- Obdržená poděkování: 0
FAI - F5J
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Ve zkratce - uznává, že na tom připojení výškoměru V-kabelem a možnosti opakovaného zapnutí motoru něco je, mimochodem píše, že do prvotního návrhu dali to tvrdé vypnutí kvůli obavě z podvodů, což ale lze řešit i jinak, ty teorie o ovlivnění taktiky jsou asi dost mimo.
Kontroverznější je bodování výšky - komentuje se tam "lineární model" zkoušený v Trnavě, kdy není ten "bodový zlom" nad 200m. Nedává najevo nějaké velké nadšení, ale připouští, že by to bylo přijatelné.
Podle mě o tomhle budou ještě diskuse, ten přístup, kdy za rozdíl 190-199m je rozdíl 4,5b, ale "vyplavání" o další dva metry najednou hodí 6 bodů je prostě nelogický a zase to dělá ze soutěže loterii. Řešením by byl buď ten přístup "lineární" jako v Trnavě anebo naopak "plynule exponenciální", kdy by penalizace s rostoucí výškou narůstala plynule, bez podobného schodu. Ale uvidíme, určitě se to bude drbat i příští týden v Dubnici.
dle meho staci silne linearni prubeh,ale dulezitejsi je najit ten spravny pomer pro "trestne body" za 1 nad/pod vypinaci vysku
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Samozřejmě, že nějaký plynule exponenciální přepočet by byl elegantní, ale pak si nikdo jen tak pohledem na výsledkovou tabuli bez kalkulačky výsledky neporovná
. Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

ale chapu,zadna extra vypovydajici hodnota (ikdyz z SW muze porad vypadnout "9:48/100 - 197m")
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Petr Dušek napsal: V současných pravidlech je bodování výšky pod a nad 200m v poměru 0,5:3. Já jsem byl pro poměr 1:3, ale i ten současný stav je podle mě akceptovatelný. Až na výjimky se žádná loterie na hranici 200m nekoná, protože startovní výška na soutěžích se posouvá výrazně pod 200m, a tam jsi stále bezpečně v tom půlbodovém pásmu.
Samozřejmě, že nějaký plynule exponenciální přepočet by byl elegantní, ale pak si nikdo jen tak pohledem na výsledkovou tabuli bez kalkulačky výsledky neporovná.
Ta poslední věta je podle mě nesmysl - na výsledkové tabuli přece vesměs po kole uvidíš už přepočtené výsledky...
K tomu prvnímu - tohle všechno je "jak kdy"... Když se dobré počasí, tak se o let nízko budou snažit všichni. Na druhé straně ale když se občas zadaří "sračky", tak jsem se ochoten vsadit, že i dobří piloti budou dost "bombardovat" 200m hranici a snažit se letět někam "těsně pod".
Mě by se asi nejvíc líbila nějaká ta "exponenciální varianta" - ta zruší zlom, přitom ale uspokojí i zaryté příznivce nízkého létání, neboť výhodnost vypnutí "nízko" spíš ještě o trochu zvedne.