- Obdržená poděkování: 0
Osazení stopalcovky servy
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Jak se dá změřit tah serva?Petr Dušek napsal: Oživím téma - na Hobbykingu se nedávno objevila zajímavá malá tenká serva pro použití v našich křídlech, servo TGY-EX5251 s plastovými převody ... Servo je rozměrově téměř totožné s Dymondem D60, hmotnost s kovovými převody je 12g, naměřil jsem moment serva 2,75 kgcm (mrtvý tah) při 5V napájení.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
- Bohumil Belan
- Pokročilý
-
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Zdá se, že ne (KST DS135). Rozsah teplot -18°C z mrazáku po vyfenování na +50°C se vracejí poslušně do neutrálu i se zátěží asi 0,5kg/cm. Jak píše Petr, každopádně posuntým offsetem a zvětšením roszahu procentuální výchylky se dá jakákoliv nepřesnost serv zdárně minimalizovat, k tomu i to správné přepákování a raději větší páku na kormidle a o něco menší na servopáce. trochu se podivuji nad tím cestováním Hyperionů DS09AMD, mě drží neutrál mravně, (RCEV klapky / F5J křidélka). Hyperiony se mi líbily i díky možností programování. Momentálně se však bavím vzkříšením oblíbených DS095FMD, na trhu se náhle objevil kvalitní DC motor (kartáčky má luxusní), obecně perfektně drží neutrál, i ty převody vypadají masivnější oproti DS135, ale tam může být zase kvalitnější materiál, potvrzeno Ivanem H.Nemůžou mít tuhle vlastnost cestování neutrálu i serva KST?
Příloha nebyla nalezena.
Nějak se mi zdá, že trh kvalitu řadí celkem spolehlivě podle ceny i u serv, ale co kdyby toto byla vyjímka, že jo.Jelikož se slepých uliček nebojím, tak jsem tuto MG variantu na zkoušku objednal.
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Hyperion DS09SCD - ty bych dal na klapky
Power DSM44 - ty bych dal na křidýlka
Corona 939MG - ty bych dal na VOP a SOP
Hyperion DS09SCD dobrý, zatím 100% spokojenost
Power DSM44 osobní zkušenost - velké vůle v převodech, D47 jistota, bez problému
Corona 939MG neměl jsem je, podle diskuzí Corona nic moc
Ta slepá ulička od Petra se bude asi chvíli vyšlapávat, než se vše projeví