RCEN změna pravidel na rok 2010

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #134 napsal Tomas Hruby
A ještě dodám, že aktuální návrk M. Kukačky, tedy " V jednom kole 1x4 minuty letu a přistání na čáru (5min. pracák) + 1x4minuty letu a přistání na bod (5min. pracák)." sám za sebe hodnotím celkem pozitivně - lhal bych, kdybych tvrdil, že kvůli tomu zase začnu létat RCEN systematicky, naproti tomu ale návrat do stavu "zajedu občas na nějakou soutěž v okolí pro zpestření a na pokec" by to u mě asi přineslo. Přínosem by totiž byla větší pestrost - za stejnou dobu víc letů a k tomu dva různé styly přistání, to by bylo určitě zábavnější než současná pravidla :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #135 napsal Jan Kubica
Podle mě jde o naprostou eliminaci termiky z RCEN. Pokud to má být jen soutěž v přistávání, tak proč to neudělat na minuty 2 nebo jen 1. Čtyři minuty napadám i s dvouplošníkem. Pokud se těch 8 minut zdá moc, tak navrhuji nechat těch 6. Podle mě je dostatečnou změnou zavedení obou druhů přistávání a taky dvou letů na jednu baterku.

Hlavní otázkou je, co chceme z ENek mít - soutěž v termickém létání (i když vzhledem k neomezení vstupní výšky jen do určité míry) nebo soutěž v přistávání. Nebo "soutěž", kam si budeme chodit jen "pokecat". Všechno je možné, ale je fér to přiznat hned na začátku. A co se úbytku soutěžících v RCEN týká, nejsem si zcela jist, zda přešli do kategorií jiných nebo jaksi "zmizeli". Jen za CL, DC a UL vím o asi 10 "zmizelých".

Honza

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #136 napsal Petr Cejnar
Vážení jestli že si pročtete jednotlivé příspěvky, zjistíte, že ve své podstatě co příspěvek to jiný názor. Dovolím si znova zopakovat proč byla tato kategorie vytvořena " Neomezená, pro každého a bez specifikace a omezení motoru, pohonných baterií a velikosti modelu - Přijď s jakýmkoliv modelem a můžeš i vyhrát". Správná je tedy i otázka Jana Kubici: Co z této kategorie chceme mít ? . Nechci polemizovat s jednotlivými diskutujícími, nechci zdůvodňovat proč asi ubylo soutěžících, jestli je to víc o létání nebo o přistání, nebo proč nemůže někdo létat 8min a 6 ano. Byl bych rád aby se tato soutěž (pravidla) nestala soutěží vyžadující speciální modely, tak jako je to již u všech ostatních elektro kategorií (snad kromě RCEO). Z tohoto důvodu se přikláním opětovně k odzkoušení soutěže 2x4min na jedny baterie přistání na čáru (1. část kola) a 1x 8min (možnost výměny baterie nebo její dobití) s přistáním do kruhu (2. část kola). Celé kolo letět s jedním modelem (Návrh J. Kučery). Kdo chce létat jinak může v jiných kategoriích. Pro rok 2010 asi tedy RCEN neměnit a odzkoušet změnu v průběhu roku.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #611 napsal Karel Jeřábek
Vážení elekroletci, protože už přes měsíc nikdo do pravidel nekecal , tak jen několik mých pohledů na věc. Pokud mě neznáte, tak létám s letadly a raketami. Tak, jako všichni starší modeláři začínal jsem s A2, přes V2 na F3J a když už nám nestačily síly na startování silonem, přišla ta pravá chvíle - elektromotor, který nám to vytáhne nahoru. Uvítal jsem to rád a hned jsem organizoval místní soutěže s tím, že jsme pokračovali s přistáváním na bod. Nemohli jsme zapichovat model jako u V2, vždyť je tam motor ! Pak někdo udělal pravidla a létá se na čáru. Mimochodem není to žádná naše rarita, v mnoha státech se to létá běžně. Třeba raketýři ve Francii si převzali od svých leteckých pravidla a začali létat RC raketoplány na čáru, prosadili to i na FAI a raketýři na celém světě létají na čáru. Mají tam však ještě jednu pitomost - převzít a odevzdat vysílač musí v pracovním čase! Proto, kolik bude létat lidí tolik názorů. Prohlédl jsem si výsledkové listiny z roku 2008 a 2009. Zarazilo mě jak málo lidí tuto kategorii v současnosti létá. V průměru loni 14 a letos 9 soutěžících. Vloni bylo 21 soutěží, letos jen 9. Myslíte že je nutné se nějak dohadovat zda na čáru nebo na bod ? Vždyť si jdeme zalétnout a pokecat. Já bych to nechal tak jak to je a nic neměnil. V příštím roce u nás v Modelparku budou 2 soutěže RCEN tak snad zvedneme průměr.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #612 napsal sgames
pokud se nepletu,tak to ma stejny problem jako rceo (kruh),a to ze se jedna o padaci disciplinu, protoze nalitat se ma jen 6 minut ?

pokud se pletu tak se omlouvam,ale myslim ze to tak je.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #613 napsal jan kadlec

Aleš Krátký napsal: pokud se nepletu,tak to ma stejny problem jako rceo (kruh),a to ze se jedna o padaci disciplinu, protoze nalitat se ma jen 6 minut ?

pokud se pletu tak se omlouvam,ale myslim ze to tak je.

Je to tak. Jen se nikomu nedaří definovat, kde přesně je " ten problém " a jak ho odstranit. :cry:

Vygenerováno za 0.224 sekund