Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde : stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky

RCV2 + F5J s pevnou výškou

Více
6 roky 9 měsíce nazpět - 6 roky 9 měsíce nazpět #22180 napsal TomHlavinka
Pavle nejsi daleko od reálných pravidel RCEP, podle kterých se už 2 roky lítá

1. model - max. rozpětí 4000 odpovídá pravidlům RCEP
2. výškoměr - stejně jako F5j odpovídá pravidlům RCEP
3. výška : Pro pořadatele to je počítání navíc, které stejně skončí u NTB a obsluhy kterou nemá!! každý ať si lítá jak chce, divočáci trénují na F5J z 20m, strejda s 2,5kg 8x opravovaným omotorovaným Pefectem poletí do 180m,
a) 0 až 100 metrů 0 bodů - omezí se nízké starty
b) 101 až 200 - mínus 0,5 za každý metr - jako F5J
c) 201 a více mínus 3 body za metr - jako F5j
4. pracovní čas 10 minut a letový 7 minut (jako RCV2) odpovídá pravidlům RCEP
5. přistání stejně jako F5J je přísnější dle RCV2 a F3J
6. rozlosování soutěžících jako F5J to je přeci nepotřebná blbost, proč když se nepřepočítává?? Navíc potřebuješ soft NTB s obsluhou
7. body za let jako RCV2 - tj. nepřepočítávat na 1000 odpovídá pravidlům RCEP
8. bez škrtacích letů a bez finále - protože nepřepočítáváme na 1000odpovídá pravidlům RCEP
Poslední úprava: 6 roky 9 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22181 napsal Tomas Hruby
Tome a teď jedna nepříjemná otázka: a byly by jen dvě jednodenní akce F5J, kdyby nevznikly RCEP (a do jisté míry i předtím RCEV)???
On zkrátka a dobře počet lokalit, pořadatelů, termínů, ale v neposlední řadě i soutěžících není nekonečný a když se z F5J postupně odštěpí dvě další kategorie, tak je výsledek dost očekávatelný...

Chápej, já ty tvoje argumenty nejen respektuji, ale v dost ohledech s nimi i naprosto souhlasím. Jen u některých bodů tam zkrátka vidím i trochu jiný úhel pohledu, který už tak skvěle nevychází.
A druhá věc je, že právě díky docela velkým zkušenostem s tím, jak to bylo s "pevnou výškou", jsem k této kategorii trochu skeptický v delším výhledu, tedy v momentu, kdy by došlo na možnost MČR a piloti by to tudíž začali "více žrát". Kdyby tyhle diskutabilní body kolem spínačů nebyly, tak to výše uvedené spolknu a budu spíš pozitivně naladěn, takhle se mi to ale moc nedaří :-(
Pro mne by alternativou k F5J bylo spíš jakési "F5J lite", jak tu teď napsal nezávisle na mně Pavel - tedy výšku normálně bodovat, jen podstatně mírněji, ať na tom nejsou začínající tak biti a případně další zjednodušení typu těch sedmi minut v pracáku 10 minut atd. Tohle by mi smysl dávalo docela dobrý, bohužel ale zjevně u propagátorů RCEP je jakékoli započítávání výšky "tabu" :-(

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22182 napsal TomHlavinka
Vůbec to není otázka nepříjemná...
Ano, bylo by soutěží úplně stejně. Ono totiž nedošlo k odlivu pořadatelů a pilotů z F5J. Pořadatelé soutěži RCEP se rekrutovali z pořadatelů RCEO, RCV2 atd. Nikdo nám na F5J nešahá!! Oni si dělají svoje a určitá skupina lidí se jim snaží říkat, že jim to nemůže fungovat. Ač už mají skoro tříletou reálnou zkušenost, tak v diskusních fórech se už dopředu ví o mnoha problémech. Proč?? Všichni však víme o několika bývalých pořadatelích kteří ač RCEP soutěže nezačali dělat tak od F5J pořádání upustili. Lomnice nad Popelkou, Přáslavice, Havlíčkův Brod atd.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět - 6 roky 9 měsíce nazpět #22185 napsal mrajsner
Odpověď od mrajsner na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Odpověď na otázku Pavla Svobody:
Milane a proč Rajšneři neudělají normálně F5Jéčkouvou ? : - )

Tak špatně na tom ještě nejsme :D :D :D
Neeee Pavle, časem to taky asi přijde.
Tento nápad vznikl náhodou a jde o to se jen sejít pokecat a polétat si. Vlastně nechápu nějakou kategorii RCEP, když už tady RCV2 jsou a v pohodě mohou lítat i elektry. Jen chceme ukázat, že to lze i bez toho aniž by se neustále vymýšleli nové a nové kategorie.

K předchozím komentářům:
Upřímně, já osobně nikomu výšku na jeho modelu kontrolovat nebudu, neděláme to ani na "Zimní lize", apelujeme na Fair Play.
Poslední úprava: 6 roky 9 měsíce nazpět

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22186 napsal Milan Chalupník
Pro zítřek, tzn. do Poříčí, kdo bude mít na čumáku vrtulku, tak si nastaví vypínací výšku 150m, aktivuje si funkci antizoom a vypínat se bude poblíž navijáků. Odlety na motoru ve stylu F5J se netolerují ani s nižší výškou. V poledne budou tradiční klobásky na grilu, vanout má od koníčků, takže ráno parkovat pod břízou.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22187 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Jak už sem tu napsal, rozumím tomu že si na pohodu zalítáte elektriky se špagátama, jak píšeš sejít, pokecat, polítat. Čemu ale nerozumím, je to že to roubujete na oficiální kategorie. A tvoji větu

Vlastně nechápu nějakou kategorii RCEP, když už tady RCV2 jsou a v pohodě mohou lítat i elektry.

zas naprosto nechápu já. Možná mě něco v pravidlech RCV2 uniklo. Můžeš mě prosím poučit, na základě čeho může v soutěžní kategorii RCV2 startovat někdo s elektrou? Rád se podle tvé rady zařídím a nebudu pak muset vymýšlet nějakou novou kategorii. Vlastně by nám potom všem stačila nějaká jedna kategorie. Naflákali by sme si termíny do kalendáře a pořadatel by si pak před soutěží vymyslel nějaký pravidla. Geniální nápad :lol: :lol: :lol:

Vygenerováno za 0.237 sekund