Daidalos - dotazy ke stavbě

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11993 napsal Petr Kurjan
Pokud máš ještě pochybnosti, tak řešení lankových náhonů s pružinama se řešilo třeba tady . Máš výhodu, že nemusíš nic vymýšlet, už to vymysleli jiní...

Pokud použíješ dvě lanka, je nutné mít páku na kormidle stejně dlouhou, jako na páku na servu! Jinak se bude vždy jedno lanko povolovat, nebo naopak nadměrně napínat (podle toho v jakém poměru ty páky uděláš...).
Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11996 napsal BKSL
Odpověď od BKSL na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Pruzinu isto nechcem lebo servo potom stale odobera zaberovy prud resp. je v neustalom zabere.
Nejde mi o ten prud ale o to servo ze sa moze skor pokazit.

A serva pouzijem tieto (uz cestuju z HK):
Hobby King 4.3g / .5kg / .10sec Micro Servo
Hobby King 3.7g / .4kg / .10sec Micro Servo

A prosim ziadne emotivne reakcie na volbu serv :) .
Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11997 napsal sgames
OMG, dobry no..

ne, dělám srandu... Fungovat to asi nějak bude, za ty prachy je můžeš klidně kupovat 5x do měsíce.

mi u tady těch serv samy od sebe křupaly zuby a pak je to to drtilo uvnitř :)

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11998 napsal Ivan Horejsi
1 metr:
Bily bovden s dratem 0,8 mm ... 6,5 gramu.
Namisto dratu se da pouzit uhlik 0,8 ... hmotnost do 1 gramu. Bovdeny nemusi byt v cele delce.
Pouzivam s velkym uspechem.
Mikrobovdeny bych pro elektru asi radeji nedaval.
Lanka: musí se pouzit dost silny protitah, jinak pruzina nemusi kormidlo utáhnout (na velke rychlosti). Nebo pouzit takove reseni, aby napinanim lanka se vyskovka natahovala. Také proto se davaji vyskovky hazedel pod trubku.
Nebo vedet, ze z letu stremhlav se musí jit na zada.
Nebo o tom alespoň vedet, aby clovek nekoukal jako puk jak se to riti az do země. Vlastní zážitek. Na Rane je ještě dira.
Kdyby to nekoho zajímalo, mam odemerene torzni prouziny z nejnovějšího supr-hazedla Snipe z Ukrajiny.
Vyskovka je ovšem pod trubkou.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11999 napsal draceq
Pardon, Branislave, nedá mi to, ale vysvětli mi, co vede někoho koupit termický speciál za 7 tisíc a pak jej řídit servy za tři dolary??? Trošku mi to přijde jako pořídit si Mercedes SLK a pak jej postavit na protektory Vraník ...

A abych tedy vyloučil "emoce", tak technicky vzato - tah s bídou půl kila na cm ... ty serva budou bezvadně přetížené.... pokud přijde krizovka (a věř že přijde), potom přeji tomu letadlu hodně, hodně velkou dávku štěstí....

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #12000 napsal BKSL
Odpověď od BKSL na téma Re: Daidalos - dotazy ke stavbě
Ide o to ze za lietadlo som ochotny dat tolko lebo ma pre mna tu cenu. Staval som kedysi davno modely a viem aka to je makacka i ked toto je uz uplne ina technologia.

Stale lietam len so "shit" servami a zatial ani jedno servo ma nesklamalo pocas letu. Vzdy sa pokazili len po naraze lietadla do zeme.
Nedavno som s MiniCoradom urobil hviezdu a na HXT900 ktore ovladalo motyla vylamalo zuby :) .

A pol kila pri relativne malej maximalnej vychylke bohato staci. Treba ale vyuzivat vzdy maximalnu drahu serva.

Vygenerováno za 0.211 sekund