Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11982 napsal kope
Odpověď od kope na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě

Branislav Kasala napsal: A vies kolko vazi najlahsi bowden ?

www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=0544

Lehčí asi neseženeš...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11983 napsal sgames
tak to je dobrý operační nástroj. To jsem neznal.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11984 napsal BKSL
Odpověď od BKSL na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Presne to som potreboval, vdaka.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11985 napsal TomHlavinka
No mi je to vcelku jedno, ale takto teňounký bowden bude potřeba opravdu dokonale přilepit po celé jeho délce, aby se neprohýbal. Problémový bývá přechod z gondoly do trubky. Navíc v trubce je vždy dost obtížné cokoliv lepit. Samotné lepidlo bude ve skutečnosti těžší než tento super bowden, takže 1g beru dost s rezervou. Na VOP bych rozhodně použil nějaké kvalitní servo minimálně D60 a lepší už jen kvůli spolehlivosti!!
Kvalitní 9g servo s kul. ložiskem si s protitahem pružinky snadno poradí!! Jestli chceš setřit na váze, dal bych raději nějaké extralehké aku. třeba 3S 460mAh.

Dále se nabízí varianta náhonu VOP přes malou kladečku. Mám to tak na 100", F3Káčku a jestli zbude čas tak i na letošním velkém F5J. Funguje to naprosto spolehlivě, jen místo jedné nitě táhneš dvě....

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11986 napsal sgames
nad tim resenim jsem taky uvazoval... zni to velmi lakave.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11989 napsal Petr Kurjan

Branislav Kasala napsal: Tak som to zlepil, spevnovat to nebudem. Ked to ma narazit, tak nech to odleti cele a nie z kazdeho kormidla polovica :).

Vaham ci pouzit tie nite alebo bowden. Nite dost napinaju celu sustavu ak maju byt bez vole.
Vracacie pruziny pouzit nechcem lebo mnou pouzite servo by to naraz nemuselo utiahnut pri odpore pruziny + obtekajuceho vzduchu.
Objednam bowdeny. Odvazim ich a ked budu obidva spolu do 10 gramov hmotnosti tak ich aj osadim.
Ak nie, tak pouzijem kevlarovu nit.

Nevím kde jsi přišel na to, že lanka příliš napínají celou sestavu, funguje to tak v pohodě na stovkách modelů! Možná by jsi měl přestat vymýšlet teorie a raději použít vyzkoušené řešení. Píšeš, že počítáš s případným uvolněním lepeného spoje při havárii - to sice může fungovat a zachránit výškovku, ale tenké bowdeny to asi nevydrží a zlomí se! (vyzkoušeno...!) Lanko prostě povolí a po nalepení upadlé výškovky to zase bude lítat! :)

Pokud ti mohu poradit, použij na výškovku silnější pružiny a ocelové lanko (dá se koupit v potřebách pro rybáře). Kevlar je sice dobrý, ale ocelové lanko je jistota! Kevlar s teplotou pracuje a protahuje se o trochu více než ocel. Na těch 50cm už to je docela poznat - výškovku jsem kdysi musel trimovat podle teploty i když bylo servo OK. Po výměně za ocelové lanko už se to nehýbe skoro vůbec - ocel a uhlík (ocasní trubka) pracují skoro stejně... Doporučuji pro lanko zalepit do trubky vhodné průchodky, nejlépe ocelové (např. tlustá jehla do stříkačky...), jak to můžeš vidět na fotkách detailů mého modelu někde na začátku tohoto povídání :)

Můžeš prosím napsat jaké serva tam chceš použít? Tohle totiž celkem v pohodě utáhnou i ty malé D47 a pokud použiješ D60, nemusíš se o ně snad už nikdy starat... Tvé oblíbené HXT to udrží s přehledem, ale nebudou tak přesné... Já je vyhodil potom, co mi takové servo přestalo za letu fungovat na směrovce (naštěstí...). Ten model tehdy neměl křidélka, řídit se dal pouze výškovkou a klpakama, takže jsem ho sice dostal dolů, ale ve větru uletěl hodně daleko a bez řízené směrovky jsem nemohl řídit přistání. Po rozebrání serva se ukázalo, že jsou u komutátoru úplně obroušené drátové "kartáče". Tady je vidět, kde Číňan ušetřil a jak to může být nebezpečné! Ta serva byla v provozu celkem asi jen 3 hodiny!

Vygenerováno za 0.246 sekund