FAI - F5J

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5501 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma FAI - F5J
Děkuji, tohle je pozitivní info. Takž bude zajímavé sledovat www.aufwind-magazin.de , třeba se kromě akcí v SK a CZ urodí i něco v DE či AT, zejména v Rakousku jsou některé lokality hodně zajímavé ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5641 napsal Tomas Hruby
Objevil se odkaz na komentář Jure Pečara k soutěži F5J v Trnavě: f5j.eu/entry_79.php?w=1#body .
Ve zkratce - uznává, že na tom připojení výškoměru V-kabelem a možnosti opakovaného zapnutí motoru něco je, mimochodem píše, že do prvotního návrhu dali to tvrdé vypnutí kvůli obavě z podvodů, což ale lze řešit i jinak, ty teorie o ovlivnění taktiky jsou asi dost mimo.

Kontroverznější je bodování výšky - komentuje se tam "lineární model" zkoušený v Trnavě, kdy není ten "bodový zlom" nad 200m. Nedává najevo nějaké velké nadšení, ale připouští, že by to bylo přijatelné.
Podle mě o tomhle budou ještě diskuse, ten přístup, kdy za rozdíl 190-199m je rozdíl 4,5b, ale "vyplavání" o další dva metry najednou hodí 6 bodů je prostě nelogický a zase to dělá ze soutěže loterii. Řešením by byl buď ten přístup "lineární" jako v Trnavě anebo naopak "plynule exponenciální", kdy by penalizace s rostoucí výškou narůstala plynule, bez podobného schodu. Ale uvidíme, určitě se to bude drbat i příští týden v Dubnici.

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5642 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma FAI - F5J
no me napada otazka proc to nema byt linearni ? ma smysl to nejak krivkovat ?
dle meho staci silne linearni prubeh,ale dulezitejsi je najit ten spravny pomer pro "trestne body" za 1 nad/pod vypinaci vysku

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5644 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma FAI - F5J
V současných pravidlech je bodování výšky pod a nad 200m v poměru 0,5:3. Já jsem byl pro poměr 1:3, ale i ten současný stav je podle mě akceptovatelný. Až na výjimky se žádná loterie na hranici 200m nekoná, protože startovní výška na soutěžích se posouvá výrazně pod 200m, a tam jsi stále bezpečně v tom půlbodovém pásmu.
Samozřejmě, že nějaký plynule exponenciální přepočet by byl elegantní, ale pak si nikdo jen tak pohledem na výsledkovou tabuli bez kalkulačky výsledky neporovná :? .

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5646 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma FAI - F5J
tak porovnas prepocet na tisic ne :-D
ale chapu,zadna extra vypovydajici hodnota (ikdyz z SW muze porad vypadnout "9:48/100 - 197m")

Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5649 napsal Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: V současných pravidlech je bodování výšky pod a nad 200m v poměru 0,5:3. Já jsem byl pro poměr 1:3, ale i ten současný stav je podle mě akceptovatelný. Až na výjimky se žádná loterie na hranici 200m nekoná, protože startovní výška na soutěžích se posouvá výrazně pod 200m, a tam jsi stále bezpečně v tom půlbodovém pásmu.
Samozřejmě, že nějaký plynule exponenciální přepočet by byl elegantní, ale pak si nikdo jen tak pohledem na výsledkovou tabuli bez kalkulačky výsledky neporovná :? .

Ta poslední věta je podle mě nesmysl - na výsledkové tabuli přece vesměs po kole uvidíš už přepočtené výsledky...

K tomu prvnímu - tohle všechno je "jak kdy"... Když se dobré počasí, tak se o let nízko budou snažit všichni. Na druhé straně ale když se občas zadaří "sračky", tak jsem se ochoten vsadit, že i dobří piloti budou dost "bombardovat" 200m hranici a snažit se letět někam "těsně pod".
Mě by se asi nejvíc líbila nějaká ta "exponenciální varianta" - ta zruší zlom, přitom ale uspokojí i zaryté příznivce nízkého létání, neboť výhodnost vypnutí "nízko" spíš ještě o trochu zvedne.

Vygenerováno za 0.509 sekund