Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde : stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky

RCV2 + F5J s pevnou výškou

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22192 napsal mrajsner
Odpověď od mrajsner na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Ahoj Pavle,
ok chápu píchl jsem do vosího hnízda, za ty léta už jsem na to zvyklý :)
Řeknu to jednoduše, RCV2 pravidla start modelů s el. motorem neumožňují. Ale po technické stránce to není problém. V RCV2 se nepřepočítává na 1000 ( na nejlepšího ve skupině), lítá se tzv. na pana dokonalého. Takže každý pilot létá v podstatě sám proti sobě. Je tedy jedno jak se dostane nahoru. Po dohodě se pouze respektuje start ve směru vleků a dodržení maximální výšky.

Podobná soutěž RCVN ("Zimní liga") začala jako zimní přátelské setkání a polétání s tím, že lítáme úlohu z F3B - "termika" 12 min. prac. čas 10min let. (přepočet na 1000 jako u F3J) Stejné přistaní jako F3J.
Časem se přidali kluci z F3B modely, a před několika lety také chlapci s modely F5J.
Létáme takto spolu již řadu let a opravdu si to užíváme. Jsou podmínky, kdy nám zatápí modely F5J, Jindy i F3B modely.
To, že to má nějaká schválená pravidla, je iniciativa jednoho klubu, který tu soutěž létal pouze jednou a od té doby nic. Historicky to pořádají kluci z Poříčí a velmi úspěšně.

Nikomu nebráním ve vymýšlení dalších kategorií, jen by možná stálo za úvahu s drobnou úpravou využít to co je a zbytečně to moc neřešit.

Nevím jak některým, ale mě šlo vždy o to si zalítat a užít legraci s kamarády.

A jen pro ty rejpálky :D. Ano do žebříčku RCV2 si kluci výsledky těžko dají. Jde o respektování pravidel vůči ostatním pilotům RCV2 v žebříčku.
Ale na místě proběhne vyhlášení všech pilotů dohromady :)

A třeba až budete někdo v zimě přemýšlet co dělat..... co takhle přijet do Poříčí :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22193 napsal pik
Odpověď od pik na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Tak ono nám jde asi o to samé, jen sme zvolili jiný postup. Mě sou podobné akce sympatické, jen prostě nerozumím tomu roubování na oficiální kategorie. Nic víc.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22198 napsal Jiří Kadlec
Tak to jsem nějak nepochopil. Soutěž oficiálně psaná v kalendáři jako RC-V2 se létá podle jakých pravidel? Elektry? Proč to není v sekci "ostatní"? Jestli to je tedy v pořádku,jsem pro dávat kategorii RCEP do sekce F5J a pak to létat jako RCEP. Ať v tom je pořádný zmatek. A jestli by někdo přijel na takovou soutěž jako F5J, no tak má smůlu. Nebo kdybych já přijel na ty RC-V2 a podal protest, tak by jeli s elektrama domů? Se mi líbí, jak někdo píše, že RCEP je zbytečná kategorie. Není náhodou zbytečná kategorie F3J? Stačí se jen podívat na počet soutěžících na soutěžích a počet pořádaných soutěží. Ale podporuje se to co je na sestupu a to co se začíná rozvíjet se utne. Hledají se všemožné argumenty proč to nemůže fungovat, i když to tři roky funguje.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22199 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Za mne je Martinův styl "zimní ligy" všichni proti všem OK - mimo hlavní sezónu.

Ale bylo by dobré vyřešit kategorii "F5J lite" jak psal Tomáš a "netříštit" to na nevím kolik kategorii.
Je jasné, že junioři typu Jary Vostřela nebo Luboše Pospíšila mají šanci začít hned v F5J, ale kolik takových je reálně ?
A samozřejmě "stará garda" zase nebude mít F5Jéčko na dva závody v roce a ještě s malou šancí být ve finále.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22200 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma RCV2 + F5J s pevnou výškou
Jirko tak to je přesně ono ... jak a kolik se létá sotěží RCV2S nebo jak tomu říkáte ?
Lítat dnes poze dvě serva je kategorii pro lidi co jinde nevyhrávájí (a vyhrávat chtějí : - ) a si založí vlastní kategorii.

Více
6 roky 9 měsíce nazpět #22201 napsal Jiří Kadlec
Nikdo nic netříští. Je až kupodivu kolik lidí se bojí,že nebude mít nad kým vyhrávat. Jediné co RCEP udělá je, že nahradí kategorii RC-V2. Vždy byla F3J a nižší kategorie RC-V2 a fungovalo to. Nevím proč by stejně nemohlo fungovat F5J a RCEP. Za další na F5J potřebuješ daleko lepší (dražší) model, aby jsi měl šanci vyhrát. U RCEP máš šanci i s obyčejnějším modelem (těžším atd.). Někde tady někdo psal, že pořádání F5J a RCEV kategorie kde se létá na tisíc a mění se sestavy soutěžících nic není a že se to zvládne ve dvou lidech. To doufám byla jen slabá chvilka a je jasné, že nikdy nic nepořádal a nebo to byla hrůza. A ještě psát, že na MČR RCEV bylo samoměření (to je ten správný název) bych raději tajil. Tak že, jednoznačně je RCEP jednodušší na pořádání. Nějaké námitky k výškoměru, že by se mohlo podvádět (nebo co?), za tři roky k ničemu takovému nedošlo. Připomnělo mi to schvalování navijáků pro RC-V2. Nikdy nikdo naviják nikomu nekontroloval, každý si tam pomalu používá co chce a létá se to. Za mne - menší problém než samoměření. V příštím roce náš klub bude pořádat dvě soutěže RCEP a žádnou RC-V2. V Prostějově k této variantě také přistoupili a možná i další kluby. Dalším důvodem je, že plocha může být menší (není potřeba natahovat naviják). Nezáleží až tolik na směru větru, body se mohou dát i podélně. Závěrem, vy co propagujete F5J a RCEV nechte také žít kategorii RCEP je to konkurent kategorie RC-V2 a určitě si s vámi přijdeme také zasoutěžit. Letu zdar.

Vygenerováno za 0.270 sekund