Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde : stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky

RCV2 + F5J s pevnou výškou

Více
6 roky 9 měsíce nazpět - 6 roky 9 měsíce nazpět #22167 napsal Tomas Hruby

Petr Grűmann napsal: Ad zoom, nevím co tu řešíte. Mám nastaveno na Altisu vypnutí na 165 m, letadlo letí nahoru max 7-8 m/s, takže i s přihlédnutím termiky mám výšky +- 180 m, většinou méně.

To, že zažiješ nulu za plus 190m je jen otázka "kdy", ne "jestli"... Při vypnutí v silné termice (což by snad mělo být účelem) je nastoupání o 30 i více metrů během 10s po vypnutí úplně běžná situace. Prakticky vždycky budeš mít při spínači na 165m minimálně o 10m více vlivem setrvačnosti, tedy 175m, pokud se to ale stane v termice, tak to těch dalších 15m přidá úplně hravě. Mám samozřejmě na mysli nastoupání s běžným pohonem se stoupavostí třeba 7m/s, při nadupaném bych se klidně střelil o 80 metrů výš, ale to neřeším, protože to by byl jen můj problém :-)

K tomu, že je RCEP stejné jako RCV2 - no právě že v tomto bodě vůbec není! U RCV2 při skvěle provedeném vleku a výstřelu v optimálním vzduchu za vyšší výšku následuje pochvala, jak byl vlek perfektně proveden a výhoda proti druhému pilotovi klidně i o několik desítek metrů se bere jako zasloužená odměna za to, co umíš. U RCEP se ale hraje na stejnou výšku pro všechny a případné nalezení skvělého vzduchu může být "odměněno" nulou.
Poslední úprava: 6 roky 9 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 9 měsíce nazpět - 6 roky 9 měsíce nazpět #22168 napsal TomHlavinka
Ještě takový detail pevná výška se tak jmenuje, kvůli tomu, né že se vypíná ve stanovené výšce, ale kvůli tomu, že do těch 190m je to jedno a vypínej si kde chceš.

Můžeš vypínat ve 20m a tak trénovat na F5J a když vidíš, že jsi v háji a nedáš to, tak můžeš let zopakovat to je výhoda toho delšího pracovního času než je letový čas.

Píšeš: základ pořadatelů je minimalistický, ale když nemáš pořádně nikoho, tak bys potřeboval, aby byl základ pořadatelů nulový a né minimalistický! Nedovedu si představit pořádat F5J soutěž, dělat startéra, zapisovat výsledky do PC a lítat. Už jen kvůli tomu, že v každém kole letíš jindy! To u kategorie, kde není přepočet a losování skupiny (matice), je mnohem jednodušší. Když lítáš v první skupině tak víš, že po tobě letí vždy pořád stejných X dalších 5x dokola a máš stejný čas a klid na tu agendu okolo.

Klidně nabízím místo takového startéra/zapisovače/soutěžícího na mojí F5J soutěži. Zajistím letiště, repro, PC, občerstvení, pásma, stopky, udělám propozice o vše se postarám a ještě dostane startovné zdarma a odměnu k tomu! Jsem zvědav kdo se přihlásí, aby se staral o PC a výsledky na mojí soutěži!

Nikdo a tak to je! Proto velké kategorie F5J, F3J pořádají jen kluby, kde je hodně schopných lidí a těchto klubů ubývá a proto podle mě taky ubývá malých soutěží "velkých" kategorií!

Více
6 roky 9 měsíce nazpět - 6 roky 9 měsíce nazpět #22169 napsal Petr Grűmann
pro thr. Ale jo, s tím se dá souhlasit. Taky už jsem měl výšku 189 m, takže pro další závody jsem v nastavení nějaký ten metr ubral. Že to někdy přeletím a budu mít nulu s tím počítám, nejde o zlaté trenky, že.

Vlek na RCV2 je jiná věc, já to myslel tak, že soutěže jsou podobné letově, z +- stejné výšky.

Původně to měla být klubová soutěž s omezením na 3 m rozpětí (RCEP), že to někdo chce posunout k přepočtům atd. je jeho věc.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22170 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou

Milan Chalupník napsal: Komunitou F3J/RCV2, která potřebuje vypomoci s účastí,.. Martin Rajšner napsal: .....

Milane a proč Rajšneři neudělají normálně F5Jéčkouvou ? : - )

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22171 napsal Milan Chalupník

Milane a proč Rajšneři neudělají normálně F5Jéčkouvou ? : - )

To není nová dvousoutěž, jsou to náhradní termíny za odložené soutěže RCV2.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22173 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pánové nezlobte se na mě, ale na jedné straně poslouchám, jak nedokonalá sou klubová pravidla RCEP a že je nelze dát do schvalovacího procesu na ofiko kategorii a na druhé straně tady bezostyšně tvoříte prasopsy a krysolvy z oficiálních ( RCV2 ) a skorooficiálních ( RCVN ) kategorií. Jak ste přišli na to, že pravidla RCV2 či prozatimní RCVN umožňují létat s modelem poháněným motorem? V obou případech se hned na začátku pravidel píše: Model letadla bez pohonné jednotky Proč si to nepojmenujete třeba prasopes 1 a nedáte si to do ostatních akcí jako my RCEP?
Nic ve zlém, ale nějak tomu nerozumím. Doufám že sem se nikoho nějak nedotknul

Vygenerováno za 0.248 sekund