Eurocup pravidla 2013 - ČR RCEK Pravidla 2013

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7176 napsal sgames
Tak kluci nejake info ohledne pravidel.

na EC v madarsku se predbezne dohodlo ze jedine omezeni motoru bude rozmer statoru a to 22mm a 9mm
jsou povolene veskere upravy.

nevim jak nase narodni, ale teoreticky by mely jit ruku v ruce s temi "evropskymi". je to sice jine nez jsem chtel ja (seznam povolenych motoru aby z nich nikdo nevybocoval z rady, nebo omezit KV ale co uz)

teoreticky se tedy toto tema tyka i Pravidla pro RCEK na rok 2013

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7178 napsal Radim Barč
Jen upozorním, že na soutěži v Polance se budou ohledně motorů dodržovat pravidla RCEK, SMČR 2012. Motor musí být dostupný v běžné obchodní síti. Strejda Google bude k dispozici.
Radim Barč

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7179 napsal Radim Barč
Ještě doplním, nevím jakou má tato kategorie s neomezením motoru v Evropě budoucnost. Jsem ale přesvědčený, že u nás toto pravidlo odradí velkou část pilotů a byla by škoda pokazit tak rozšířenou kategorii. Možná by stalo za úvahu, zeptat se na soutěžích, co si o této změně pravidel myslí většina modelářů a ne jen slepě přijmout to, co se dohodne v Maďarsku nebo někde jinde.
RB

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7180 napsal Petr Dušek
Radime, domnívám se, že současný stav je neudržitelný. Buď je možno omezit pouze rozměry, jak je navrhováno dle EC, nebo udělat krok zpátky a předepsat opravdu "monotyp" max 3-4 typy motorů o známém výkonu, a jiné zakázat. Dnes jsou sice úpravy zakázány a motor musí být z "běžné obchodní sítě", ale případný podvod je nezjistitelný.

K návrhu EC - omezit pouze stator mi nepřijde úplně správné, minimálně by tam měl být ke statoru ještě vnější průměr, jinak vzniká neomezený prostor pro větší magnety.

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7181 napsal sgames
já zase navrhoval seznam motorů, kde by se prostě nedostaly motory "výkonově mimo". elegantní a jednoduché a přitom 100% účinné.

Koneckonců můžeme udělat anketu zde na stoupáku (chodí tady snad většina soutěžících co lítají RCEK)

Více
14 roky 2 týdny nazpět #7182 napsal Radim Barč

Petr Dušek napsal: Radime, domnívám se, že současný stav je neudržitelný. Buď je možno omezit pouze rozměry, jak je navrhováno dle EC, nebo udělat krok zpátky a předepsat opravdu "monotyp" max 3-4 typy motorů o známém výkonu, a jiné zakázat. Dnes jsou sice úpravy zakázány a motor musí být z "běžné obchodní sítě", ale případný podvod je nezjistitelný.

K návrhu EC - omezit pouze stator mi nepřijde úplně správné, minimálně by tam měl být ke statoru ještě vnější průměr, jinak vzniká neomezený prostor pro větší magnety.

Jsem tedy zpátečník! O tom, že jsem všemi deseti pro seznam povolených motorů je všeobecně známo a nevidím v tom zásadní problém.

Vygenerováno za 0.190 sekund