Osazení stopalcovky servy

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14555 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Osazení stopalcovky servy
Jo takhle, ty to myslíš tak, že se díky přepákování chyba trochu zamaskuje (na chybu přímo u serva to vliv fakt nemá)... To asi jo, ale vsadím se, že bys si toho všimnul tak jako tak, cestují prostě víc, než se mi líbí :-(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14562 napsal Mrklovský
Odpověď od Mrklovský na téma Osazení stopalcovky servy

Petr Dušek napsal: Oživím téma - na Hobbykingu se nedávno objevila zajímavá malá tenká serva pro použití v našich křídlech, servo TGY-EX5251 s plastovými převody ... Servo je rozměrově téměř totožné s Dymondem D60, hmotnost s kovovými převody je 12g, naměřil jsem moment serva 2,75 kgcm (mrtvý tah) při 5V napájení.

Jak se dá změřit tah serva?

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14564 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Osazení stopalcovky servy
Mám takovou amatérskou metodu. Pod hranu stolu na podlahu položím digitální váhu, na servo dám páku a servo přitáhnu svěrkou na hranu stolu, tak že páka přesahuje přes okraj. Mezi páku serva a váhu dám uhlíkovou trubičku na jedné straně opatřenou vidličkou. připojím přijímač a napájení a vychýlím páku serva proti váze (normálně přes vysílač, ale šlo by to jednoduše i servotesterem). Hodnotu na váze přepočítám na 1cm délky ramena.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14565 napsal Bohumil Belan
Na Daidalovi mám tiahla ku klapkám na spodnej strane krídla, ale ďakujem Petrovi za tip, skúsim zmeniť pomery na vahadlách na serve a klapke tak aby som využil väčšiu dráhu serva.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14566 napsal Milan Chalupník

Nemůžou mít tuhle vlastnost cestování neutrálu i serva KST?

Zdá se, že ne (KST DS135). Rozsah teplot -18°C z mrazáku po vyfenování na +50°C se vracejí poslušně do neutrálu i se zátěží asi 0,5kg/cm. Jak píše Petr, každopádně posuntým offsetem a zvětšením roszahu procentuální výchylky se dá jakákoliv nepřesnost serv zdárně minimalizovat, k tomu i to správné přepákování a raději větší páku na kormidle a o něco menší na servopáce. trochu se podivuji nad tím cestováním Hyperionů DS09AMD, mě drží neutrál mravně, (RCEV klapky / F5J křidélka). Hyperiony se mi líbily i díky možností programování. Momentálně se však bavím vzkříšením oblíbených DS095FMD, na trhu se náhle objevil kvalitní DC motor (kartáčky má luxusní), obecně perfektně drží neutrál, i ty převody vypadají masivnější oproti DS135, ale tam může být zase kvalitnější materiál, potvrzeno Ivanem H.

Příloha nebyla nalezena.

Jelikož se slepých uliček nebojím, tak jsem tuto MG variantu na zkoušku objednal.

Nějak se mi zdá, že trh kvalitu řadí celkem spolehlivě podle ceny i u serv, ale co kdyby toto byla vyjímka, že jo.

Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14567 napsal Milan Chalupník
Ale zpět k dotazu:

Hyperion DS09SCD - ty bych dal na klapky
Power DSM44 - ty bych dal na křidýlka
Corona 939MG - ty bych dal na VOP a SOP

Hyperion DS09SCD dobrý, zatím 100% spokojenost
Power DSM44 osobní zkušenost - velké vůle v převodech, D47 jistota, bez problému
Corona 939MG neměl jsem je, podle diskuzí Corona nic moc

Ta slepá ulička od Petra se bude asi chvíli vyšlapávat, než se vše projeví

Vygenerováno za 0.281 sekund