todle mi příjde opravdu jako nějaký šotek v pravidlech.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 0
Aleš Krátký napsal:
Jan Kubica napsal: "Seš akrobat ne?" Po 5 m půlpřemet, půlvýkrut a pryč od klesáku (kdyby to tak šlo poznat předem).
haha vtipne,ale treba Pan Novotný neustále startuje jiným směrem než ostatní.Já take občas prostě chci jinam než stádo...
todle mi příjde opravdu jako nějaký šotek v pravidlech.
Hele Luďa ale taky neodstartuje na lajně proti jinému modelu. V podstatě dělá přesně to, co ti tady připadá "vtipné" - po startu změní směr a jde někam do strany, už jsem ho viděl udělat i něco, co nemělo daleko k tomu překrutu
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 0
Tohle video už je notoricky známé... ale není to nic nového, takové starty jsem viděl i na EC v Chomutově. Odstartovat musíš v lajně a udělat mezi deseti modely zatáčku je problém, tohle je vyzkoušená možnost jak změnit směr o 180 stupňů...Aleš Krátký napsal: ...kdyz si jako jediny vsimnu ze za zady leti hejno vlastovek a chytaji mouchy nekde vysoko, a nekdo mi rekne " let dopredu" kde bude treba ocividne kledak ? WTF ?
- MarkoGala
- Návštěvník
-
nemam problem ti to predviest s mojim Storkom 4 (3,5 m), ktory s pohonom pre FAI stupa práve 8 m/s. No problem. Treba sa prist pozriet do Dubnice na FAI 15.10. ( pozri f5j.sk) a urobit si názor naživo, kde toho bude k videní mnohem víc
Pravdupovediac, vacsine ludi, ktori shvalili F5J FAI pravidla nic nehovori EC ani RCEJ,RCEK alebo F5-J - PROTO. Netreba si pliect jablka s hruškami
Navyse nerozumiem tomu, preco sa to rozoberá a rozpitváva uz na dvoch stranách tejto diskusie. Nie je potrebne tomu uz venovat pozornost pretoze prakticky na slovenskych FAI sutaziach, to je zalezitost, na základe ktorej nikto pri troche zdraveho úsudku nevyvolava problemy a zbytocne rozhovory. Pri malej dávky šikovnosti sa štartuje aj konvenčne, aj štýl Hucaljuk (pozri video) a aj štýl rovno po vetre za termikou...