Stopalcovka

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10542 napsal Jaroslav Nezhyba
Nezhyba : ano ja vim, ALE v tomto pripade se budeme drzet zazite praxe a to pouze prenos napeti a signalu. at jdeme ruku v ruce s jinymi kategoriemi a staty (kvuli toho to delame primarne >> jit s okolnimi staty a nebyt opet rok/dva pozadu)
Nepochopil jsi princip národních pravidel-text pravidel může v některých případech předběhnout dobu...na př.v telemetrii....proč se konzervativně držet zažité praxe ? vývoj musí jít a jde zákonitě dopředu-nová technická čidla mohu právě vyzkoušet v národních kategoriích...nebo máš jiný názor ?ještě bych dodal-ten telemetrický přenos výšky je možné zapnout až po přistání modelu na zemi....takže v principu to bude fungovat jako dosavadní známé výškoměry FAI....vývojáři ve známé firmě na Moravě tenhle problém hravě zvládnou-li...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10543 napsal sgames
Ano vim ze to zvladnou, dokonce jsem byl u nich na jednani... ALE jakmile povolim jednu telemetrii, jak ohlidam dalsi ? jak vim ze nema pustene vario nebo online sledovani vysky ? jak vim co jeho souprava ukazuje (opravdu je to vypnuti motoru + 10 sec?)

u pevne danych a overenych vyskomeru mam zaruku (pokud pouzivam zavodni firmware) ze se nic nekaleho nedeje, navic pokud mam podezreni, tak to snadno overim u PC. pokud maji u nas 3 lidi DC-16, tak to neznamena, ze si otevreme potencionalni dvirka pro "pruzkumniky" jak co obejit. Chceme byt kompatibilni s F5J a Slovenskou Alti kategorii. Pokud toto povolime, doplati na to prave ti, co chcou zminovany navrh. Proste si nezalitaji nikde a nic jineho, a to mi prijde nefer.
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10544 napsal Martin Falticko
" at jdeme ruku v ruce s jinymi kategoriemi a staty"

Ok, co takhle třeba F5B - je to jiná kategorie a létá se taky v jiných státech... Pro letošek přibyla do pravidel možnost použít wattlimiter na základě telemetrického přenosu, takže se údaj dostane na zem a tam se zobrazí třeba na velkém panelu.
a) Údaj o spotřebované energii a výkonu motoru se zobrazí všem - takže nikdo není zvýhodněn.
b) Po překročení limitu 1750 Wmin se na základě této telemetrie okamžitě odečítají body z celkového letu za každou wmin přes limit.

No uvidíme, jak se tahle změna projeví na mistrovství, ale každopádně je to krok do 21. století. Když by třeba byl údaj o vypínací výšce toho kterého soutěžícího dostupný pro všechny už během letu - myslím, že by to nebyla žádná extra výhoda ;-)

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10545 napsal sgames
ale byla. strategie letani s vypinaci vyskou je opravdu jina. kdybych vedel, ze R.Malčík ma o 100 metrů méně než já, zanechá to na mne už během samotného letu kruté stopy na psychice a samotném odhodlání dolétat co nejlépe (jak by vám bylo ,kdyby jste 30s po startu věděli, že jste prohrál ikdyž máte ještě 9:30 před sebou?)

ja jsem v tomto bodě neoblomný... Možna by se mohli vyjádřit i jiní ?R.Barč a P.Koláska ?

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10546 napsal Radim Barč
Zorganizovali jsme několik zkušebních soutěží které proběhly bez problémů. Nechápu některé "pokrokové" návrhy.

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10548 napsal Jaroslav Nezhyba
--hoši ,některé Vaše názory mi připomínají dogmata nejmenované církve...
nejste přístupní a nechcete jít s vývojem v oblasti elektrotechniky
pokud soutěžně lítám,musím být psychicky odolný vůči všem rušivým jevům během trvání soutěže-tohle platí ve sportu všeobecně
takže nějaké vymlouvání ,že ten a ten je na tom lépe a moji psychiku to poznamená považuji za projev slabožství..ve sportu všeobecně závodník dostává informace o soupeřích během závodu a bojuje dál...je to vlastně telemetrie v praxi ....proč to tedy neaplikovat v některé z národních elektrokategorií? v F5B pravidla předběhla dobu-příští MS ukáže,zda bylo rozhodnutí správné...to je ale jiná parketa..takže tím bych s mé strany diskuzi ukončil a začínám litovat zbytečně utraceného času...

Vygenerováno za 0.365 sekund